Szijjártó Péter szerint "a bevándorlók hitegetése és felelőtlen nyilatkozatokkal való felbuzdítása arra, hogy életveszélyes kihívást vállaljanak, embertelen és Európa értékeivel ellentétes magatartás".

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán arra reagált, hogy az osztrák szociáldemokraták körzeti vezetőinek kihelyezett ülésén Werner Faymann kancellár a migrációs válság kapcsán hangsúlyozta, nem lehet megkerülni a közös európai megoldást. A koalíciós partner néppárt által követelt teljes határzár kerítéssel és "erőszakra kész hatóságokkal nem jó terv", ezt el sem tudná képzelni, ha "Orbánnál" már nem látta volna – mondta az osztrák kancellár. Hozzáfűzte: mindez Európa-ellenes, embertelen és nem hatékony, inkább a rendet és az emberséget kell összhangba hozni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: az osztrák kancellár ismételten hangsúlyozta a külső határok megfelelő biztosítását és a hot spotok kialakítását, hogy a menedékre jogosultak ne juthassanak el Ausztriáig, az üldözöttek viszont biztonságban érkezzenek meg Európába. Emellett követelte a menekültek uniós tagállamok közötti igazságos elosztását, hozzátéve: hosszú távon viszont az a cél, hogy az emberek ismét a saját hazájukban élhessenek.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, "Werner Faymann továbbra sem képes úrrá lenni az Ausztriát érő bevándorlási kihíváson", és ezt úgy próbálja leplezni, hogy "Magyarországon és a magyar miniszterelnökön köszörüli a nyelvét".

Magyarország minden európai szabályt betart, és Magyarország adta meg az igazi európai választ a bevándorlási kihívásra – mutatott rá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."a bevándorlók hitegetése és felelőtlen nyilatkozatokkal való felbuzdítása arra, hogy életveszélyes kihívást vállaljanak,"...
na ez az...
erre mikor hajlandóak rájönni a művelt nyugaton? vagy már nem látnak visszautat?

a bökkenő az, hogy néhány (nyugati)politikus lemond, elmegy a Tasmán szigetekre tengetni a nyugdíjas éveit, itthagyván egy lepuukant, lángoló európát, minden felelősségrevonás veszélye nélkül...
bakegya
"Szijjártó Embertelen és Európa értékeivel ellentétes..."
kutyahűség
A bevándorlókat valójábab menekülteknek hívják, kedves Péter. Aki nem menekült, annak a hazatoloncolása MÁR FOLYAMATBAN VAN - csak erről a lakájmédia megest kussol.

Az embertelenség az volt, amit ti, Péter, tettetek pl. szeptembenben a negyvenfokos melegben a bicskei vonatban ragadt menekültekkel (gyerekek is voltak köztük), akik egy pohár víz nélkül szenvedtek a tűzforró vonatban, és percenként HITEGETTÉK őket, hogy a vonat hamarosan indul.

Egy ember meg is halt, egy javakorabeli 50 éves ember, akinek a haláláért még mindig nem láttam sehol egyetlen fidesznyik fejét sem a porba hullani. Szimbolikusan értem, természetesen.

A bicskei eset engem erősen emlékeztet valamire, egy nagyon-nagyon régi korból: a múlt század negyvenes évek elmeháborodott vezetései idejéből. Az embertelenség nem válogat, nem köthető nációhoz, nem köthető egyetlen korhoz vagy egyetlen valláshoz sem. Csakis az emberhez köthető, mert csakis egy gonosz ember tud embertelen lenni. Akkor egy másik nép volt ebben az ász, - ma ti vagyok Európa vezető szégyenfoltja. A MI vezetőink. :(
Hellcat
Petike...szétlopni a saját országodat meg hazaárulás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.