A szegedi Fébert István unortodox és olcsó módszerrel oldotta meg az utcája kátyú-problémáját: mivel a hivatalok évek óta egymásra mutogattak, a szobafestő felkerekedett, és önerőből leaszfaltozta a 260 méteres utcát.

Az út állapotával kapcsolatos probléma évek óta ismert, ami meghaladja a cég kátyúzási munkálatainak keretét. A Polgármesteri Hivatal felé minden évben javasoljuk felújításra.

- írta a delmagyar.hu kérdésére a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.

Az "évek óta ismert" Fébert István elmondása szerint három évet jelent, azóta állt az utcában egy csatornafedél körül az elkerítés. A Vízmű azonban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. felelősségének tartotta a javítást, így csak a korlátokat állította fel, de a javítást nem végezte el.

A lezárás miatt az autók a földút felé kerültek, 30 centiméteresre nőtt a mélyedés. Szinte mindegyik szomszéd panaszkodott a közveszélyes utcára, de nem történt semmi.

- mondta Fébert, akinek egy idő után elege lett a várakozásból, és akcióba lépett egy kölcsönkért tömörítővel:

A Kamaratöltés utcánál láttam, hogy az útjavításhoz felmart anyagot is használnak. A munkásoktól megtudtam, hogy a padkához kiöntött aszfaltot a Belvárosi hídtól hozták, megkérdeztem, kaphatnék-e a padkára szánt anyagból, igennel válaszoltak.

Féber egy teljes hétig dolgozott a felújításon, és ha már nekikezdett, akkor az egész utcát felújította, nemcsak a kérdéses csatornafedelet.

Megunta a várakozást, leaszfaltozta az utcáját

15-20 fordulónyi töret kellett, mivel a kis autóba csak ennyi anyag fér. Közel 3-4 köbméternyi felmart és ledarált aszfaltot hordtam át az utcába, ahol először kitisztítottam a lyukakat, majd belegereblyéztem az anyagot. Lapvibróval tömörítettem, majd a legvégén gázolajjal locsoltam be a felületet

- magyarázta.

A Vízmű azóta elvitte a kordonokat. Ezek szerint a vállalat elégedett az elvégzett állampolgári munka minőségével, amiért egy állami vagy piaci cég cég súlyos milliókat kért volna a tulajdonos önkormányzattól.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Kedves Féber István! Csak gratulálni tudok ehhez a munkához! A jelek szerint mind a Vizmüvek, mind a helyi önkormányzat is elégedett! Egyet viszont hiányolok: nem csináltak átadási ünnepséget, elvágható nemzeti szalaggal és az ilyenkor szokásos fő, fő, fő kormányzati emberekkel! Ez az Ön munkájának értékelésénél nem von le semmit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kanaka
@nyanya001: Meg kitüntethette volna az Andy Vajnát,meg a Szíjjártót.
Desischado
Én már semmin sem csodálkozom. Meglátszik, hogy Abszurdisztánban vagyunk! Csa baja leyen belőle!
agnes200
Szerintem fog még kapni pár hasonló felkérést a szomszédos falukból. :)
fekete
Viktor meg kelene emlitened Brusszelben! Nem csak keritesre kell a penz? Hogy van bor a kepeteken!
Lepényleső
Magad Uram,ha szolgád van,de csak a fizetését követeli.
kutyahűség
Robog az úthenger? :)
Azért ne felejtse el, hogy Orbánra és kapcsolt részeire többé nem kell szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.