Ügyfelem aludt egyet az ítéletre, de még most sem hiszi el, hogy hét évet kapott. Reménykedik benne, hogy másodfokon megváltozik a tényállás és a minősítés, és felfüggesztett börtönt kap – mondta a Borsnak Vajtai Pál ügyvédje.

Vajtait elsőfokon 7 évre ítélték gyilkosságért, miután fagyállót kevert a saját borába, amitől egy tolvaj meghalt.

Dr. Molnár Iván ügyvéd szerint az ítélet a társadalom igazságérzetével is szembement.

Fagyállós gazda: hihetetlen a 7 év börtön

A Bors megjegyzi, hogy a bírói tanácsot vezető Szegedi Gyöngyvérnek nem ez az első ilyen ügye. Ő hozott döntést a szigetszentmiklósi gyerme­keiket kínzó szülők ügyében. A vádban elképesztő kínzások – verés, fekáliaetetés, szexuális bántalmazás – szerepeltek. Végül kiskorú veszélyeztetése miatt két évet kaptak a szülők, amit az előzetesben addigra letöltöttek, így szabadon távozhattak.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
"A napilap kiszúrta, hogy a bírói tanácsot vezető Szegedi Gyöngyvérnek nem ez az első olyan ítélete, amelyet a közvélemény jelentős része megkérdőjelez. Ő volt az, aki ítéletet hozott a szigetszentmiklósi gyermekeiket bántalmazó szülők ügyében. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a vádban elképesztő kínzások, például fekáliaetetés és szexuális szerepeltek, ezek javarészt megdőltek, vagy épp az ügyészség hagyta ki végül a vádpontok közül. A bírónő kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a szülőket. Az elítéltek két évet kaptak, amit addigra letöltöttek az előzetes letartóztatásban, így szabadon távozhattak. Szegedi Gyöngyvér hozott ítéletet az ötéves kifiáz fakanállal és szíjjal agyonverő dunaharaszti férfi ügyében is. 2012-ben a vádban szereplő emberölést halált okozó súlyos testi sértésre enyhítette, az apa így 5 évet kapott."

Szegedi Gyöngyvért hány évre ítélik a bírói hatalommal való visszaélésért ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
varirmag
Mondja meg nekem valaki hogy mi a búbánatos francot keres a bíróságon egy ilyen
eszement nőszemély. Miért nem rúgják ki,az ilyeneket nem szabadna még takarítóként sem foglalkoztatni a bíróságokon.
Ezekután nem kell csodálkozni ha nem hiszünk a magyar igazságszolgáltatásban !
varirmag
"A napilap kiszúrta, hogy a bírói tanácsot vezető Szegedi Gyöngyvérnek nem ez az első olyan ítélete, amelyet a közvélemény jelentős része megkérdőjelez. Ő volt az, aki ítéletet hozott a szigetszentmiklósi gyermekeiket bántalmazó szülők ügyében. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a vádban elképesztő kínzások, például fekáliaetetés és szexuális szerepeltek, ezek javarészt megdőltek, vagy épp az ügyészség hagyta ki végül a vádpontok közül. A bírónő kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a szülőket. Az elítéltek két évet kaptak, amit addigra letöltöttek az előzetes letartóztatásban, így szabadon távozhattak. Szegedi Gyöngyvér hozott ítéletet az ötéves kifiáz fakanállal és szíjjal agyonverő dunaharaszti férfi ügyében is. 2012-ben a vádban szereplő emberölést halált okozó súlyos testi sértésre enyhítette, az apa így 5 évet kapott."

Szegedi Gyöngyvért hány évre ítélik a bírói hatalommal való visszaélésért ???
wagabund
nem védeni akarom, mert nem szorul rá, de a bíró is emberből van...no meg a vádlott is..

az a helyzet, hogy nagyon könnyen lehet, én is így tettem volna, ha arrafelé lakom, és állandóan lenyúlják a tulajdonomat...mindegy, hogy mit...
tegnap a tévében egy horn nevű azt találta mondni, hogy ez önbíráskodás volt, és az csúnya dolog...szándékosságtól halódott meg a sértett..

hát nem tudom... hogy pontosan átérezzük a bíróval együtt, ahhoz ott a faluban kellene élni...
én sokallom a kimért éveket...sőt..
hetöndöe
Az USÁ-ban ezért simán felmentették volna.
eszegfu
@wagabund: 11:10 Persze, hogy "szándékosság" volt! Különben hogyan kerülhetett volna a fagyálló a borba?! De az enyém volt, tehát azt csinálok vele, amit akarok... gondolom én... a biró viszont mást gondolt, és itt ő a "nyerő". A részleteket ugyan nem tudom, csak igy önmagában én is soknak érzem a 7 évet.
varirmag
A sértett (?) pontosabban a tolvaj ( így hívják azt aki lop ! Azért "halódott" meg mert
1. drogos volt
2. LOPOTT bort ivott ! ( átmászot a kerítésen,feltörte az ajtót,lesz@rta a kiírt figyelmeztetést)
3. A jó édes szülei napokig nem hívtak hozzá orvost.
Megjegyzem , egy normális országban,a kerítésen átmászó tolvajt,büntetlenül agyonlőheti a tulaj.
De itt a tolvajokat,rablókat, kegyetlen sorozoat gyilkosokat ügyvédek hada védi ííííííííííí
A taszosok,a helsinki bizottság és a hozzájuk hasonló sorosbérencek csatasorba állnak
a "gyerekcsínyeket" és "disco baleseteket" elkövetők mellett.
Már ott tartunk hogy a 19 éves brutális gyilkost, megtévedt "tininek"nevezik , az idősebb tolvajt,rablót,gyilkost "fiatalnak" hívják.
"fiatalnak"
hetöndöe
"Megjegyzem , egy normális országban,a kerítésen átmászó tolvajt,büntetlenül agyonlőheti a tulaj."
Csak nem az USÁ-ra gondoltál?:-)
"A taszosok,a helsinki bizottság és a hozzájuk hasonló sorosbérencek csatasorba állnak
a "gyerekcsínyeket" és "disco baleseteket" elkövetők mellett."
Ez komoly?A TASZ,meg a Helsinki Bizottság tolvajokat véd?Ezt a marhaságot hol hallottad?
Az USÁ-ban vajon miért nem védik a "sorosbérencek"?
Hellcat
Szép mondhatom...nincs is erre nagyon szó...
jancsipapa
@varirmag: Mit keres ? Az ilyenek nagyon kellenek . Az ilyenektől lehet ítéleteket megrendelni .Más indokot nem igen látok ...
Pálinkafőző Rézüst
Nem a F. Flóri rokonnya volt a tolvaj drogos? Csak úgy kérdem...
Szókrakész
@varirmag: A szüleit miért nem perelték be gondatlanságból elkövetett közvetett halálokozásban ...???
Mert ha már a tettest védjük, akkor süllyesztőbe mindenkivel aki közvetlenül, közvetve okozhatta.

Ha már lúd, legyen kövér!
Szókrakész
Igaza van a fidesz bíróságnak.
Igenis védeni kell az ilyen hasznos, szorgos, becsületes állampolgárok életét, és könyörtelenül megbüntetni mindenkit, aki akár viccelni, tréfálkozni is mer velük.
Az egész országnak önként átkéne adnia minden vagyonát, kincsét az ilyen mintaállampolgároknak, akik a mindennapi nehéz munka után csak a szomjukat akarják oltani.
Ráadásul magyar nemzethy borral.
Toby
Elképesztő és felháborító ez az ítélet !

Amennyiben a lakásomban vodkásüvegben tartom a gramoxont és a "hivatlan vendég" belenyal, majd feldobja a talpát, akkor mi van ?
Bercifiu
A SZŐKE nem hazudtolta meg magát.
Szégyen, hogy ilyen ítéletek születnek, az ilyen bírót ki kell rúgni.
Ha én a fék helyett a gázra lépek, s baleset történik, már visznek is a sittre, ha ezt a hölgyet, csak a bírói szakmától kell eltiltani, mehet közmunkásnak.
kamazuka
Szerintem várjuk meg a másodfok döntését.
Ha nem kap felfüggesztettet,esetleg utána nem részesűl elnöki kegyelemben,javaslom legyen országos méretű tömegdemonstráció.
Azt gondolom az ország lakosságának egyemberként kell kiállnia, a javait védő mellett, a népnyúzó és tolvajbarátok közösségével szemben!
csetere
@eszegfu: Én megdícasérem a gazdát. A tolvajt senki sem hívta meg,, akkor lenne jogos az ítélet, ha meghívott vendégként kapja a bort. Cseppet sem sajnálom. A gazdának igaza volt.
lampa laz
@Toby: imádkozz, hogy ne ehhez a spinéhez kerüljön az ügyed, mert akkor rábaßtál...
Fradigege
Gyerekek! Ha betörnek a lakásunkba és a gyökér megbotlik a küszöbben úgy, hogy a tévé sarkában összetöri a fejét, majd haza megy meghalni, akkor 7 év nekünk elsőfokon. Ennyi, bazmeg! Vagy kinyitja a hűtőt és halálrazabálja magát, majd haza megy meghalni, mert a bablevestől felfújodik és nem tud fingani. 7 év!!! Kéne szó'ni káderjancsinak, hogy figyú, izé van! Most éppen itt nem a globális felmelegedésről van szóóó!
Fradigege
Ezt találtam. Vicces:

Kedves Betörő úr! /Talán nem sértő../
Felhívnám figyelmét,hogy a lakóház riasztóval védett.Mivel nem szeretném,hogy a hangjától megijedjen és szívinfarktus érje nálam (gyilkos lennék),ezért a kódszámokat megtalálja a lábtörlő alján.Ha bemegy vigyázzon ,mert a lakásban van egy fránya kis kutya ami sunyi módon megkaphatja és ez fájhat.Ha ez megtörténne az eb oltási könyvét megtalálja a konyhaszekrény jobb alsó fiókjában.Bár az idei oltást még nem kapta meg...Pénzt ne keressen,mert azt a magánál nagyobb tolvaj bankok már rég elvitték.Ha a mosógép érdekli,vigyázzon ha kihúzza a dugaljból,mert a konnektor is jön vele és nehogy megrázza az áram Önt!Az asszony hajsütővasának rossz a hőkioldója és megpörkölheti a haját ha használja!A hipós dobozban nem Törley van, és a pitralon sem konyak!Ezt ne igya meg!Ha a turmixgépet vinné szintén vigyázzon,mert lerepül a teteje és orrba vághatja.A két hűtő közül a fagyasztót ajánlom,mert a másik kissé öreg már és szivárog belőle az ammónia gáz ami mérgező ha ön belélegzi.Mivel a novemberi szelek már hűvösek, a sapka sál a fogason van,kérem viselje!Ha nehéz lenne valamelyik masina mielőtt megemelné magát és sérvet kapna ,a molnárkocsi kint van a félszerben,azzal a garázsba könnyebben beviszi a cuccot.Ha a kocsimba kívánja beletenni,akkor a hátsó ajtónál vigyázzon,mert a gázteleszkóp gyenge és a múltkor is az asszony fejére esett és agyrázkódása lett..A kaput feltétlenül támassza ki,mert a szél befújja és engem is hátba vágott és a végén még itt ájul el nekem...A sarkon lévő útkereszteződésnél vigyázzon,mert egyenrangú,de az a sok köcsög sosem ad elsőbbséget.Ha mégis önnek mennének és törtté válna a kocsim akkor a kesztyűtartóban van az autómentős telefonszáma.Hívja nyugodtan,nem drága gyerek!Ha ön is megsérülne az én TB-m terhére kezeltesse magát.(az adataim a másik papíron vannak).Egyébként erőt,egészséget,további munkáihoz kitartást, a haza felé vezető úton pedig balesetmentes közlekedést kívánok!
Egy kirabolt!...
ila51
@Fradigege: ...jajj , szegény , csak legalább elolvasná...feltéve , ha tud
ila51
A fagyállós gazda nagyon ínyenc lehet... a másik , nem hibáztatom
eszegfu
@csetere: 20:21 Ha jól emlékszem, akkor a betörő rendszeresen ugy járt a gazdához borért, mintha a kocsmába menne...csakhogy innen fizetés nélkül távozott. Szerintem ez a betörő már ugy járt oda, mintha haza menne... mondhatom még türelmes is volt a gazda...Ő maga nem állhatott egész éjjel őrt, sőt rendőrt sem állithatott oda... dühe meg csak fokozódott... Bevallom: lehet, hogy valami ilyesmit csináltam volna én is... Hozzám "csak" 1x törtek be, de állitom ez az "élmény" a mai napig bennem van... nem jó érzés...
kati55
Gyermek bántalmazásért 2 év ??? Saját tulajdon védelméért 7 év ?? Hol élünk ???Ez a magyar igazság szolgáltatás sajnos!!! Szemét tolvajok nem dolgoztak azért amiért a gazda egész évben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.