Nemzeti érdek a lakosság biztonságos, jó minőségű, egészséges élelmiszerekkel való ellátása, mégpedig a lehető legnagyobb mértékben hazai forrásból – mondta a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, egy konferencián. 

Zsigó Róbert a Magyar Állatorvosok Világszervezete és a Magyar Országos Állatorvos Egyesület (MOÁE) által szervezett nemzetközi szakmai konferencián hangsúlyozta: ehhez úgy kell a legészszerűbben kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat, hogy az ország ökológiai adottságai ne károsodjanak, és biztosítsák a gazdasági növekedést.

Hozzátette, a fenntartható fejlődés a környezet megőrzése mellett társadalmi szempontokat is magában foglal, például a megfelelő foglalkoztatottságot.

Az államtitkár elmondta: a Magyarországon megtermelt mezőgazdasági termékek számára a magyar élelmiszer-feldolgozás jelenti az elsődleges piacot, hiszen a mezőgazdasági termékek kétharmada feldolgozott formában hasznosul.

Kifejtette, a függőség kölcsönös, az élelmiszer-feldolgozók versenyben maradásához nélkülözhetetlen, hogy a mezőgazdaság megfelelő mértékben, megfelelő minőségben, megbízható partnerként biztosítsa az alapanyagokat. Az élelmiszerláncban a folyamatok és a kapcsolatok rendszerének optimalizálásával a lehető legmagasabb hozzáadott értéket kell előállítani – mondta az államtitkár.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez a zsigó-féle díszugatás kb. olyan, mint a "nehéz élet nem könnyű" bölcselet !
Ennyire fussa a zsigóknak !
justhpeter
Zsigó ez egyik kedvencem. Csak a rezsibiztos előzheti meg, ő nemcsak szép, - mint Zsigó - hanem okos is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.