Amit az európai vezetők most tesznek, arra nincs felhatalmazásuk – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a migrációval kapcsolatban az M1 aktuális csatornának szerdán, Madridban nyilatkozva. A kormányfő elmondta, hogy mindenekelőtt ezt a gondolatot akarja kifejteni az Európai Néppárt kongresszusán csütörtökön elhangzó beszédében.

Az, amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazásuk az európai emberektől

- jelentette ki, utalva arra: senki, soha nem szavazott arra, hogy százezerszám migránsokat engedjünk be az unióba. Ez – mint fogalmazott – az európai demokráciákat is destabilizálja. Nem lehet elkerülni annak a komoly vitának az elindítását, hogy mit akarunk kezdeni saját kontinensünkkel – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve:

azt gondoljuk, hogy ami most történik, az inkább Európa lerombolása

- jelentette ki. A miniszterelnök szerint "ezt a vitát őszintén, a politikai korrektség nevű szájkosár nélkül, képmutatás nélkül, egyenes, őszinte érthető módon kell megindítani."

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kutyahűség
Magyarországon meg lehet tenni azt szerencsétlen, ájulatba esett, birka néppel, hogy széttapossuk őket, hazudozunk nekik, a markunkban tartjuk a nyomorba taszított tömegeket, megfigyeljük őket, a magunk szája íze szerint farigcsáljuk a törvényeket és az Alkotmányt (gyk: ezt nevezi Orbán Alaptörvénynek, teljesen szinoním a két szó) és azzal "nyerünk" választásokat.

Ezt lehet demokráciának hívni és a demokrácia mellett kardoskodni, "megvédeni" ezt is vagy azt is, de a nyugati ember nem ilyen. Egyrészt van józan esze, másrészt cselekszik is, ha valami ennyire nem működik, mint nálunk. Ha bármelyik országban azt mernék tenni, amit Magyarországon, már régen fejek görögnének és lángolna a Parlament - bármelyik országé is. Ott ugyanis létezik valódi demokrácia. Néha ugyan recseg-ropog, de azért csak működik. Ott a vezetők azzal, hogy megválasztották őket, megkapták a felhatalmazást a cselekvésre - az ország vezetésére. A nyugati ember nem foglalkozik lépten-nyomon a politikával. Nem a mindennapjai része. Akkor foglalkozik vele, amikor ideje van annak: a választásokkor.

Orbán olyan nagy focista: tudhatná, hogy mit jelent a csapatjáték. A németek pl. tudják, ezért is nyernek - mi meg nem.

Tehát: Az EU vezetői mind megkapták a felhatalmazást a népüktől, a felhatalmozott emberkék pedig együtt döntenek az EU összes állampolgár sorsáról. Ezt hívják demokráciának.

Az ilyen vezető természetesen ott van minden jelentős nemzeti ünnepen. Reggel óta azon morfondírozok, hogy vajon Áder és Orbán minek tekinthető, hogy elmenekülnek holmi ürüggyel külföldöre, ahelyett, hogy megválasztott vezetőként október 23-án és együtt ünnepelnének a népükkel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@kutyahűség: 09:12 Nagyon egyet értek. Ha pedig olyat tesznek az európai vezetők, mint mondjuk most Merkel, akkor viszont hallatják a hangjukat. Nyilván nincs feddhetetlen, tévedhetetlen politikus, de talán kevésbé korruptak és aljasak mint nálunk. Orbán népszerűsége szerintem nem nő, legfeljebb visszatántorognak azok, akiknek valamiért korábban mégiscsak tele lett a hócipőjük vele. Ezek azok a határozatlan emberek, akik egy-egy intézkedés alapján ítélik meg az egészet.
magyarbakancs
"Orbán Viktor: amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazásuk."
Amit öntesz Orbán úr arra önnek sincs felhatalmazása.
emerencia
@Aki Én: Nem az a baj, hogy nyugdíj után dolgozni kényszerülünk valami olyan munkát amit még bírunk, hanem az, hogy mire nyugdíjba mehetünk jobb esetben teljesen leamortizálódunk rosszabb esetben meghalunk. Ez így költséghatékony az Orbán rezsim számára. Az emberi idős kor csak az un. "jogosultsági idővel " rendelkező szerencsés nők számára adatott meg. A szolgálati idő hatálya alá eső nők és férfiak (vagyis a többség) viszont kötelezően gürizhetnek az ifjúsággal azonos feltételekkel öregen, hogy a jogosultságisokat eltartsák. Ki van ez találva. :(((((
Hellcat
Uninteligens viktátor megmondja a frankót...összecsalt kétharmad mögé bújva felhatalmazásról beszél...
Aki Én
@emerencia: 10:17 Szerintem baj, hogy nyugdíj után dolgozni kényszerül. Az lenne jó, ha nem kényszerből tenné aki teszi.
paolo006
Ugyan te mi az anyádra kaptál felhatalmazást és kitől? Mocskos kétszínű tolvaj hazugláda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.