Komoly járatritkítással, duplaáras diákbérlettel és ovisokra, nyugdíjasokra kivetett regisztrációs díjjal fenyegetőzik Tarlós István abban az Index által megszerzett levélben, melyet a főpolgármester a kormánynak juttatott el a BKV finanszírozása kapcsán.

A fenyegetőzéssel az önkormányzat azt akarja elérni, hogy a kormány szálljon bele a közösségi közlekedés tartós finanszírozásába.

Tarlós szerint ez a beszállás elsősorban az agglomerációs közlekedés fenntartását jelentené, mert az Budapest számára évente mintegy 10 milliárd forintos veszteséget okoz, noha ez nem is lenne feladata, hiszen csak a város közigazgatási határain belül kötelessége a közlekedés finanszírozása. Tarlós szerint ha az állam nem lép, akkor

az agglomerációs jegyek, bérletek árát ötszörösre kell növelni, hogy ne alakuljon ki hiány.

Ugyancsak mintegy 10 milliárd forintos lyukat ütnek a büdzsén az ingyenesen utazók, akik után az állam szintén nem fizet teljes kompenzációt. Ha az állam nem változtat ezen, akkor a főváros bevezethet egy 1-2000 forintos regisztrációs jegyet az ingyen utazóknak (elsősorban nyugdíjasoknak és hat éven aluli gyerekeknek).

A nol.hu azt is megemlíti, hogy a levél belengeti a kedvezményes diák- és nyugdíjas-bérletek árának a duplájára növelését is.

A levélre Orbán Viktor hat hét alatt sem válaszolt – Magyarországon az átlagos közigazgatási ügyintézési határidő harminc nap.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A BKV és a BKK belső gazdálkodását kellene rendbe rakni és nem újabb pénzekkel megerősíteni a lopásokat, harácsolásokat, ingyen élést!
A vezetők és haverok nagy pénzeit arra kellene használni, amire valóban kell és egyből lenne pénz.
Úgy ahogy van, szélhámos bagázs az egész!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
"Várhatsz babám" arra a válaszra! Egyébként pedig a zsarolás nem tul tisztességes! Nem kell fenyegetni O.V-t, hanem egyszerüen vezessétek be a "regisztrációs" jegyet, emeljétek 5x-re a bérleteket... nem?! Birjuk mi még ezt is!:))
Hellcat
10e forint egy tetves havi bérlet...hova akarja azt még emelni? Az összes mocskos politikustól elvenném a kocsit ha saját akkor meg nem adnék benzin támogatást...Cserébe a minden tömegközlekedési költségüket 100% ban megtérítenék...olyan ütemben javulna a BKV és Volán színvonal hogy beszarnátok.
nyanya001
@eszegfu: Rezsicsökkentés Fidesz módra !
Ez 2011 ben volt gondolom azóta jelentősen megemelték ( a többiekét is )
nehogy hiányt szenvedjen
atlatszo.blog.hu/2012/10/30/kimittud_4_2_millio_forintert_vett_benzint_kover_laszlo
eszegfu
@nyanya001: 14:46 Tudod elgondolkodom időnként: egyáltalán van olyan téma, ami olyan tiszta lenne, mint a "fehér hó"?! Minden csak a "habzsi-dőzsiről" szól a felső pár ezer embernek és mindezt "lezserül" lenyomják a torkunkon! Meg még az is eszembe szokott jutni: vajon hogyan magyarázzák meg gyerekeiknek, unokáiknak ezeket? Azt hiszem sehogy... pontosan u.ilyenek lesznek ők is, mert ebbe nőttek bele, ez nekik a tetmészetes. Ékes a magyar nyelv és nagyon sok mocskolódó jelzőt lehetne használnunk, de értelmetlen!:(( Rajtuk ez sem fog!
verum
A BKV és a BKK belső gazdálkodását kellene rendbe rakni és nem újabb pénzekkel megerősíteni a lopásokat, harácsolásokat, ingyen élést!
A vezetők és haverok nagy pénzeit arra kellene használni, amire valóban kell és egyből lenne pénz.
Úgy ahogy van, szélhámos bagázs az egész!
nyanya001
Itt nálunk rengeteg új járatot indítottak, mondanom sem kell üresen járnak csúcsidőben is, viszont ahova eddig 2 átszállással ellehetett jutni, most 3 -4 szeri átszállással lehet megoldani
, de a legforgalmasabb járatot lecsökkentették, az meg
napközben olyan mint a heringes doboz !
Elképesztő amit ezek művelnek !
wagabund
még mindig levegőben lógnak a bkv híres nagylopósainak ügyei..semmi nem történik..pár milliárd ott is lenne, csak le kellene foglani..80 millió egy nőnek, aki nyugdíjasként még visszament dolgozni?..meg a többi...a kitehetetlen igazgató, akivel olyan szerződést kötöttek? ez nem érdekes?
nem a netadó, hanem a bkv tarifaemelés veri ki majd a biztosítékot.. lesz egy kis buli..
dömdödöm
Ez csak a BKV ügyet csepüli . :-((( Nem baj hogy mellette volna még 1001 megoldásra váró problémás terület . :-(((((((((((((((((((((((((
Fradigege
Ha Budapest adóbevételét Budapesten hagynák, röhögve fenntarthatná a saját tömegközlekedését. De bevételének egy jelentős részét lenyúlják és Ózd, Ormánság, Nyírség, stb. térségek eltartására használják. Vagy beruházásokra fordítják, mint például megtámogatják most is az Audit 6 milliárddal. Ilyenek viszik a lóvét. Én kíváncsiságból is megnézném, hogy a BKV bedől(volán, arriva). A BKK áll felettük. Irgalmatlan balhé lenne, ha csak a sofőrök fizetése elmaradna. A felcsúti vajda úgyis gyülöli Budapestet. Neki csak a vár kell, mert more. Akkora népszerűség vesztés lenne, hogy semmilyen emigráns válság nem hozná helyre. Egyébként hol a Quaestor balhéból a lóvé? Vagy a kancsal hulladék matolcsy visszacsurgathatna abból a 250 milliárdból, amit kisajátított. Ilyenekkel bombáznám a köcsögöt Tarlós helyében.
perfekt
Mindent meg mernek csinálni az emberekkel!Nem cselekszik a nép.Hallgat,mint mélyben a sötétség.Környezetem nyugdíjasait kérdeztem-jó ez nektek--fiatalabb korotokban is csöndbe voltatok.Mozdulni kellene,együtt egy kibaszott,"Haragos" menettel--vagy tűritek balsorsotok, minden nyűgét ,s nyilait.Csirke far-hátas öreg napokkal!
Desischado
Nem baj, a hülye nép ezt is csenben tűri. Kiváncsi vagyok, mi kell ahhoz, hogy végre megmozduljon a magyar! Addig meg vígan folytatódhat a nemzethy cselez-lopez!
mariaberta
Mi a baj ezzel a tervvel? Rezsit csökkent, no és Szilárdunk csak örülhet. A népség meg miért nem utazik személyautón? Arra nem kell bérlet. Ja, hogy venni kell gépkocsit, tankolni kell, stb, mit számít, lényeg, hogy Tarlós elvtárs megtakarít 10 milliárdot. Majd kiadja más fontosabb dologra. Esetleg ő is vesz egy festményt, villát, stb. mint Matolcsy elvtárs.
lampa laz
Azt hiszem most érdemes Romániára figyelni! Ott még a közt.elnök is a tüntetők mellé állt, igaz nem egy ßarjankójuk van...mint nekünk
nezelodo
Tarlós Pesta bátyánk most intézi a 65 év felettiek ingyenes utazásának eltörlését a rezsicsökkentés részeként! Na nem a saját zsenialitása vezette rá, vele mondatja ki a szándékét a szeretett vezérünk, mert kétféle törvény mégsem vonatkozhat erre a korosztályra, Pesten és vidéken.
Strong
Az agglomerációs települések is fizetnek a bkv - nek hozzájárulást, nem is keveset. Ugyanakkor jó azt is tudni, hogy nemigazán állnak jól anyagilag (persze akadnak kivételek: pl: Budaörs) ugyanis irdatlan pénzeket von el az állam az önkormányzatoktól.

A tömegközlekedés mindenhol a világon dotálva van. Ennyi.
Toby
Tarlós, úgy alkalmatlan a főváros vezetésére, ahogyan van !
25 éve döglődik a BKV és nem képesek megoldást találni, ellenben a cimbik kitöméséhez, mindig van elég pénz !
A ragya verje ki a pofátokat !
Yoda69
Ne pattogj sarlos, nemsokara jon a kocsog es atveszi a helyedet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.