A kormánynak kötelessége olyan életfeltételeket teremteni minden magyar településen, hogy az oda születő emberek azt érezzék, érdemes ott leélni az életüket – mondta Lázár János szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén, az új városháza átadásán.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint a vidéki képviselő-testületek, a polgármesterek, a megválasztott és a térséget szolgáló országgyűlési képviselők küldetése az, hogy mindenki számára olyan élhető és szerethető helyeket hozzanak létre, amelyek biztosítják a boldogulás lehetőségét is.

"Ehhez több évtizedes lemaradást, hiányokat, elmaradást, munkahelyeket kell pótolnunk, létrehoznunk, és az itt alkotni vágyókat és értéket teremtőket kifejezetten támogatnunk" – fogalmazott a miniszter.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
El kell gondolkodnom. Lehet, hogy a Visegrádi négyeknek, egy-két közép-Európai országgal összefogva kellene valami véd és dacszövetséget kialakítaniuk? Rendben van, ne hívják "Nagymagyarországnak" mert az sokakat irritál, meg rossz emlékeket ébreszt. Jól hangzik ez a "Visegrádi szövetség". Nem is biztos, hogy túl előre kellene tolakodnunk benne, pedig Orbán van olyan erős, hogy összefogja. Hasonló sorsunk van, hasonló szívatásnak voltunk, és cseberből vederbe kerülve vagyunk kitéve. Itt együtt, félretéve az előítéletet, elfelejtve a rossz tapasztalatot, nem mi lennénk képesek tompítani a nyugat-Európai eszement őrültségeket? A mérgező sertéshúst, meg a sótlan levest? Meg persze a nyakunkra tenni szándékozó több százezer kiválogatott és nem használható visszatelepített migránst?
rugacs
@eszegfu: De, elindultunk, csak 50 év késéssel...vagy 75-tel?!
rugacs
@Papuska1 12:22-re: Eddig abban a hitben voltam, hogy ilyen renitens gondolataim csak nekem vannak...
Vigasztaló, hogy már legalább ketten vagyunk... :-D
eszegfu
@rugacs: 12:35 Azt gondolom, hogy az eredmény szempontjából teljesen mindegy: késve, vagy el sem indultunk...:(
Január
@Papuska1: Végül is nagyon álságos a nyugat részéről, arra hivatkozni hogy mi is el vagyunk öregedve, és be kell , hogy fogadjunk ennyi és annyi általunk hívatlan migránst, akkor amikor tőlünk is "kicsábították" a lakosság színe-javát, és hozzánk telepítenék a menekültek reszlijét, azokat a migránsokat, akikkel nem óhajtanak és nem tudnak mit kezdeni, mert integrálhatatlanok minden tekintetben.
Papuska1
Valahogy úgy elhallgattak a megszokott kritikus hangok. Lehet, hogy a komoly érvek hatnak olyanokra is, akik büszkén hirdetik, hogy nem hat rájuk semmi, vagy még tovább mennék, vannak megközelítően közös pontok a mi antagonisztikus ellentéteket hordozó vitáinkban is, ha bizonyos fontos dolgokról van szó. Csak nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.