Bár névleg Tóbiás József az MSZP elnöke, valójában nem ő irányítja az ellenzéki pártot, hanem a Katona Tamás pártigazgatóból, valamint a három "nagy öregből", Baja Ferencből, Szekeres Imréből és a volt pártpénztárnokból, Puch Lászlóból álló négyes – tudta meg a Bors.

A lap úgy értesült, a pártelnök sokszor nincs is jelen az informális pártvezetés heti megbeszélésein, pedig azokat az ő irodájában tartják: a háttéremberek állítólag "Tóbiás nélkül is remekül megvannak".

Úgy tudni ugyanakkor, hogy az informális pártvezetésen belül is vannak feszültségek, mert Szekeres Imre szeretné elfoglalni Katona Tamás helyét a pártigazgatói székben.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@papa.49: Amennyiben itt is 2018-ban össze fogás lesz a baloldalon a választásokon, akkor nehogy úgy járjanak, mint a Lengyel baloldal, hogy be sem jutottak a parlamentbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@papa.49: ja, ahogy mondod..pont ők hiányzanak az ország jövőépítéséhez..
a fidesznek lesz egy pár nyugodt éve. :-)
Eriksson
@karma1: A magyar orvosképzés mindig is kiváló volt. Mindig is kapósak voltak a világ abban a felében, ahol jobban meg tudták fizetni őket. Ha jól utánanézünk, sok angliai tarka-barka orvos is Magyarországon tanulta a szakmát. Egyszerű agyelszívás.
És ez nem Orbán műve, mert így volt ez a múlt rendszerben is, csak akkor nem volt olyan feltűnő mértékű, bizonyos hazaelhagyási nehézségek miatt.
Eriksson
@karma1: Magyarországon a mai napig házhoz jön a háziorvos annyiért, amennyit szánsz neki. A mentőért sem kell fizetni.
Azért mégsem olyan szar a magyar helyzet, mint állítják néhányan.
Eriksson
@eugen4402: Sokan azért jártak orvoshoz, mert egy kis pletykaalkalom a váróban, no meg a dokinak is el lehetett mesélni, hogy tegnapelőtt megcsípett egy darázs, tettem rá ecetes szalonnát, jól tettem-e.
A 300 ft-os vizitdíjjal ezek szűntek meg. Aki valóban beteg, az nem sajnálta a hozzájárulást. A bibi ott volt, hogy azoknak került sokba, akiknek gyakran kellett vizsgálatokra járniuk, vagy kórházban feküdtek. De ez még mindig elenyésző volt a nyugati fizetős rendszerhez képest.
eugen4402
@Eriksson: Pontosan így igaz, ahogy leírtad. Sőt volt valamennyi határ, azon felül visszafizették a vizitdíjakat (állítólag). Addig sohasem jutottam el, de az biztos, hogy a váróban nem folyt élénk vita a tegnap esti tévéműsorról, minimum 20 fős nyugdíjas "kritikus" részvételével. 2 - 3 "valódi" beteg ücsörgött a fehér padokon, és fél órán belül megkaptam a receptet, vagy beutalót...
Az MSZP-nek pedig minden oka megvan a hezitálásra, most nem a Franciaországi, hanem a Lengyelországi változásokra gondolva, vigyázó szemüket Varsóra vethetik. Nagy kár, mert a féloldalas Parlament NEM Parlament...
világlátó
Az Mszp. mai állapotában teljességgel alkalmatlan arra, hogy figyelemre méltó politikai tényezővé váljon. Szavazó- és szimpatizáns bázisa határtalan optimizmussal, tiszteletre méltó hűséggel kitart még, arra várakozva, hogy a vezető személyiségek végre rátalálnak a helyes útra. A szocialista eszmerendszer hazai kitalálása, megfogalmazása úgy tűnik meghaladja a jelenlegi vezetés szellemi képességeit, pedig ennek az eszmerendszernek adottak a hívó szavai, mondatai. Hiába próbálják, próbáljuk elkendőzni a lényeget, ez a tőke és a munka ellentéte, amely mára sokszoros csavar után nem olyan egyértelmű mint a klasszikusok idején. Ha mégis ebből indulunk ki, talán előbb - utóbb kifejlődhet az alapkérdés a mai helyzetre.Most a bérpolitikával, a szociális háló befoltozásával babrálnak, holott látják, tudják hogy ennek a feltételeit a jelenlegi kormányzat nem biztosítja, más a törekvés fő iránya.Ezt viszont , miután semmi eszköz nincs az mszp. kezében, sem pontosan megnevezni, sem az ellentételt megfogalmazni, sem a köztudatba átvinni, sem a " felvilágosító " hálózatot létrehozni, azt felkészíteni, bátorságot, intellektuális fölényt biztosítani nem tud. Ilyenformán el kell fogyjon mint a gyertyaláng, aztán majd jönnek mások, újak, jó gondolatokkal, akik majd újrateremtenek egy olyan tömegmozgalmat, amely a mai, holnapi tartalommal töltődik fel, de a lényege az emberibb élet, a kiegyenlítettebb termelési viszonyok, a kiszolgáltatottság elviselhetőbbé tétele, a békés, normális életvitel pontos, kategorikus megfogalmazása kell legyen.
Ez lehetne a mai agonizáló mszp. küldetése is, de ha minden erejükkel csak azért küzdenek hogy elérjék a parlamenti küszöböt, jobb ha eltakarodnak, mert csak gát és fék a kibontakozás előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.