A mindenkori írástudók feladata, hogy tükröt tartsanak a kormánynak, a kormány dolga pedig az, hogy belenézzen ebbe a tükörbe – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken egy budapesti konferencián.

Balog Zoltán erről a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnökeként beszélt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, az MPEE és a Professzorok Batthyány Köre által közösen készített, Az idők jelei című vitaanyagot bemutató fórumon beszélt.

A konferenciát lezáró beszédében kiemelte: az írástudó ember egyfajta szeizmográf, amely előre jelzi a rengéseket, fölfedi a bajt, és nem hallgat róla.

Hozzátette: az idők jeleinek felismerése mindig prófétai feladat, de ehhez nem kell a jövőbe látni, hanem azt kell "megérteni, értelmezni és üzenetté formálni, ami körülöttünk történik".

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
az egész kormány elmeállapotba került már egy ideje.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
az egész kormány elmeállapotba került már egy ideje.
Lepényleső
Aki látja a Magyar jövőt az nem próféta,aki meg nem látja,az vak.
Butautáló
Tartson tükröt eléjük az, aki fejbe is meri b..ni vele!
Mobil123
Nézz tükörbe b+ és köpd már magad szembe!!! Majd tartsd a többi társad elé .
nezelodo
Balogh úr a próféta és a tükör, na ne röhögtessen mert ez nekem már sok! Azt hittem már nem tudja fokozni azokat a dolgokat, amivel eddig is felkeltette a gyanút, a sárga ház bezárásával szabadult ránk.
papa.49
@Horizont: Könyörgöm egy kis előlegért)))))))))))
nemkati
@Mobil123: Pont erre gondolok én is. Ha ez a Balog egy gondolkodó, értelmes ember lenne, akkor pontosan tudná, hogy ha őelé tartanának tükröt az írástudók, nem tehetne mást, mint szembeköpni magát. De hát ugye ezt csak azért mondhatja, mert azt a tükröt már rengeteg írástudó elé tartotta már, és ő mégsem fogta fel, hogy az a tükör őt mutatja.
papa.49
@nemkati: Nem hiszem el, hogy egy értelmes, józanul gondolkodni tudó ember, ennyire sötét legyen, a fütyisz egy ,,fertőző betegség,, ha elkapod elveszted az összes emberi érzékedet, megnyilvánulásodat)))))))
Szerintem a fütyiszben pont azok ,,teljesítenek nagyon jól,, akik nélkülöznek mindenfajta szociális értéket, empátiát, akik csupán a ,,PÉNZT,, tekintik mindenhatónak, a páter pont ilyen, neki soha nem lesz lelkiismeret furdalása, mert nincs neki olyanja))))))))))))
nemkati
@papa.49: Kb igazad van. De ha amikor egyedül vagy, és csak magadnak vallasz, valld be, hogy nem-fideszesnél is tapasztaltál már hasonlót. Csak gondolj vissza az elmúlt évtizedek politikusaira. :D

Naugyehogyugye! :))
papa.49
@Horizont: Bizony nem, a fütyisz ebben is TÚLTELJESÍTETT, ők a béka alá lementek több km. rel))))))))))
Fradigege
A próféta már meg van. A tükör Felcsúton összetört. Még valami, Balogh miniszter elvtárs, békebeli lelkész úr?
nyanya001
@Horizont: Egy kép, megszületik a csecsemő és szólnak a dokinak, hogy meg kell paskolni
a popsiját, mert nem sírt fel.
A doki válasza, csak meg kell neki említeni, hogy Magyarországra születtél és máris ordít ! :)
nemkati
@Horizont: A mértékről nem szóltam, csak a jelenségről. Dehát van-e valakinek kétsége afelől, hogy ennyit Magyarországon soha semmilyen kormány nem lopott, rabolt el, mint a Fidesz-KDNP? :)
aremy
vazze én abban a hitben éltem idáig hogy a ballogh páter a próféta a
szeretett kományunk ban de. ezek szerint már hülyén nem halok meg.
papa.49
@nemkati: Ilyen pofátlanul rabló banda még soha nem regnált az országban, legalábbis az elmúlt 200 évben biztos nem))))))))))
dr. prédikátor
Te szerencsétlen g...ci! ha belenéztek a tükörbe akkor az a tükör meghasad!!!De ha már belenéztek akkor egyuttal le is hugyozhatjátok magatokat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.