Egyedül Magyarország mondhatja el magáról az EU tagállamai közül, hogy sikerült megállítania a bevándorlási hullámot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán pénteken.

A politikus azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek arra a nyilatkozatára, amely szerint Angela Merkel német kancellár egyetlen mondattal le tudná állítani a menekülthullámot, ha kijelentené, hogy Németország megtelt, Berlin eddig nem reagált.

Pedig az Európába igyekvő bevándorlók döntő többsége Németországba akar eljutni, ott akar élni, és ha érkeznének olyan kijelentések, hogy Németország megtelt, "a motivációjuk egy jelentős részét elveszítenék a bevándorlók" – vélekedett.

Emlékeztetett: Angela Merkel azt mondta, hogy megtalálják a megoldást a migrációs válságra.

Magyarország is megtalálta a megoldást, hiszen ma kizárólag Magyarország mondhatja el magáról azt az unióban, hogy a "korábban napi 6-10 ezres bevándorlási hullámot sikerült nullára redukálni" – emelte ki. Úgy látja, egyedül Magyarország tudta megállítani a bevándorlási hullámot, és "kiderült, hogy mi vagyunk jó pályán, az európai intézmények pedig rossz pályán vannak ebből a szempontból".

Szijjártó Péter hangsúlyozta: valódi probléma ma Európában, hogy ha ilyen nehéz kihívások közepette valaki "nevén nevezi a dolgokat, akkor erőteljes támadásnak lesz azonnal kitéve".

A miniszter arról is beszámolt, hogy pénteken Prágában, ahol a visegrádi csoport és a nyugat-balkáni térség külügyminisztereinek találkozóját tartották, egyeztetett Philip Hammond brit külügyminiszterrel.

Közölte: egészen biztosan vitát okoz majd, hogy Nagy-Britannia a belső szociális ellátórendszerét úgy akarja módosítani, hogy az kevésbé legyen vonzó a kívülről érkezőknek, "ez nyilvánvalóan fel fog vetni sok európai uniós, belső kérdést".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
...és az életszínvonal növekedését!
Ezt az apróságot, ne hagyjuk már ki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
...és az életszínvonal növekedését!
Ezt az apróságot, ne hagyjuk már ki!
libellle
Addig amig azt máshová "terelte" több tizezret engedett át kontrolálatlanul. Na ja peti fiu ezt ugysem fogja felfogni mert az a fejében egy egyszerüen strukturált agy létezik.
Jankó123
Ha megállítottátok, akkor miért terveztek kerítést a román határra?
Egyáltalán nem állította meg, csak más irányba terelte.
Ez a megállította duma is csak a szokásos "terelés"!
papa.49
@Jankó123: A fütyiszek mikor mondanak igazat??? Szerintem soha)))))))
krumpli
A cikkhez, a témájához szóljatok !!! Paci van belőletek elég !!!
Merkel kimondaná : Nácia megtelt, lenne itt vérengzés mindenhol KIVÉVE NÁLUNK !
Szókrakész
@kamazuka: Miről beszélsz?

Nem olvasol újságot?
Az ország, az MNB eddig kölcsönökért pitizett mindenhol, most pedig palotákat, zongorát, festményeket is tud vásárolni.
Akkor az Eltolcsy varázspálcája csak hatásos lehet?
Szinte nincs munkanélküli az országban, mert bevált az 50-s évek dombot elhordunk, majd visszahordunk szociális munkaprogi. És már 47 ezret is megtudnak keresni vele.
Különösen keresett szakmák a vízgereblyéző és a fingfűrészelő.
Az emberek kevesebbet költenek rezsire, mert...nem is tudnának több villanyt, gázt használni, mert enni, főzni sincs mit.
És mivel mindenki dolgozik, nincs aki a gyerekeket etesse, ezért vállalta fel az állam ezt a feladatot, nem azért mert annyi éhező gyerek van.
Épül, szépül az ország.
Tele vagyunk stadionokkal, kisvasúttal, LEDlámpás utcákkal...
A sertéshús áfáját is csökkentették csak azok a fránya boltok adják még drágábban, mint az áfacsökkentés előtt.
Meglett az évi 1000(+) milliárd és ennek örömére lemondott NAV Ildikó.
Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait és a szerencsés hatos USA-ból kitiltott nevét is.
.
.
.
.
Fradigege
@Szókrakész: Kamazuka ironiával élt. Szerintem. Petie magyaráz a menekültekről, pedig van baj a gatyában, bőven.
Szókrakész
@Fradigege: Hidd el értettem a mondanivalóját.
1magyar
Vannak titokban ittmaradottak, az biztos. Én vidéken is láttam már párat. De a rendőrökbe nem futnak bele.
Lehet, hogy ezek a muzulmánok egymás kiirtására törekednek inkább? Mert ezekkel a terrortámadásokkal azok hitelét is elveszik akik talán tényleg a béke miatt jöttek ide.
eugen4402
@krumpli: "Kivéve nálunk." -írtad.
Jó. Csak nehogy úgy járjunk, mint egykor a takarékszövetkezet! Emlékszel a szlogenre: "Útba esik jövet-menet a Takarékszövetkezet." Mert mi mindig "útba esünk", akárki akárhova vándorol, hozzánk benéz néhány év(tized)re...
aremy
@Szókrakész: a két keresett közmunkás szakmát ugye nem OKJ s képzésen lehet ki tanulni??
Lepényleső
A megállítás,és az elterelés között legalább akkora a különbség,mint az igazmondás,és a
hazugság között. Az viszont igaz,hogy elmondani el lehet akkor is,ha nem igaz.
varrólány
Nem megállította, csak elterelte. Ha van kerítés ha nem akkor is eljutnak oda ahova akarnak. De nem tudom kik azok akik annyira örülnének ha itt az országunkon keresztül gázolnának át! ?
1magyar
A piacon találkoztam 3 férfival, akiket véletlenül fedeztem fel, megkérdeztem van-e gyufájuk.
Lehet,hogy felmérték a terepet?
DR Eric CARTMEN
Az "eltereltük őket--menjenek másfelé"--ugye nem egyenlő a "MEGÁLLÍTOTUK"kal zselészakó ???
Butautáló
@DR Eric CARTMEN: Valahogy így, röviden! :))
vonotok
Peti Te Szerencsétlenség!!! Mi nem megállítottuk a menekülteket, hanem más országokba tereltük. És a kettő nem ugyanaz.
Szókrakész
@aremy: Ez műszaki egyetemi szak.
A gyors- és gépkocsirakodó alapképzésre épül rá.
1magyar
@vonotok: Éppen elég nagy baj, hogy 1-et is átengedtünk. Már az elején le kellett volna zárni a határt, ill. a kerítést sosem szabad lerombolni többé.
A plakátok helyett már azt kellett volna építeni.
Biztos vagyok benne, hogy vannak akik itt "leszakadtak" és titokban vannak.
verum
Felfuvalkodott hólyag. Semmi nem lett megállítva.
Ezek fogják majd megvédeni az országot, ha szükség lesz rá?
A terroristáknak nem elég azt mondani, hogy nincsenek és nincs merénylet!
vukkocska
A migráns áradatot nem állította meg, mert naponta lehet hallani, hogy hány ezer ember jön Európa felé. Azzal, hogy kerítést húzott nem állította meg, csak átlőcsölte más országokba. Az EU-n belül. A külügyminiszternek minimum diplomatának kellene lennie, ez meg messze van tőle. Még diplomáciai érzéke sincs.
kutyahűség
Ezek után nem csodálkozom, hogy kisovisként belevarrták a nevét a zakójába. Szerintem menjen, és vegyen egy új hajzselét. Addig se beszél blődségeket, amíg sorban áll a kasszánál.
vonotok
@1magyar: Európa már átélt egy szögesdrót világot, sót berlini falat is. Talán azért alakult meg az EU., hogy még egyszer ne forduljon elő ilyen gyalázat.Valószínű, hogy lehetett volna okosabban is megoldani a menekült kérdést, de hogy nem a szögesdrót akadj a megoldás az biztos.
papa.49
Elmondom nektek tegnap délelőtt a szolnoki pályaudvar melletti parkolóban, szoros egymás mellett, a többi kocsitól kicsit távolabb állt 3 gépkocsi kb. 10-12 ember őgyelget körülötte látszólag céltalanul, ki lehet találni kik voltak, én ott mentem el kocsival mellettük, és nem itthoni népek voltak az biztos!!!Nagy táskák, hátizsákok, sportszatyrok, kézben a lábnál lerakva, a zsaruk meg kb. 200 méterre az autókat ,,vizsgálgatták,, hát szerintem ezeket a pacákokat (mind férfi volt) kellett volna ellenőrizniük!!!Ennyit a ,,zselés majom,, kijelentéséről!!!Szerintem a rajtukj áthaladt kb. 2-3 százezer emberből legkevesebb 5-10 ezer biztos hogy itt dekkol nálunk!!!
1magyar
@papa.49: Igen, a rendőrök figyelmét felhívhatná Pintér, hogy ne a magyar állampolgárokat zaklassák, hanem az ilyen gyanús alakokat igazoltassák.
nemkati
A nagy mellényével (vagy elnyűtt zakójával) ez a pojáca próbálhatna egyszer igazat is mondani. Csak Magyarország mondhatja el, hogy olyan országok felé terelte a menekültáradatot, akiket az korábban nem érintett. Tehát semmit nem oldott meg, csak a feladatát másra tolta át. Erre ne legyen már ennyire büszke!
papa.49
@1magyar: Szó szerint értsd ahogy mondom a csoporttól kb. 200 méterre a parkoló autókat járkálták körbe, ezek meg nagy lelki nyugalommal ácsorogtak a 3 autó mellett, amik ráadásul nem is a parkolóban álltak csak az odavezető út szélén...Én komolyan mondom utasításuk lehet a zsaruknak kiket nem szabad háborgatni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.