Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász Péter szándékosan elferdíti a tényeket egy belvárosi ingatlan értékesítésére vonatkozóan. A kerület arra reagált, hogy az Együtt alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta: hatvan millióval a valós ár alatt adnának el egy Alkotmány utcai ingatlant.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Juhász Péternek lett volna lehetősége kifejteni a véleményét a testületi ülésen, de azon nem vett részt, ahogy sok esetben nem vesz részt a közös munkában. Hangsúlyozták: az Alkotmány utcai épület egy olyan leromlott állapotú ingatan, amely évek óta üresen áll, az alapvető felújítására pedig több mint 100 millió forintot kellene költeni. Mivel nem lakásokról, hanem helyiségekről van szó, a hasznosításra ennek az összegnek a többszörösét rá kellene fordítani – szögezték le.

Az V. kerület tudatta azt is, hogy az eladással nemcsak egyszeri bevételhez jut az önkormányzat, hanem évente több millió forint folyhat be iparűzési adó vagy építményadó formájában. Kitértek arra is, hogy a Collina Dm Kft. 2014 őszén jelezte bérbevételi szándékát. Az ingatlant rekreációs tevékenységre vették ki, a szerződéskötés után havi rendszerességgel fizették a bérleti díjat. Az ingatlan fenntartása az elmúlt 5 évben 10 millió forint költséget jelentett az önkormányzatnak – írták.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ugyan már!? Majd a használt tolltartó eladásából befolyt adóval, megtérül a különbözet!
human
@zöldszem: Valóban nincs az a pazarlás, amit adóval ne tudnának behajtani a dolgoz embereken.
dömdödöm
Majd egy jó kormányváltás után kiderülhet talán mi volt ez .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.