Két cég közös konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból megépülő új Hidegkuti Nándor Stadion tervezésére és kivitelezésére vonatkozó pályázatot. A Hungária körúti létesítményt a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. építi majd fel augusztus végéig.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a nyílt közbeszerzési pályázaton négyen indultak, a győztes konzorcium pedig mind az árban, mind a stadion felépítésének időtartamában a legjobb ajánlatot adta. A győztes pályázó 6,31 milliárd forintért vállalta a kivitelezést, és a pályázatban szereplő 360 napos határidőhöz képest 30 nappal korábbra ígéri a befejezést. Deutsch Tamás hozzátette: a cégeknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen tizenötezer négyzetméternyi épületet kell majd felhúzniuk viszonylag rövid idő alatt, ráadásul "sporttechnológiailag" a legmagasabb kategóriában, hogy maximálisan kielégítsék a klub sportolóinak, vendégeinek, valamint szurkolóinak igényeit.

Megvette Orbán vejének sikercégét – most stadiont építhet az MTK-nakPaár Attila a jobb szélen látható – fotó: MTI

Deutsch Tamás elmondta, hogy a szerződés értelmében az új Hidegkuti Nándor Stadion munkálatait legkésőbb augusztus 31-ig be kell fejezni, a jogerős használatba vételi határidő szeptember 16., a korábbi terveknek megfelelően pedig szeptember 21-én, a Sporting Lisboa ellen rendezik meg az avatóünnepséget. 

A tervek szerint az új Hidegkuti Stadionban a pályát kilencven fokkal elfordítják a jelenlegihez képest, így az párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A létesítményben 5322 ülőhelyet alakítanak ki, ezek közül 70-t a mozgássérülteknek.

Deutsch Tamás kérdésre megjegyezte, ahhoz, hogy az új aréna körüli projektet a jövőben sikeresnek ítéljék, arra van szükség, hogy a stadion nagyjából 80-90 százalékos kihasználtságú legyen. Mint azt elmondta, tisztában vannak vele, hogy ehhez a jelenlegi nézőszámukat nagyjából meg kell négyszerezniük, de ahogy fogalmazott: "dolgoznak az ügyön".

Egy ismerős név

A West Hungária Bau Kft. legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, mikor a tulajdonosa, Paár Attila vette meg Orbán Viktor vejének cégét, a közbeszerzéseken roppantul sikeres Elios Zrt.-t birtokló Green Investments-et. Egyébként szintén a West Hungária végezte a Várkert Bazár felújítását is, de nyert megbízásokat a fideszes vezetésű Győrben és ők voltak a Bálna generálkivitelezői is. Paár Attila egyike a 100 leggazdagabb magyarnak.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Pár attila egyike a 100 leggazdagabb magyar tolvajnak. Ahol dajcs gusztustalan gátlástalan tamás az igazgató csak a hozzá hasonló szarházi tolvaj nyerhet melót. Nincs ebben semmi különös.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Na egy újabb mangalica a teknős hizlaldájában-a sok hülye magyar legeltetheti majd a háziállatait egy újabb betonteknő műfüvén!
kkalman
Jó, dehogy jó, épül egy új stadion. És akkor mi van? Ettől a Hungária úti Faláb Fc. tud majd focizni? Tud a nagy frászt! Akkor meg minek nekik az új stadion?
agnes200
Hogy ebben az országban semmi másra nincs szükség, csak stadionokra?!
Olyan ciki magyarnak lenni, amióta ez az orbán kormány van hatalmon! És olyan rettenetesen lehangoló is egyben.
Desischado
Lassan a stadionok országa leszünk! Nincs senki sem, aki megállítaná ezt a mocsok bandát?! Az egészségügy, a szociális háló, az oktatás, a szegények helyzete semmit sem javult! Sőt romlik egyre és egyre! Az emberekkel kellene törődni! Persze ezt a maffia bandának hiába is mondanánk! De a "reformok" működnek! Persze, Abszurdisztánban!
nezelodo
Eszerint nem csak a céget, de a velejáró sikereket is megvásárolta az újdonsült tulaj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.