Orbán Viktor miniszterelnök szerint "Európa népei kezdenek felébredni", rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: "az identitásunk forog kockán".

Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán elárulta, milyen aktivisták tehetnek a migránsözönrőlForrás: MTI

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett európai uniós kvótarendszer terve "átnőtt egy még nagyobb veszélybe", mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.

"Ezt végképp nem fogadjuk el" – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a migránsözönt – amelyet inváziónak nevezett – egyrészt az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat". Utóbbiak mögött Soros György állhat a kormányfő szerint.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Soros György már ezerszer megbánta, hogy ennek a suttyónak ösztöndíjat adott annakidején.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@karma1: Én nem piszkálom. Burkoltan zsidóztam orbán viktort. Ugyanis a zsidók reformátusokká keresztelkedtek át. Így nem nagyon értem ezt a nagy magyarkodást. Nemzetieskedést.
nezelodo
@Hellcat: Orbán a hitvallásának, hogy a hála nem politikai kategória, számtalanszor adta tanújelét. Tudna róla mesélni a Princz G. a Torgyán, és sokan mások.
verőce21
Vonzó lehet még Mo. a "menekültek” számára: Csak az hiányzik hozzá, hogy az elmebeteg brüsszeli vezetés egységes(azonos összegű) segélyt állapítson meg minden bevándorló számára!

A segélyből tengődő réteg nálunk nagyon "tolerálná"!
Mi lenne a következménye ennek Magyarországon? - egy olyan országban ahol a min. bérért 3 műszakban dolgoznak a bevándorló pedig 300K segélyből éldegél...?
világlátó
@spu00: Az utóbbi időben többet foglalkozom a középkori Európával, A német- osztrák hercegségek, a Habsburgok színre lépésével, felfogásukkal az Oszmán birodalomhoz, Franciaországhoz, a pápai államhoz és a magyar királysággal, az erdélyi fejedelemséggel, a szerb despotizmussal, Barankovics Györggyel.Folyamatosan azt vélem felfedezni, hogy kora kezdetektől az üldöztetés, a megsemmisítés, illetve a teljes beolvasztás szándéka kísérte multunkat.Zsigmond, Nagy Lajos, Korvin Mátyás kemény uralkodók voltak. Az ő idejük Európája is sok változáson ment át.Kedvezett az idő a számukra. A mögöttes belső és külső cselszövés ugyanakkor végig kísérte mindennapjaikat. Ha egy nagyot ugrunk és a 45 -öt közvetlenül megelőző negyed század történéseit elemezzük, ebben Trianon meghatározó szerepet játszott. A " dicső múlt " kötelez a revansra. A csatlakozás a német birodalomhoz,ezért történt, nem a szovjet bolsevik éra megdöntéséért. A magyar uralkodó osztály akkor is óriási erőt fektetett a propagandára.
Mohács és Buda után, aztán Buda visszavétele után valóban nem sok kellett ahhoz, hogy Magyarország végképpen elveszítse állami létét,a koronát és mindent.
Aztán 1849, Világos és Arad után ismét a tartomány pozíció maradt, magyar király nélkül, 76.-ig. Aztán a Horthy korszak és a II. Vh. utáni helyzet újra véget vetett a magyar identitás megfogalmazásának. A szomszédokhoz való viszony újra meg újra átszabása, Decebaltól - Ceausescuig soha nem adták fel ellenszenvüket, hódító szándékukat.A Benes féle megbélyegzés a mai napig él.
Délen a magyarellenesség különösen a volt Jugoszlávia, mai utódállama, szerbia területén történtek miatt a mai napig élő és nyílt seb.A magyar identitás - szerintem - ezért nagyon régóta velünk élő kínlódás, amelyben a rossz döntések kiindítói, okozói mi magunk voltunk.Talán nem jó a magyar nemzet kultúrtörténeti kutató, elemző a tényeket objektív valóságában feltáró intézménye munkássága.Talán átengedi magát a napi politikának, amit az aktuális kormányzópártok
világlátó
számára nem ad lehetőségeta mérlegelésre. A magyar - magyar találkozók, az alapszerződések a szomszédos országokkal, a Visegrádi négyek , a határon kívül élő magyarok kulturális autonómiája kérése a Román államtól nem vezettek eredményre, de formálisan működnek.A kormányfők és miniszterek nyílt és alig burkolt üzenetváltása a médiákon keresztül, legutóbb az USA nagykövet asszonya iránt még megérkezése előtt és azóta is megnyilvánuló modortalanság újra a felszínre hozza az identitás kérdését.
Orbán szerint a mai népvándorlási roham Európába kulturális kérdés, identitásunk forog kockán. De hát milyen identitásunk forog kockán?
Ez éppen olyan semmitmondó kijelentés, mint Szijjártó mondata, ...Európának több jelentős kihívással kell szembenéznie... Ő lenne Európa külügyminisztere? Mint ahogy semmitmondó volt a...a nemzetközi helyzet fokozódik...elhiresült mondat a Tanú című filmből.
Mintha a süketek és némák vitatkoznának egymással. Ezért a migráció kulturális kérdés és az identitásunk forog kockán politikusi kinyilatkozások számomra üresek és mint hajótörés után néhány fadarab, hányódnak a hullámokon, a médiák hullámain.
Vitassuk meg hát milyen is a mi identitásunk? Vitassuk meg milyen módon kulturális kérdés nálunk a migráció.Nálunk, ahol annyi féle kulturális kérdés megválaszolása várat magára.
Freewolf
Ugyan már hogy ne jöttek volna rá! Ez megszervezett támadás a kontinens ellen. Rosszindulatú és megfontolt, míg a vezetőket megvették kilóra! Kivéve Orbánt, aki tudta, mi a teendő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.