Előkerült a papír, ami igazolja, hogy Amerika kőkeményen bele akart szólni a magyar belpolitikába. Kitiltási botrány újratöltve. A VS.hu értesülése szerint az Egyesült Államok a migrációs válság lecsengésével újra beolvasna a magyar kormánynak. Az éppen egy éve kirobbant kitiltási ügy néhány hónapos nyílt csatája után, főleg pedig Colleen Bell nagykövet érkeztével ugyanis enyhülni látszott a magyar-amerikai viszony – a kamerák számára legalábbis. A Mandiner értesülései szerint ugyanakkor a háttérben korántsem ért véget a nyomásgyakorlás, sőt, eredményre is vezetett néhány kérdésben. S hogy milyen az, ha az amerikaiak nyomást gyakorolnak? Megmutatjuk, mégpedig egy eddig sosem látott non-paper formájában, amelyben az amerikai fél kemény parancsokat osztogat a magyar kormánynak, ezzel nagyjából cáfolja is azokat a szemérmes, nyilvánosságnak szánt szövegeket, amelyekkel az amerikai diplomácia gyakran él.

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: nemkati
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Hellcat: "Ha nem olvasol újságot, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, akkor viszont félreinformált."
/ Mark Twain/
-:)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Hellcat: "Ha nem olvasol újságot, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, akkor viszont félreinformált."
/ Mark Twain/
-:)))))
Hellcat
érdekes amúgy...Amerika bukott le...nem az a sok mocskos aljas fideszes adócsaló...ők az áldozatok ők nem buktak le...nehogymár az legyen a szemét aki szól a bünöző emberekről.
human
@nemkati: Furcsa, hogy nincs felkiáltó jel az angol eredetiben. Gyanítom, hogy nem véletlenül hagyták le a felsorolások előtti bekezdést.
nemkati
@human: Pont erről beszéltem, hogy az eredeti angol szövegben nincs felkiáltójel, és anélkül egészen másképp hangzik. A felsorolások előtti bekezdés tényleg hiányzik, abból megtudhatnánk, hogy ezt csak ajánlja, vagy követeli az USA? Mindenesetre az jelent valamit, hogy nincs az egésznek valami címe, fejléce, hogy egyáltalán mi ez a nem-papír. És roppant kíváncsi lennék arra a viszontválaszra, ami egészen biztosan nem maradt el. De legalább annak a tervezetére, a mandiner állítása szerint az is a birtokukban van: "Még erősebb érv a valódiság mellett, hogy a példány, amelyet megszereztünk, tartalmazza a magyar kormánynak a válaszadáshoz készített vázlatait is. "
human
@nemkati: Hát igen. A felkiáltó jel úgy tudom az angolban is használ írásjelrendszer része. Mivel pontot használna, így nem felszólító hangnemű volt a levél, hanem közlő hangnemű.
Egyébként a fideszesek kezdjék el szépen sorolni, hogy melyik pontja is az amivel nem lehet egyetérteni.
nemkati
@human: Nem vagyok fideszes, de azért én is sorolhatok? Oké, akkor sorolom:
mindegyikkel egyetértek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.