A kormánynak kötelessége olyan életfeltételeket teremteni minden magyar településen, hogy az oda születő emberek azt érezzék, érdemes ott leélni az életüket – mondta Lázár János szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén, az új városháza átadásán.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint a vidéki képviselő-testületek, a polgármesterek, a megválasztott és a térséget szolgáló országgyűlési képviselők küldetése az, hogy mindenki számára olyan élhető és szerethető helyeket hozzanak létre, amelyek biztosítják a boldogulás lehetőségét is.

"Ehhez több évtizedes lemaradást, hiányokat, elmaradást, munkahelyeket kell pótolnunk, létrehoznunk, és az itt alkotni vágyókat és értéket teremtőket kifejezetten támogatnunk" – fogalmazott a miniszter.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Papuska1
Igen kíváncsi vagyok, hogy ezekben a mondatokban ki, milyen kivetnivalót talál. Bizony a szoci kormányok jellemzője, hogy pénzzel tömték a nagyobb városokat, kiemelten Budapestet, és a vidék valódi településeinek a 10 000 alattiaknak nem jutott semmi. Pedig ma is a magyarok 3/5-e él ezeken a településeken! Már csak azt kellene észrevennie Lázár úrnak, hogy az itt élők 3%-a él teljesen a mezőgazdaságból kb 20%-a egészíti ki a jövedelmét mezőgazdasági munkával a többi 73% szolgáltat, vagy ingázik, és a városokban talál csak munkát. Dániában az iparűzési adó függ a vállalkozás működési területének lakosságszámától, és szociális besorolásától (mert ott is van olyan/). A volt TSZ melléküzemágak csődje után, csak néhány nagyon bátor vállalkozó mer az igazi vidéken letelepedni. Pedig ott a bér a hazai alacsony béreknek is töredéke, de az infrastruktúra... Na itt kéne lépni! Vidéken sok helyen sem megfelelő mobil térerő, sem jó internet nincs, ma pedig enélkül nehéz! Ráadásul a kis cégeknek is sok áramra van szüksége, amit nem bír a vidéki hálózat. Tehát, ha tényleg végre a vidékre is gondolnak, nosza van mit tenni! A városiak meg legyenek némi megértéssel, mert még mindig a tízszeresét kapják, mint a vidék!
Papuska1
@Papuska1: Biztos észrevettétek, és abba köttök bele, tehát gyorsan javítok. Nem 73%, hanem 77%!
rugacs
Megjegyzem, van már ilyen vidéki település!!! Amelynek polgármestere előtt le a kalappal!!!
eszegfu
@Papuska1: 17:00 Tisztelettel : a mondatokban nem találok semmi kivetnivalót!!! Ezzel egyet is értek! Inkább a tényleges cselekvés hiánya az, ami NINCS! Csak az elvek... ezzel pedig nem megy senki sem "messzire"!:((
Január
"Ehhez több évtizedes lemaradást, hiányokat, elmaradást, munkahelyeket kell pótolnunk, létrehoznunk, és az itt alkotni vágyókat és értéket teremtőket kifejezetten támogatnunk" – fogalmazott a miniszter." - de szépen beszél a miniszter úr, csak így kellett volna cselekedniük már régen, hogy eszébe se jusson elmenni az országból senkinek.

Egyenlőre csak a politikusoknak nem jut eszébe az ország elhagyása. Aki tud és szeret dolgozni, az már régen nincs az országban és más országban fizet adót, és egyebet és más országot épít.
Sajnos a vidék és az ország keleti része mostoha gyerekként volt és, ma is úgy van kezelve.
Attól még, hogy anno látványosan levonultak az éppen regnáló kormány tagjai ülésezni kampányszerűen ide-oda, semmi változás nem történt. Ezt csak azért írom, hogy nehogy megint kampányszerű "vidék" ülésezés legyen, mert az már volt.
justhpeter
Felháborító ez a Lázár duma, hiszen sem pénz, sem szándék, sem cselekvés nem áll mögötte. Odalök valami szecskát a hallgatóságnak, hiszen falura ez is elég.
eszegfu
@rugacs: 17:31 Igen, valóban van több ilyen település is, aminek csak örülni lehet! A baj, hogy M.o-n 2.826 település van (+328 város) és talán %-ban nem is lehet mérni olyan kicsi az arányuk az "élhető" helyeknek. Az is világos, hogy egy "varázsütéssel" nem lehet mindent jobbá tenni!:((
Papuska1
@Január: Most, hogy a nyugat maga generálta a "menekült" valójában migráns válságot, mert például Németországnak 19 millió munkás kézre lenne szüksége, a bal oldalon senkinek nem jut eszébe, hogy a volt szocialista országokból való kivándorlást is ők indukálták? Románia 4,6 millió ember, Szlovákia 400 ezer ember Lengyelország 2,8 millió ember, nálunk 500 ezer ember, Szerbiából 2 millió kivándorló. Lehet, hogy ez nem kimondottan magyar ügy? Lehet, hogy csak a saját helyzetünket emelitek ki ezen az oldalon, de sokan sokkal rosszabbul állnak kivándorlás területén, mint mi, és a kivándorlás nem csak minket érint, illetve érintett a migrációs válságig? Ez senkinek nem jut eszébe?
rugacs
@eszegfu: De a SZÁNDÉK! A szándék, az elhatározás már adott... :-) A többi már csak néhány száz év...
eszegfu
@rugacs: 11:03 Elismerem, hogy a szándék már önmagában is lehet egy jó kiindulási pont!
Csak tényleg ez olyan, hogy a 100 m-es sikfutásnál már odaálltunk a rajtvonalhoz, talán már felvettük a rajthoz a poziciót is... csak "beragadtunk"... nem indultunk el a startpisztoly eldörrenése után.:((
Papuska1
El kell gondolkodnom. Lehet, hogy a Visegrádi négyeknek, egy-két közép-Európai országgal összefogva kellene valami véd és dacszövetséget kialakítaniuk? Rendben van, ne hívják "Nagymagyarországnak" mert az sokakat irritál, meg rossz emlékeket ébreszt. Jól hangzik ez a "Visegrádi szövetség". Nem is biztos, hogy túl előre kellene tolakodnunk benne, pedig Orbán van olyan erős, hogy összefogja. Hasonló sorsunk van, hasonló szívatásnak voltunk, és cseberből vederbe kerülve vagyunk kitéve. Itt együtt, félretéve az előítéletet, elfelejtve a rossz tapasztalatot, nem mi lennénk képesek tompítani a nyugat-Európai eszement őrültségeket? A mérgező sertéshúst, meg a sótlan levest? Meg persze a nyakunkra tenni szándékozó több százezer kiválogatott és nem használható visszatelepített migránst?
rugacs
@eszegfu: De, elindultunk, csak 50 év késéssel...vagy 75-tel?!
rugacs
@Papuska1 12:22-re: Eddig abban a hitben voltam, hogy ilyen renitens gondolataim csak nekem vannak...
Vigasztaló, hogy már legalább ketten vagyunk... :-D
eszegfu
@rugacs: 12:35 Azt gondolom, hogy az eredmény szempontjából teljesen mindegy: késve, vagy el sem indultunk...:(
Január
@Papuska1: Végül is nagyon álságos a nyugat részéről, arra hivatkozni hogy mi is el vagyunk öregedve, és be kell , hogy fogadjunk ennyi és annyi általunk hívatlan migránst, akkor amikor tőlünk is "kicsábították" a lakosság színe-javát, és hozzánk telepítenék a menekültek reszlijét, azokat a migránsokat, akikkel nem óhajtanak és nem tudnak mit kezdeni, mert integrálhatatlanok minden tekintetben.
Papuska1
Valahogy úgy elhallgattak a megszokott kritikus hangok. Lehet, hogy a komoly érvek hatnak olyanokra is, akik büszkén hirdetik, hogy nem hat rájuk semmi, vagy még tovább mennék, vannak megközelítően közös pontok a mi antagonisztikus ellentéteket hordozó vitáinkban is, ha bizonyos fontos dolgokról van szó. Csak nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.