Orbán Viktor miniszterelnök szerint "Európa népei kezdenek felébredni", rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: "az identitásunk forog kockán".

Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán elárulta, milyen aktivisták tehetnek a migránsözönrőlForrás: MTI

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett európai uniós kvótarendszer terve "átnőtt egy még nagyobb veszélybe", mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.

"Ezt végképp nem fogadjuk el" – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a migránsözönt – amelyet inváziónak nevezett – egyrészt az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat". Utóbbiak mögött Soros György állhat a kormányfő szerint.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Soros György már ezerszer megbánta, hogy ennek a suttyónak ösztöndíjat adott annakidején.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Butautáló
Hová süllyed még ez a Disznó? Már az összeesküvés-elméleteknél tart...
nemkati
Soros György már ezerszer megbánta, hogy ennek a suttyónak ösztöndíjat adott annakidején.
vonotok
Brüsszeltől csak a pénzt várja a " MI HŐS VEZÍRÜNK ".
Hellcat
Oda szarik ahonnan enni kapott. Ez ám a mintapélda mindenki számára.
Manhattan
Bár a Gergényi felmentéséhez tartozna, de Orbánról jut eszembe. A rendőrség eddig soha nem tapasztalt, döbbenetes őrület előtt állt. A TV Székházat támadó, Orbán által felbátorított megvadult csőcselék életveszélyes támadásba lendült a fiatal rendőrök ellen. Néztem a közvetítést, a rendőrök szemében halálfélelmet láttam. Az akkor páncélozott autójában irháját mentő Orbánnak ezért is felelnie kell! Életek százait veszélyeztette, Neki kellene a vádlottak padján ülni, nem Gergényinek. Erre is sor kerül, nem úszhatja meg!
Butautáló
@picike: Én egy tanulatlan ember vagyok és nem beszélek angolul! Nem is akarok, mert csúnyának tartom és nincs rá semmi szükségem.Ne fáradj az ilyenekkel, nem hiszek az összeesküvés elméletekben! És hülyének tartom azt, aki igen!...
human
Jól van Orbánka. Ma már röhögnek rajtad, mikor gyucsányozol. Idővel röhejes lesz a soros györgyözésed is :)
világlátó
@Manhattan: Az igazságszolgáltatás akkori, mai munkatársai" vért izzadnak " hogy megmaradhassanak állásukban, hogy ne adják el a lelküket az ördögnek , hogy mégis összehozzanak valamit a mai hatalomnak. Ez azért elég borzasztó - Nem?
rugacs
@vonotok: Igen, mert Ő szerény. Viszont Brüsszel gátlástalanul egész Magyarországot akarja, ami viszont lényegesen több, mint holmi pénz...!!
rugacs
@Hellcat: Hát ez jó nagy ostobaság, de hát tőled nem is vártunk mást. Mondjuk a te fejedre biztos, hogy tojik, de kétlem, hogy te etetnéd. Viszont ha te magyar vagy - amit én erősen kétlek - akkor te éppen az országodra oda tojsz, ahol enni kaptál...
ha te magyar vagy, amit én erősen kétlek...
rugacs
@human: Mi meg már régóta röhögünk a fletón...és ostoba követőin. Erre már nem kell semmit sem várni. Hogy a Soros szerepvállalása számodra még ismeretlen, nem csoda. Nem követed az eseményeket. Keress rá Soros nyilatkozataira, akkor majd képben leszel és rajtad sem fognak majd röhögni. :-)))
rugacs
Az identitását csak az vesztheti el, akinek van. Mondjuk a fletónak biztos, hogy nincs. A szanyikapitánynak se igazán. Hogy a tiborcról már ne is beszéljek. De még sorolhatnám..., de nem sorolom. :-)
silber13
@rugacs: " Igen, mert Ő szerény..." Hihhihi!!! Ez a hét sutkája! Hog a csúti dagadt szirti víziló szerény lenne?:-)))))))) Összetehetné a két kezét, hogy Soros kihúzta a fekáliából! Igaz nem látszik meg rajta egyáltalán, épp olyan Primitivus Giganticus, mint falusi suttyóként!
Hellcat
@rugacs: Na előkerült megint az "aki nem a fideszt támogatja az nem magyar" baromság...gratulálok.
rugacs
@világlátó: Szerintem az is elég borzasztó, hogy tudatlan, ostoba hétköznapi emberek mindenbe úgy szólnak bele, mindent úgy kritizálnak, mintha ők találták volna fel, miközben halvány lila gőzük sincs róla! :-)
Bár te világlátó vagy, tehát a már meglévő dolgokat látod, de ennél többre nem vagy képes? Olyan vagy mint egy egyszerű firkász, jó esetben leírja a tényeket, rosszabb esetben kritizálja is azokat a maga egyszerű módján...
A több az lenne, ha tálalnád is rögtön a lényegesen célszerűbb megoldást!
Ilyet még sosem tettél...tehát csak ennyire telik tőled?
rugacs
@silber13: Veled ellentétben, mert téged a kutya sem húzott onnan ki a mai napig... szar neked :-)))
Tudod én meg azon röhögök jókat, hogy a lényegtelen vagy mellőzött kisemberek, akiknek semmibe sincsen beleszólásuk, miközben a világban átnéznek rajtuk, sértett mellőzöttségükben mást nem is tehetnek, mint itt fikázzák azt, aki valamire vitte az életében. Végül is bárhogyan is csúfolhatod, hozzá ez soha nem jut el, ezzel legfeljebb az idelátogató normális embereknél verheted ki a biztosítékot.
Arról nem is szólva, hogy bármilyen jelzővel illethetsz bárkit arctalanul, ám lehet, ha látnánk ki vagy te, mindenki sokkal inkább rajtad röhögne, belami! :-)
rugacs
@Hellcat: Ha neked ez jött le belőle, akkor legyen.
Én megtanultam írni és fogalmazni, te miért nem tanultál meg olvasni és értelmezni?
Áá hagyjuk, kicsire nem adunk, nagy meg nem számít... :-)
Szeparepa-
Soros fizette neki a kamudiplomáját, akkor még megfelelt neki a Soros pénz... szánalmas köpönyegforgató nemzetszégyene hazaáruló patkány...
silber13
@rugacs: " Aquila non captat muscas " tanuld meg kicsi fiú! :-)))))
világlátó
@rugacs: Én innen Dél - Dunántúlról bizony nem sokat látok. Ez a régió amúgy is az elmaradott , mindenről lemaradt, értelmisége vesztett, bár egyeteme is meg kultúrcentrum, meg tudásközpont, meg minden ami elég lehetne ahhoz hogy legalább a középmezőnyben legyen, szóval ebben a lemaradt régióban csak annyi telik tőlem hogy a tegnapot és a mai napot látom. Hogy mit hoz a holnap, meg a holnapután azt Budapesten látják .Ezzel nem azt akarom mondani hogy ott mindenki okos, mindenki tájékozott, felkészült és az intellektuális állományunk krémje.Sőt ! Azt kell higgyem, csak ott lehet néhány száz kopasz, kigyúrt, izomagyú, állati brutalitással és vandalizmussal kinevelt fiatalt " állományban tartani" az alkalmankénti demonstráció végrehajtására. Ez is a főváros értékeléséhez tartozik. Már évtizedek óta mondom, nem kötelező mindenkinek a fővárosban élni. Kissé eltértem az alaptémától, de még annyit ide, hogy vidéken tízezer számra vannak üres házak, kerttel, gazdasági épületekkel. Hogy nem megyünk vidékre , mert ott nincs semmi? Mert Pesten minden szombaton színházba jársz?
De térjünk vissza. Én a megoldásokra több javaslattal is tudnék élni. De ugye nem gondolod komolyan, hogy itt ezen a fórumon fejtsem ki ezeket? Pedig nekem nincs más lehetőségem. Sajnos az életem úgy alakult, hogy beleszülettem a szocializmusba, ebben a " rettenetes , átkos korszakban voltam kénytelen felnőni, totális agymosottként érettségiztem, szereztem két diplomát, biztosan csak azért mert apám munkás, anyám tsz tag, földműves volt. Szellemi fejlődésem megrekedt a kádári érában, bigott szocialista, kommunista, liberálbolsi káder voltam egészen a megtisztulás pillanatáig, mikor is földindulásszerű változás állt be életem menetébe és szellemi fejlődésem gátjai átszakadván boldog optimizmussal tekintettem a fiatal demokratákra akik akkor a szebb jövőt / nem ezt, a másikat / ígérték nekünk magyaroknak. Már kissé meghajlott a hátam, kopaszodom is, potenciám sem a régi, ...folytatom
rugacs
@silber13: Te annyira túlinteligens hiszed magad, hogy magyar közmondásokat, szólásokat már nem is ismersz? Tudod meddig tart egy ilyen hétköznapi szólást lefordítani a neten? Olyat nem találtál, ami passzolna is a témához? Mondjuk olyat, hogy: veréb mondja bagolynak, hogy nagyfejű, vagy a légy nem lát a szaron túl.. Bár az O.V. szemszögéből ez is igaz veled szemben. Még ha te nem is így gondoltad ... :-))
silber13
@rugacs: Neked el is hiszem, hogy számodra szinte megoldhatatlan feladat lefordítani!:-)))))
világlátó
ráadásul hiába jártam a saját pénzemen további tudásért, képességért, új és korszerű ismeretekért egyetemre, nem jutottam előbbre, csak felkészültebb lettem.

Miután a magam ura vagyok, nem tartozom sehová sem.Te vajon hová tartozol?
Dolgos és tartalmas napjaimat pergetem és szellemi tornaként, - egyéb nem lévén - itt olvasom el más magyarok írásait, mert ez hírértékű a számomra, minden más napilap helyett. Persze több szaklapot is átnézek, kell a munkámhoz.
Itt ezen a fórumon irkálok, firkálok - mint egy egyszerű firkász - ahogy minősítesz. Ha felhívna egy mai magyar politikai - közéleti lap hogy írjak nekik, az első írások után szélnek eresztenének, mert sótlan, élettelen, értelmezhetetlennek találnák írásaimat. Remélem, nem tartanak igényt erre. A stílusodat alkalmanként látom, de én nem tudom követni.
Most menjünk még közelebb. Itt láttam valami kutatási eredményt Magyarország szegénységi helyzetéről. Errefelé sok a szegény, kirekesztett, vagy magát kirekesztő , munka nélkül kószáló ember. Több százan kimenekültek Angliába, mások jobb fizetésért elmentek Ausztriába, Németországba. A gazdaság errefelé nem dübörög, itt nem látjuk a reformok működését, csak meg ne betegedjünk, mert errefelé ritka kincs az orvos.
Egy ilyen helyzetben NINCS SEMMI MONDANIVALÓJA AZ MSZP.-nek! Szegényeknek kifogyott az üzemanyag a fejükből, szívükből, lelkükből. Egy ilyen szinte drámai helyzetben semmi nem jut az eszükbe. Talán mert Budapesten élnek. Lehet hogy ez a baj. Talán száműzni kellene őket vidéki kényszerlakhelyre, hogy helyzetük láttán megvilágosodjanak.
Mit szólsz ehhez a javaslathoz?
Aztán ugyancsak a vidéki alkalmasokból új erőt kellene létrehozni, egy egyszerű emberek gyülekezetét, akik valamilyen érdekközösséggé felfejlődve, egyszerű és világos vízióval, egyszerű és közérthető céllal és feladattal kibérelnék a parlament épületét egy napra, összecsődítenék a médiákat, néhány függetlent is/ ha van ilyen /...folytatom ha szabad
világlátó
aztán előadnák mindazt amit addig összeszedtek. A hitelesség kedvéért vendég előadónak odahívnának néhány , ma még mindig értelmes szakembert az eddigi kormányok háttérembereit, akik tényekkel és számokkal alátámasztanák egy új értelmes kilábalási program alapjait. Hogy elvezetnék őket pórázon? Lehet. De ők tettek valamit. Mert ami most van az nem jó. Európa közepén, nem lehet egy ilyen országot ennyire lepusztítani.
Egy választott kormány, kétmillió pár százezer szavazattal nem viheti romlásba az országot. Egy megvezetett népet nem lehet a végtelenségig egy olyan labirintusban terelgetni, amelynek nincs kijárata.
Mi pedig itt ezen a fórumon agyalgunk és egymást froclizzuk. / ezt a kifejezést a pesti nagyanyámtól hallottam, aki vice házmesterné és takarítónő volt /
De most Te jössz néhány forradalmi javaslattal. Tisztelettel
rugacs
@silber13: @silber13: Miért kellene a teljes magyar lakosságnak perfekt beszélnie a latint? Speciel négy idegen nyelvet tanultam, de egynek sem vettem igazán nagy hasznát életemben, mert az életem Magyarországhoz, a munkám a magyar emberekhez kötött idáig.Márpedig itthon a magyar az anyanyelv. De ha szükségem lenne a latinra, van rá lehetőségem, hogy lefordítsam oda vagy vissza...
Márpedig a te latin tudásod sem igazolt, a netről bármit leszedhetsz akár egy pillanat alatt is...
Az intelligencia mértékét nem a nyelvek ismerete, sokkal inkább az ember stílusa befolyásolja. Márpedig a te stílusod az intelligenciádat nagyjából a pöcegödör szintjére állítja, ezt a szintet még az esetleges latintudásod sem helyezi magasabbra.
Fradigege
A liberális aktívista megmagyarázza. Aztán múltak az évek és homályba vész, amikor a parlamenti szavazásról kivonultak, amikor a trianonról volt szavazás az mdf alatt. Református a zsírmore. Református ugyebár. Sokan kikeresztelkedtek reformátusnak ugyebár, don Vittório Orban de 'la Felcsút. Nem csodálkoznék, ha Dzsordzs Soros is református lenne, itthon, papíron.
rugacs
@világlátó: Szépen megírtam a választ, aztán mielőtt elküldhettem volna, valamit megnyomtam és elszállt az egész... :-(
De nem hagylak válasz nélkül, de momentán nincs bennem elég löket, hogy újra nekilássak, holnap meg korán kelek...
kutyahűség
Orbánnak egyet árulok el: Magyar Értelmező - és Kéziszótár: mi a különbség a migráns, a menekült és a többi közlózunggá tett fogalom között. Ha pedig leül a mi Trócsányinkkal tárgyalni, megkaphatja azt a képzést, amit már elfelejtett a jogi kar óta: jogászul egészen más nekzetközi kategóriák alá esnek ezek a fogalmak, nem lehet őket kényünkre-kedvünkre cserélgetni, szinonímaként használva őket.

Talán erre már nem futotta Soros pénzéből Oxfordban, Viktorom?
Desischado
Undorító. soros pénzén járt Oxford-ba, és most ilyen aljasul hátbatámadja. De a csuti g..től ez a normális.
aremy
nekem csak az jut az eszembe hogy az elmúlt 25 évben 3 nevű egy házba nak volt tagja a szeretett vezérünk akkor most mi az identitása
ugye ugye.
világlátó
@rugacs: Remélem nem haragszol meg rám, de úgy tűnik Te egy kicsit mindig provokálsz valakit, radikálisabb a hozzáállásod a dolgokhoz, ezzel szerzel magadnak itt néhány kemény ellenfelet is. Ez nem baj, ha a szándékod az, hogy megmozdítsd az állóvizet.
Akkor lenne baj, ha derék kormányunk fogadatlan, vagy felfogadott prókátoraként háborítanál fel minket egyszerű, földön járó magyarokat. Majd ha megismerünk jobban, ez majd kiderül.
Visszaolvasva hosszú és - most látom - kissé üres írásomat, talán rossz hangulatban voltam.A ...csak erre vagyok képes ? ... provokatív felvetésre csak azt tudom írni, hogy talán igazad lehet. Az nem elég hogy körbejárjuk a mindennapi eseményeket. Kell hogy megtaláljuk a kivezető utakat is.
De akkor hirdessünk egy programot , akár itt, ezen a fórumon is. Legyünk egy amatőr közírók gyülekezete, akik azt a vállalást teszik, hogy az élet minden területén hirdessünk ötletrohamot, egy olyan gyűjteményt a kivezető út felé, amit talán figyelembe vesznek. Jó , tudom, naív elképzelés, de hátha. Ha másért nem a magunk és itt olvasó, író társaink, barátaink szórakoztatására. Mit szólsz hozzá ?
világlátó
Az alap cikkhez. Orbán Viktor lázasan keresi az Európát sújtó migráns kérdés okait, kiinduló motívumait, az ötlet kiagyalóit és miközben még keresi, közben ontja magából a lózungot a baloldali összesküvésről, Sorosról és mindenkiről, aki tehet az egészről.
A cél felülkerekedni , legalább verbálisan Európa lassú felfogású, lusta , tehetetlen vezetőin.
Majd én megmondom mi a fene ez, ki szervezte, miért, miért most és majd én mintát adok Európának , mit kell tenni.
Ma elővettem egy régi könyvemet, a címe Lehanyatlik a török félhold. Sugár István monográfiája most valahogy azt juttatta eszembe, mi is történt az országgal, amikor a török megkezdte kényszerű visszavonulását a meghódított területekről.
Jól emlékeztem, mert ez a korszak úgy élt emlékeimben, mint Magyarország totális pusztulása a keresztény Európai seregek török elleni felvonulása, évekig tartó itt tartózkodása alatt.Ez úgy jön ide, hogy előbb Konrád császár, aztán a tatár horda, majd a török, aztán a Habsburg uralkodók, Lipót és Miksa és más uralkodók gátlástalan pusztítása
talán beépült a történelmi tudatunkat alakító génjeinkbe és most ez erőre kapott. Bezárkóztunk drótkerítéseink mögé és nem engedünk. Próbáltam igazolást keresni mindehhez. Csak ezt találtam, de ez az eltelt évszázadok alatt most újra előkerült.
Ez mindig előkerül és a lovagias magyar lelkesedése mindig lehengerlő.Volt. Eddig. De most már ez nem így van.
Erdély esetében Apafi hiába állt ellen Lipótnak, Caraffa bevonúlt seregével és a Habsburg császár tábornokai átvették a hatalmat, Apafi Mihály haláláig már csak árnyék fejedelme volt Erdélynek.A menekült kvóta jut ilyenkor eszembe, meg Európa ereje, de leginkább pénze.Az erdélyi kancellár Teleki Mihály aknamunkája eredménnyel zárult. Birodalmi grófi cím és rang, sok pénz volt a fizetsége. Teleki Mihályok most is vannak. Újra pusztasággá romlik az ország, kiégett, lakatlan lehet az ország sok régiója.Persze képletesen értsétek ezt a szörnyű víziót. Ezért mi soha nem leszünk Ausztria.
DR Eric CARTMEN
Soros legnagyobb tévedése, (és bűne ) hogy a püffedt pávatáncosból megpróbált anno kultúr embert, (esetleg politikust) faragni. Ablakon kidobott pénz volt ! Rá kell nézni mit művel kultúrált emberek között. Zsebredugott kézzel pofákat vágva mászkál. (szerencsére ott nem köpköd szotyit). A kettős beszéd - más néven hazudozás minta példánya. Ennyit sikerült kihozni ebből a gumicsizmásból.
rugacs
@DR Eric CARTMEN: A tömény sértettség ömlik belőled. Nyilván ezért vagy képtelen használni az agyad. Neked pl. ki a példaképed? Az alkoholista Juncker, vagy az analfabéta Schulz? Netán a sztrókos Merkel? Az együgyü Tiborc vagy a hiteltelen Mesterségesházi, a nagyotmondó Fletó? Melyik neked az igazi államvezető? Vagy egyszerűen eldobtad az agyad Soros vagyonától? Vagy birka módon a migránsoktól várod sorsod jobbrafordulását? Soros káoszpárti, mert nem épeszü. Mint az őt dicsőítők sem! Belőled kiindulva...
eugen4402
@rugacs: Nem nagyon kellene ám sértegetni a b. fórumtársakat, inkább egy egyszerű kérdésre megkeresni a választ: vajon a kukáskocsi hátulján kapaszkodó fickókat muszáj-e excellenciás úrnak szólítani, pusztán a narancssárga ruhájuk miatt...?
karma1
@Fradigege: Kerlek, ne piszkald a reformatusokat, ha ismerned ezt a vallast, akkor tudnad, hogy ket halado reformistanak koszonheti a letet - Luther Martonnak es Kalvin Janosnak -, akik elutasitottak a katolicizmus alsagos vilagat, cikornyait, kepmutato colibatust, gyonast, es meg egy sor teljesen felesleges dolgot. Soros Gyorgy nem tudom, hogy milyen vallasu, szuletese szerint zsido szarmazasu is, es erdekes modon, amikor az Adomanyait, osztondijait osztogatta a magyar fiataloknak, koztuk don orbannak is, akkor erdekes modon a "kulfoldre szakadt magyar hazankfia"-kent emlegettuk. Most meg lezsidozzak, globalizaciora torekvessel, terroristak tamogatasaval, haboruk kirobbantasaval es penzelesevel vadoljak - IGAZ, CSAK AZ OTTHON ELO MAGYAROK.
En is reformatus vagyok, bar egyaltalan nem jarok templomba, de a moralom nem a lazar-fele "kinek mennyije van annyit is er" tipusu haracsolokhoz tartozom, de szerintem valahol el egy Ero, ami eldonti a rosszak es a jok sorsat, ezert tudom,hogy orban es a sleppje elobb-utobb a szemetdombra kerul, mert azert a sok galadsagert, amit egyenek, csaladok es osszessegeben a magyarok ellen elkovetnek - sulyos arat kell majd fizetniuk - bar ez phyrroszi gyozelem lesz: a magyar nep is padlora kerul...
karma1
@rugacs: 20.09-re: te itt senkit nem becsulsz semmire se, nem is vartam, hogy mast mondjal @silber13-ra. Csak hogy segitsek, hogy a gugli forditoja ne egjen le a gepeden, ez a mondas azt jelenti, hogy a "Sas nem kapkod legyek utan"
Majd a masodik leckeben ertelmezem is neked, hogy mire ertette.
világlátó
@rugacs: Kedves Barátunk ! Te egy igen nagy franc vagy ám ! Mert amit írsz itt egyikünknek - másikunknak kiderül abból, hogy stílusod erőltetve felvett, mint egy álcaháló.
Te itt - nem igazán megalázó, megszégyenítő szándékkal, de sokkal inkább az elővigyázatlan ember, a felháborító, sértő megjegyzésektől " ugró " embert akarod hasonló stílusú válaszra kényszeríteni. Ha erre mindannyian rájövünk, aligha nem új stílust kell keresned. Ez is módja annak, miként lehet keményebb vélemények megfogalmazását kiprovokálni az itt olvasó, író emberekből. Ha valahol azt mérik mennyire indulatos, durva, sértő a magyar, akkor hamar be kell fejezniök ezt a felmérést, mert nem ilyen a magyar.
Történelmi tanulmányaim során számomra az is fontos volt, hogy népünk lelkületét, erkölcsét, embertársaihoz az ország ügyeihez, más népekhez való viszonyát is vizsgáljam.
Kétségtelen, minden korszak bővelkedett negatív jellemvonásokban, a megvesztegetés, az irigységből, kapzsiságból elkövetett árulás, a hamis vád, a feljelentés állandó kisérő jelensége volt életünknek, ahogy ez ma már rendszer szerűen működik.
Ezek a jelenségek mindig az uralkodó osztályok vezetői a királyok, hercegek, grófok , majd a hazai arisztokrácia jellemzői voltak. Azt hihetnénk, ahogy ők a feledés homályába merültek, magukkal vitték ezt a káros és kóros jellemzőiket is. De nem így történt, mint látjuk. Az ostoba magyar még díszmagyart is varratott, nyusztprémes gallérral, amikor országgyűlési képviselővé választották , némelyikük honnan honnan nem urambátyám
kort teremtett újra, milliókat fizetett családfája, kutyabőre " előtalálása " érdekében. Elindúltak a volt sültparasztok /dédszüleim is 15 holdon gazdálkodtak / a kárpótlási jegyek felvásárlásán át a minél több föld megszerzéséért, ... most már lassan a kegyelmes , méltóságos, tekintetes úr kora jön el, vele pedig a megvesztegetés, a hamis vád, a rágalmazás, a politikai ellenfelek brutális besározása, vezetőszáron való vezetgetésük, összefonódva némely az...
világlátó
igazságszolgáltatás felelős székében pöffeszkedő vazallussal.Ahogy eddig, ezután is megkapja júdáspénzét ő is és mindenki. Persze néhányan majd eltűnnek, nem kell a tanú.Folytathatnám történelmi egyházaink hosszú évszázadok alatt tett munkálkodásával, a felfelé áldással, lefelé paranccsal és kiátkozással. De ez hosszú történet.
A lényeg nem változott. Újra a vagyonszerzés, a befolyással üzérkedés, még több vagyon, befurakodás a hatalomba, új törvények és még több vagyon. Nem kell ide sok idő, újra lesznek címek, rangok, mint hajdanán a romantikus Monarchiák idején. Lesz itt kegyelmes, méltóságos, tekintetes, lovag, vitéz és még amit kihagytam.A vagyon hatalmat eredményez, az pedig még több vagyont.
" Az ebül szerzett vagyon ebül vész el ! " ősi magyar közmondás.
Kedves @rugacs. Az egyszerű magyarok mindig helyrebillentették az elferdült országot, amit nagyjaink/ azaz galád haszonlesők félrebillentettek. Ebben a sokszor torzult országban, sokszor torzult oktató és nevelőmunka folyt.Ebből következően olyan a magyar népünk amilyen. Édes anyanyelvünk helyett édes apanyelvünket beszéli, erkölcse ingatag, mert nincs előtte jó, követendő minta.Az éppen regnáló hatalom a médiái segítségével a maradék közerkölcsöt is kiváltja álságos törvényekkel, mint a " három csapás " nevű ostobaság.A közbeszéd olyanná lett mint amit itt is találsz, néha magad is ezen a nyelven beszélsz. Nem csoda.
De ha nem baj, én nem követlek, nem sértegetlek, nem írok brutális , megalázó mondatokat sem Neked, sem másnak. Ha emiatt kisodródom innen, nem teszek kárt magamban.
De azért ugye még beszélgetünk itt ?
világlátó
Mindig eltérek a témától. A bevándorlás kulturális kérdés,az identitásunk forog kockán. - olvashatjuk az Orbán nyilatkozat első mondatát.
Az Európai kultúra , a zsidó-keresztény kultúra, a konzervatív kultúra legősibb, legnagyobb kultúra itt Európában.
Másutt a földön más kultúrák vannak, ezeket itt most értékelni nincs mód.A világtörténelem
bőséges hagyatékából mindenki hozzájuthat ezek megismeréséhez.
Minden eddigi világégés , kulturálatlanság, eltorzult, hamis téveszmék az identitásról következménye volt. Nem akarok itt példákat felsorolni, milyen kultúra talaján született Mussolini, és barátja Adolf sajátos kulturája és szimbolikája. Gyorsan mi is igazodtunk ehhez a magunk őstörténetéből kiragadva néhányat .
A kultúra tág fogalom, jó lenne ha valaki tájékoztatná kormányunk tagjait erről.
Ami a bevándorlás által veszélyeztetett kultúránkat illeti, - talán ez a jó a rosszban - lehet, újra kell fogalmazni. Ez a váratlan és óriási méretű új helyzet majd kényszeríti Európa népeit, - minket is - arra, hogy átgombolja a kabátunkat, amelyre csak hivatkozunk, de már régóta lötyög rajtunk. Sok minden a felszínre került, amiről még száz év múlva is beszélni fognak.
Ami az identitásunkat illeti, ezzel nagyobb a baj.A hunok, avarok, jazigok, és más népek egymást kergetve eljutva az Alpok kelti széléig , tűzzel, vassal, házasságokkal néhányan megmaradtak itt.Soha eddig békességben nem élhettek, ez úgy tűnik ezután is így lesz. A tüzet, vasat felváltotta egy másféle erő, a tőlünk keletre és nyugatra lévő nagyhatalmak ereje, de ebben a játékban mi csak a hadszintér voltunk. Majdnem focipályát írtam .
Identitásunk is ennek megfelelően alakult.
Ami a mai identitásunkat illeti, ez nem tetszik. Kulturálatlanságunk és a külső tényezők kénye - kedve alakította ilyenné. Csak abban bízhatunk, hogy néhány szakavatott, bőlcs filozófusunk, szociológusunk megpróbálja ezt mai állapotában megfogalmazni, - ha meri.
A mi identitásunkat most éppen Orbán Viktor határozza meg, amit Tuzson...
világlátó
államtitkár úr közvetít felénk. Hogy miért is nem tudom ezt elhinni nekik? Talán ha elolvasom Balogh miniszter gondolatait a ...Próféta és tükör kell a kormánynak címmel, akkor megvilágosodik. Rogán miniszter feladata lesz, hogy az identitástudatukban képzetleneket helyre tegye.Félek a prófétának magát képzelő politikusoktól de a tükörbe is aggodalommal nézek.
silber13
@rugacs: Primkó és végtelenül buta vagy, mert egy mondást sem tudsz normálisan idézni!! Na akkor hogy is van a veréb kontra bagoly fejméretével?? :-))))) Tanulnod kéne, nem keveset. Sokat!!
spu00
@világlátó: Érdekes amit írt, de azért nem annyira rossz a helyzet. Az identitás probléma megértéséhez nem kell a távoli múltban keresni ennek gyökerét, elég ha a 45 utáni időszak történéseit veszi alapul, melynek árnyékai a mai napig is ránk terül közvetlen és közvetett formában.
Ha megnéznék a japán muszlim vallásokkal kapcsolatos törvényeket, rendeleteket, akkor rájönnének, hogy csak az olyan szigorú előírások mentették, s mentik meg őket a hasonló problémáktól.
Ha megnézi földrajzi helyzetünket, s hozzá veszi az ezer év alatt történteket, akkor nem lehet csodálkozni, sőt örülni, mert magyarok maradtunk.
Fradigege
@karma1: Én nem piszkálom. Burkoltan zsidóztam orbán viktort. Ugyanis a zsidók reformátusokká keresztelkedtek át. Így nem nagyon értem ezt a nagy magyarkodást. Nemzetieskedést.
nezelodo
@Hellcat: Orbán a hitvallásának, hogy a hála nem politikai kategória, számtalanszor adta tanújelét. Tudna róla mesélni a Princz G. a Torgyán, és sokan mások.
verőce21
Vonzó lehet még Mo. a "menekültek” számára: Csak az hiányzik hozzá, hogy az elmebeteg brüsszeli vezetés egységes(azonos összegű) segélyt állapítson meg minden bevándorló számára!

A segélyből tengődő réteg nálunk nagyon "tolerálná"!
Mi lenne a következménye ennek Magyarországon? - egy olyan országban ahol a min. bérért 3 műszakban dolgoznak a bevándorló pedig 300K segélyből éldegél...?
világlátó
@spu00: Az utóbbi időben többet foglalkozom a középkori Európával, A német- osztrák hercegségek, a Habsburgok színre lépésével, felfogásukkal az Oszmán birodalomhoz, Franciaországhoz, a pápai államhoz és a magyar királysággal, az erdélyi fejedelemséggel, a szerb despotizmussal, Barankovics Györggyel.Folyamatosan azt vélem felfedezni, hogy kora kezdetektől az üldöztetés, a megsemmisítés, illetve a teljes beolvasztás szándéka kísérte multunkat.Zsigmond, Nagy Lajos, Korvin Mátyás kemény uralkodók voltak. Az ő idejük Európája is sok változáson ment át.Kedvezett az idő a számukra. A mögöttes belső és külső cselszövés ugyanakkor végig kísérte mindennapjaikat. Ha egy nagyot ugrunk és a 45 -öt közvetlenül megelőző negyed század történéseit elemezzük, ebben Trianon meghatározó szerepet játszott. A " dicső múlt " kötelez a revansra. A csatlakozás a német birodalomhoz,ezért történt, nem a szovjet bolsevik éra megdöntéséért. A magyar uralkodó osztály akkor is óriási erőt fektetett a propagandára.
Mohács és Buda után, aztán Buda visszavétele után valóban nem sok kellett ahhoz, hogy Magyarország végképpen elveszítse állami létét,a koronát és mindent.
Aztán 1849, Világos és Arad után ismét a tartomány pozíció maradt, magyar király nélkül, 76.-ig. Aztán a Horthy korszak és a II. Vh. utáni helyzet újra véget vetett a magyar identitás megfogalmazásának. A szomszédokhoz való viszony újra meg újra átszabása, Decebaltól - Ceausescuig soha nem adták fel ellenszenvüket, hódító szándékukat.A Benes féle megbélyegzés a mai napig él.
Délen a magyarellenesség különösen a volt Jugoszlávia, mai utódállama, szerbia területén történtek miatt a mai napig élő és nyílt seb.A magyar identitás - szerintem - ezért nagyon régóta velünk élő kínlódás, amelyben a rossz döntések kiindítói, okozói mi magunk voltunk.Talán nem jó a magyar nemzet kultúrtörténeti kutató, elemző a tényeket objektív valóságában feltáró intézménye munkássága.Talán átengedi magát a napi politikának, amit az aktuális kormányzópártok
világlátó
számára nem ad lehetőségeta mérlegelésre. A magyar - magyar találkozók, az alapszerződések a szomszédos országokkal, a Visegrádi négyek , a határon kívül élő magyarok kulturális autonómiája kérése a Román államtól nem vezettek eredményre, de formálisan működnek.A kormányfők és miniszterek nyílt és alig burkolt üzenetváltása a médiákon keresztül, legutóbb az USA nagykövet asszonya iránt még megérkezése előtt és azóta is megnyilvánuló modortalanság újra a felszínre hozza az identitás kérdését.
Orbán szerint a mai népvándorlási roham Európába kulturális kérdés, identitásunk forog kockán. De hát milyen identitásunk forog kockán?
Ez éppen olyan semmitmondó kijelentés, mint Szijjártó mondata, ...Európának több jelentős kihívással kell szembenéznie... Ő lenne Európa külügyminisztere? Mint ahogy semmitmondó volt a...a nemzetközi helyzet fokozódik...elhiresült mondat a Tanú című filmből.
Mintha a süketek és némák vitatkoznának egymással. Ezért a migráció kulturális kérdés és az identitásunk forog kockán politikusi kinyilatkozások számomra üresek és mint hajótörés után néhány fadarab, hányódnak a hullámokon, a médiák hullámain.
Vitassuk meg hát milyen is a mi identitásunk? Vitassuk meg milyen módon kulturális kérdés nálunk a migráció.Nálunk, ahol annyi féle kulturális kérdés megválaszolása várat magára.
Freewolf
Ugyan már hogy ne jöttek volna rá! Ez megszervezett támadás a kontinens ellen. Rosszindulatú és megfontolt, míg a vezetőket megvették kilóra! Kivéve Orbánt, aki tudta, mi a teendő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.