Még nem végzett a miniszterelnök a kormányátalakításokkal – írja a Népszava.

Október 15-én, vélhetően a Lázár János-féle kormányinfón jelenthetik be, hogy a Szijjártó Péter-féle külgazdasági és külügyi tárcába olvad a nemzeti fejlesztési portfólió nagy része, tudta meg a baloldali napilap. Cserébe viszont Orbán Viktor elveheti Szijjártótól a klasszikus diplomáciai feladatokat, mivel

Szijjártó – noha élvezi a nemzetközi politikai csatározásokat – aggodalmakat fogalmazott meg az utóbbi hónapokban megsokasodott ütközetekben való részvétele nyomán kockáztatott "kiváló külgazdasági kapcsolatok", valamint az elmúlt egy évben elért eredmények veszélybe kerülése miatt. Szijjártó állítólag a külföldi partnerekkel tervezett megállapodásokban is "gördülékenyebbnek gondolná", ha a fejlesztési tárca bizonyos jog- és hatáskörei, valamint jelentős infrastrukturális háttere az ő felügyelete alá kerülne.

Az új, független külügyet a jelenleg parkolópályán lévő Németh Zsolt vezethetné. A jelenlegi fejlesztési miniszternek, Seszták Miklósnak állítólag új, jelentős, de nem miniszteri feladatot szán a miniszterelnök.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Keso banat, amit lehetett mar elcseszett a szarrago.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
Jesszus! A seszták miki nem lesz miniszter? Akkor nem lesz stadionunk se?
kkalman
A külügyön kívül tudnék még pár dolgot felsorolni, hogy mit kellene elvenni ettől a zseléfejűtől.
papa.49
@kkalman: Egyet mondok a levegőt)))))))))
Szeparepa-
Teljesen mindegy... az orbáni hazaáruló dilettáns söpredék csőcselékben, kizárólag alkalmatlan, tehetségtelen ostoba dilettáns idióták vannak... ha megy az egybites ártópetike, jön helyette másik ugyanilyen, vagy még hülyébb...
solidedge
Szíjjártót én megtartottam volna. Mindenkit visszautasított, kioktatott, már az egész világ kezdett rettegni tőle. A külügyben ilyen tekintélyt még sohasem étünk el. Én már vártam, hogy hadat üzen néhány országnak, hogy megmutassa nem a levegőbe beszél. Most már ebből nem lesz semmi.
világlátó
@solidedge: Szellemes ! Persze nem tudhatjuk, Orbán Viktor távolabbi céljait. Sejteni meg nem merem, mert az már a sci-fi világa. Ha mégis csak nagyjából, akkor egy új Európa kialakítása a cél. Fiatalos magyar lendülettel, az avitt, diplomáciai hókuszpókuszok helyett.
Eddig ugyanis ezt láttuk.Európa egyes urai most megsértődtek, az őket maguk előtt toló pénzügyi- gazdasági körök pedig bekeményítettek. Erre azért a " szájtépő " nem felkészült még, akkor sem, ha Orvbán parancsait teljesíti. Most kis átalakítás jön, Németh nevű tusnádfürdői tanácsadóval. Ebből semmi jó nem származik, - szerintem - mert ő sem fog mást tenni, mint elődje, legfeljebb egy - egy konfliktus kezelése közben egyikük pihen egy kicsit. Mindenki tudja már Európában, hogy egyetlen embernek lehet csak véleménye a világról, nálunk , Magyarországon, ez pedig Orbán Viktor. Minden táska, azaz hátizsák hordó embere, csak a számára előírt mondatokat szajkózhatja. Amíg van ilyen ember O.V.környezetében, ez így fog menni. Úgy tűnik, még sok ilyen van.
Reméljük egyszer ennek az időszaknak is,vége lesz egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.