Az MSZP-nek saját belügyei helyett az emberek problémáival kell foglalkoznia – mondta Tóbiás József pártelnök a nol.hu-n hétfőn megjelent interjúban, hozzátéve, hogy ha a párton belüli kritikusok nem az embereket érdeklő ügyekkel foglalkoznak, ők lehet, hogy kiesnek a parlamentből, de a párt nem fog.

Tóbiás József az interjúban kérdésre reagált Kovács László korábbi pártelnöknek a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjújára. Abban a volt pártvezető arról beszélt, hogy a következő választáson kieshet a MSZP a parlamentből, szerinte a támogatottság csökkenésének egyik oka a pártban lévő idősebb szakemberek háttérbe szorítása.

A jelenlegi pártelnök szerint ha valaki úgy gondolja, személyes jövőt tud építeni a pártot bíráló nyilvánosságbeli megszólalásával, "az nemcsak a társadalmat nem érti, de az MSZP belső viszonyait sem". A tagjaink is nagyobb fegyelmet várnak el a volt vezetőiktől, pártelnökeiktől – mondta, hozzátéve: ha ezek a kritikusok kitartóan nem azzal foglalkoznak, ami az embereket érdekli, ők lehet, hogy kiesnek a parlamentből. De az MSZP nem, mert a párt többsége a közösség érdekeit tartja szem előtt – hangsúlyozta.

A párt vezetője szerint az mutatja, hogy az MSZP építkezik, hogy arról beszélnek, ami az embereket és a gazdasági szereplőket is foglalkoztatja. A társadalom háromnegyede nem képes finanszírozni egy rendkívüli kiadást, és egyre többen tartják versenyhátránynak az alacsony fizetéseket, ezért az MSZP fizetésemelést követel. A szociális helyzet rendkívüli, és ehhez igazodó megoldást kell találni. Egy baloldali kormánynak csökkentenie kell a jövedelemkülönbségeket, jelenleg pedig az a feladatunk, hogy szembesítsük a kormányt a valósággal – fogalmazott Tóbiás József.

A pártelnök a migránsválságra kitérve azt mondta: kerítés helyett mindenekelőtt a tagállamok közös cselekvésére van szükség. Fel kell függeszteni a Dublin III. rendeletet, biztosítani kell a külső határok közös védelmét, közös regisztrációs, elosztási és kitoloncolási rendszer, közös finanszírozás kell – sorolta, majd hozzátette: ezek után lehet beszélni a kvótákról. Az MSZP a menekültek elosztását általánossá tévő Juncker-javaslatot nem támogatja, az egyszeri áthelyezést viszont, amelyről már uniós döntés született, elfogadja – összegzett.

A fizikai határzárral kapcsolatban Tóbiás József leszögezte: a kerítés nem állított meg semmit, ugyanannyi menekült érkezik Európába, mint előtte. Védelmi rendszerként is csak azért működik, mert a határokat védő rendőrök és katonák "életképessé teszik" – mondta.

A szocialista párt vezetője az interjúban kitért a 2016 tavaszán tartandó tisztújításra, amelyen újraindul a pártelnöki székért. A következő választással kapcsolatban pedig kijelentette, hogy az előtt egy évvel már döntés kell szülessen arról, kik indulnak jelöltként.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"De az MSZP nem, mert a párt többsége a közösség érdekeit tartja szem előtt – hangsúlyozta."

A párt vezetőségi közösség érdekeit.
Ha Tóbiás ennyire látja a jövőt, akkor mi ez a coming out, odaszurkálás Kovácsnak.
És akkor miért tart ott az eszementpé, ahol tart.
A tények azok tények. Azt nem lehet letagadni, meghazudtolni.
Minden más a részükről hablaty duma, semmi más.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@wagabund: feltalálta galambszarba az ütőeret :)
Eriksson
" Aszongya, hogy "A társadalom háromnegyede nem képes finanszírozni egy rendkívüli kiadást, és egyre többen tartják versenyhátránynak az alacsony fizetéseket, ezért az MSZP fizetésemelést követel."
Kitől követeli? Vagy ez is csak egy lózung, mint az összes többi népjólétre tett szóbeli megnyilvánulás? Szánalmas figura ez a Tóbiás.
enslaved
@adrenalink: Fenébe, én is ezt akartam írni:-)
adrenalink
@enslaved: Sajnálom, most így jártál:)))))
Mobil123
"az nemcsak a társadalmat nem érti, de az MSZP belső viszonyait sem". - Mert te érted? A hatalomra jutás lebeg csak a szemetek előtt semmi más. Marakodtok, anyaztok, a sajátjaitok ellen áskálódtok, egy deka összetartás nincs bennetek. Igaza van Kovácsnak 2018-ban nektek annyi és érdemliktek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.