Komoly járatritkítással, duplaáras diákbérlettel és ovisokra, nyugdíjasokra kivetett regisztrációs díjjal fenyegetőzik Tarlós István abban az Index által megszerzett levélben, melyet a főpolgármester a kormánynak juttatott el a BKV finanszírozása kapcsán.

A fenyegetőzéssel az önkormányzat azt akarja elérni, hogy a kormány szálljon bele a közösségi közlekedés tartós finanszírozásába.

Tarlós szerint ez a beszállás elsősorban az agglomerációs közlekedés fenntartását jelentené, mert az Budapest számára évente mintegy 10 milliárd forintos veszteséget okoz, noha ez nem is lenne feladata, hiszen csak a város közigazgatási határain belül kötelessége a közlekedés finanszírozása. Tarlós szerint ha az állam nem lép, akkor

az agglomerációs jegyek, bérletek árát ötszörösre kell növelni, hogy ne alakuljon ki hiány.

Ugyancsak mintegy 10 milliárd forintos lyukat ütnek a büdzsén az ingyenesen utazók, akik után az állam szintén nem fizet teljes kompenzációt. Ha az állam nem változtat ezen, akkor a főváros bevezethet egy 1-2000 forintos regisztrációs jegyet az ingyen utazóknak (elsősorban nyugdíjasoknak és hat éven aluli gyerekeknek).

A nol.hu azt is megemlíti, hogy a levél belengeti a kedvezményes diák- és nyugdíjas-bérletek árának a duplájára növelését is.

A levélre Orbán Viktor hat hét alatt sem válaszolt – Magyarországon az átlagos közigazgatási ügyintézési határidő harminc nap.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A BKV és a BKK belső gazdálkodását kellene rendbe rakni és nem újabb pénzekkel megerősíteni a lopásokat, harácsolásokat, ingyen élést!
A vezetők és haverok nagy pénzeit arra kellene használni, amire valóban kell és egyből lenne pénz.
Úgy ahogy van, szélhámos bagázs az egész!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Mi a baj ezzel a tervvel? Rezsit csökkent, no és Szilárdunk csak örülhet. A népség meg miért nem utazik személyautón? Arra nem kell bérlet. Ja, hogy venni kell gépkocsit, tankolni kell, stb, mit számít, lényeg, hogy Tarlós elvtárs megtakarít 10 milliárdot. Majd kiadja más fontosabb dologra. Esetleg ő is vesz egy festményt, villát, stb. mint Matolcsy elvtárs.
lampa laz
Azt hiszem most érdemes Romániára figyelni! Ott még a közt.elnök is a tüntetők mellé állt, igaz nem egy ßarjankójuk van...mint nekünk
nezelodo
Tarlós Pesta bátyánk most intézi a 65 év felettiek ingyenes utazásának eltörlését a rezsicsökkentés részeként! Na nem a saját zsenialitása vezette rá, vele mondatja ki a szándékét a szeretett vezérünk, mert kétféle törvény mégsem vonatkozhat erre a korosztályra, Pesten és vidéken.
Strong
Az agglomerációs települések is fizetnek a bkv - nek hozzájárulást, nem is keveset. Ugyanakkor jó azt is tudni, hogy nemigazán állnak jól anyagilag (persze akadnak kivételek: pl: Budaörs) ugyanis irdatlan pénzeket von el az állam az önkormányzatoktól.

A tömegközlekedés mindenhol a világon dotálva van. Ennyi.
Toby
Tarlós, úgy alkalmatlan a főváros vezetésére, ahogyan van !
25 éve döglődik a BKV és nem képesek megoldást találni, ellenben a cimbik kitöméséhez, mindig van elég pénz !
A ragya verje ki a pofátokat !
Yoda69
Ne pattogj sarlos, nemsokara jon a kocsog es atveszi a helyedet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.