Az Együtt – a Korszakváltók Pártja aláírásgyűjtést indított az európai uniós kvóták alkalmazása, egy új kitoloncolási politika, az eddiginél szigorúbb feltételekhez kötött menekülttámogatási rendszer és a menekültek emberséges fogadása mellett – mondta a párt elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: az Együtt a közös európai megoldást támogatja, egy erős Európában hisz, miközben a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett a kvóták ellen, az MSZP pedig pálfordulást hajtott végre az ügyben. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor miniszterelnök tévútra viszi az országot, mert a kerítésépítésnek nincs értelme és embertelen is; azzal Magyarország csak "átpakolta" a problémát Szlovéniába, Ausztriába, de nem oldotta meg azt.

Az Együtt örül annak, hogy más ellenzéki pártok is gyűjtenek aláírásokat a kvóta alkalmazása mellett, ebben a tekintetben álláspontja nem áll távol a DK-étól – válaszolta egy kérdésre Szigetvári Viktor. Hozzátette, nem egyeztettek az ügyben, azt viszont reméli, hogy a DK az elnöke által támogatott egykulcsos adóhoz viszont nem gyűjt aláírásokat, mert azzal az Együtt nem ért egyet.

Az Együtt a főváros mellett a megyei jogú városokban is gyűjt aláírásokat.

Az aláírásgyűjtősdit egyébként a DK és az Együtt előtt még a Fidesz kezdte el, de ők a menekültkvóta bevezetése ellen kampányolnak. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.