Ideje lenne végre a valósággal foglalkozni, ugyanis az európai embereket meg kell védeni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált közleményében, hogy Michael Roth német külügyi államminiszter kedden kijelentette: az Európai Uniónak Magyarországon is érvényesítenie kell a jogállami előírásokat a migránsok tekintetében. A terrorizmus elleni harc pedig nem mosható össze a migránskérdéssel, még Magyarország esetében sem – tette hozzá. A német államminiszter szerint a múlt pénteki párizsi merényletek után Európának egységesnek kell maradnia, hiszen ha ez a támadás az európai értékek ellen irányult, akkor ezeket az értékeket meg kell védeni. A migrációs kérdéssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy továbbra is a szolidaritásnak és a humánumnak kell vezetnie a döntéshozókat.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban azt mondta: "Michael Roth szavainak ezúttal sincs sok köze a valósághoz". Magyarország jogállam, amely akkor is betartja az európai közös szabályokat, amikor más országok nem – magyarázta. Közölte: Magyarország a közös európai szabályoknak megfelelően mindent megtesz, hogy megvédje saját és a schengeni zóna külső határát, és elérte, hogy illegális bevándorlók azonosítatlan tömegei nem vándorolnak keresztül a területén.

A külügyminiszter kiemelte: "mi nem azt mondjuk, hogy minden bevándorló terrorista. Mi azt állítjuk, hogy senki sem tudja megmondani, hogy a migránsok között hány terrorista érkezett Európába, és hány érkezik még nap mint nap."

Egyes európai vezetők sokkoló nyilatkozatokat tesznek a párizsi terrorcselekmények után is, és most a német külügyi államminiszter is beállt ebbe a sorba – vélekedett Szijjártó Péter, aki úgy látja, "ideje lenne a homályos ideák helyett a valósággal foglalkozni, ugyanis az európai embereket meg kell védeni".

Azoknak pedig, akiknek háború miatt el kellett hagyniuk a szülőföldjüket, a hazájukhoz a lehető legközelebb kell emberhez méltó körülményeket teremteni, hogy a háború lezárása után visszatérhessenek szülőföldjükre – közölte. Hozzátette: nem az a dolgunk, hogy "új, európai életet adjunk ezeknek az embereknek, hanem az, hogy segítsünk visszakapni a régi életüket".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Jajj Nekik !! Akkor az ő vagyonukat is lenyúljátok???
Szókrakész
Tökéletesen igaza van.
Az európai "nagyemberek" most is csak üléseznek, tettek pedig sehol.
Totál nyilvánvaló, hogy meg se akarják szüntetni ezt az áradatot.
JAJMÁR
'Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." Bertrand Russell
Toby
Ezek a szarháziak mindent és mindenkit meg akarnak " védeni" ha akarják,ha nem !
Szíjjártó ! Apád is megvédhette volna tőled a társadalmat annak idején, akkor úgy hívták az eszközt, hogy "emergé" !
percsi
"Ideje lenne végre a valósággal foglalkozni, ugyanis az európai embereket meg kell védeni"
Hát igen, Szijjártóék már több éve megfeszített munkával ezt teszik. Öt éven keresztül nem pénzért kuncsorogtak Európához, hanem azért, hogy az európai embereket meg kell védeni. Ha igazán meg akarták volna védeni az embereket (ez lenne a dolguk), akkor a kassza kifosztása helyett a közbiztonságra (is) kellett volna költeniük. A „pénz-pénz” lebegett csak a szemük előtt, az eszükbe se jutott, hogy a terrorizmus őket és családjukat sem fogja kímélni!
A terroristáktól Európát nem lehet megmenteni úgy, hogy arrébb eltereljük a migránsokat pár kilométerrel, majd küldünk 50 rendőrt a szomszédba, és vigyorogva verjük a mellünket, hogy mi mindent megteszünk. A terroristák már évek óta itt vannak, és minden nap szépen besétálnak Magyarországra, Európába, azt tesznek velünk, amit akarnak. Az Európai országok vezetőinek, már évekkel ezelőtt össze kellett volna fogniuk és azon dolgozniuk, hogy hogyan lehetne megvédeni Európát, és megelőzni a terrorizmust. Hát nem ez lett volna a dolguk? Semmit nem tettek, hatalom került a kezükbe és eltévedtek, azt hiszik, hogy nekik a végtelenségig jár ingyen ebéd! És ezért mi, a nép vagyunk a hibásak. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.