Nem vesznek részt a parlament hétfői és keddi munkájában a Demokratikus Koalíció képviselői – tájékoztatta a pénteki párizsi merényletekre hivatkozva az ellenzéki párt szóvivője az MTI-t.

Gréczy Zsolt hozzátette: az tartanák helyesnek, ha az Országgyűlés elnöke "a megemlékezés és a gyász szavai után berekesztené az ülést, mert ideje van a csendnek".

Közölte, a franciák és az európaiak gyászában osztoznak, európai polgártársaikkal együtt hétfő délben fejet hajtanak az áldozatok emléke előtt.

Gréczy Zsolt közleményében kiállt amellett, hogy több és erősebb Európára, a demokráciára, a szabadság védelmére van szükség gyűlölet és kirekesztés helyett.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Aki ebből a tragédiából most politikai tőkét kovácsol, a legaljasabb ember, párt, felekezet. Igaza van Gyurcsánynak, hogy távol tartja magát, mert - valószínű - nehéz lenne megállnia, hogy ne szóljon hozzá a "na ugye megmondtamhoz".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@sentinel216: 1000 bocsika, de mivel elfogulatlan vagyok-próbálok az lenni a témában, párttalan is vagyok tagságügyileg, de azért a hatályos jogot ismerő hozzászóló, jogi irodám háttérben, így kérdezném :
Ha bűncselekmény, illetve arra utaló jel - jelek vannak a birtokunkban - tudomásunkra jutott, miért is nem teszünk bejelentést-feljelentést akkor ? Még ha névtelenül is megtehetjük ?

Jó kérdés nem, illetve lényegretörő :)
vukkocska
@Főlökött: A kérdésedre a válasz: nem tudom. Mint írtam, majdnem üres a parlament. Ha megnézed, hogy amikor a gyermekszegénységet tárgyalták, akkor is szinte üres volt. Az a pár ellenzéki képviselő ült a teremben. A Fidesz úgy gondolja - persze nem tudok a fejükkel gondolkodni - lényeges, hogy a választásoknál bent legyenek, sem a gyermekszegénység, sem más nem érdekli őket. Kétharmados törvény nincs, a többit meg mind megszavazzák, ha úgy adódik, hiszen többségben vannak. Névtelenül feljelentés tenni - szerintem - gyávaság. A Btk meghatározza azokat a bűncselekményeket, melyekben köteles a tudomására jutott bűncselekményt bejelenteni. Az a kevés. De nem tudom, milyen bejelentésről, feljelentésről írsz. A függetlenségről annyit: egyetlen szavazó sem független, mert mindig valamilyen pártra szavaz. Ha nem megy el, vagy megfelel számára a jelenlegi helyzet, vagy felelőtlen.
Desischado
Igen, a z áldozatoknak jár a kegyeleti csend! De orbánék a kegyeletről semmit sem tudnak! Ők politikai tőkét kovácsolnak ebből a tragédiából is. Meglátszik, mifélék!
kkalman
Büdös görény, aki a tragédiából politikai tőkét kovácsol magának.
sentinel216
@Főlökött: tegnap, 18:49

Sajnos elmehetünk mi a vékony jégre az igazságunkkal, ügyvédi irodánkkal együtt, akármilyen bűncselekményről nyomnak a képünkbe tényeket. Ma Magyarországon a vezér és kegyencei által elkövetett bűncselekményeket - lopás, zsarolás, korrupció - a felső körök védelmében törvénybe iktatták. Akinek nincsen fehér gallérja, arra nem érvényes.
Főlökött
@sentinel216: Arra próbáltam utalni, hogy a mostani 'piacgazdaságban' és munkaerőpiacon, ha valaki nem jelenik meg a munkahelyén önhatalmúlag. úgy rúgják ki két lábbal, hogy még a hátsója is füstöl.
A bűncselekményekkel kapcsolatosan Polt Urat csókoltatom. Ezzel mindent elmondtam :)
Ha csak a parlamenti tanú-gyanúsított minősítésről ( Be.-ről ) tartott eszmefuttatását említem, mely a yardnál napi használatban van, illetve az egyetemi oktatók lementek hídba és azóta is úgy vannak-maradtak, akkor kell még több magyarázat? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.