A kormány döntése értelmében az ipari és innovációs területek fejlesztésében történő állami szerepvállalásnak gazdasági társaság létrehozásával és a létrehozott gazdasági társaság bevonásával kell megvalósulnia, erre a feladatra létrehozzák a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF) – az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A NIPÜF Zrt.-t – 100 százalékban állami tulajdonban lévő cégként – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (NIF) Zrt. bevonásával a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megalapítania. A társaság megalapításához szükséges forrás 10 milliárd forint, amelyet az idei költségvetés állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetén belüli átcsoportosítással teremt elő a kormány. A határozatban szerepel az is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek – szintén az MNV Zrt. bevonásával – fel kell mérnie azokat az állami ingatlanokat, amelyek alkalmasak ipari fejlesztésre. Ezeket – apportként – a NIPÜF Zrt. rendelkezésre kell bocsátani.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
NAPUF, hogy ezek a kielégítetlenek sosem fogynak el...
cs.n.
Elolvastam a Közlönyben. Csak 2 dolgot nem értek:
-Mi a francért kell ehhez külön állami zrt?
-Ez miért ilyen sürgős?
hetöndöe
@lampa laz: Hosszú volt az a nyolc év ellenzékben,akik akkor támogatták ezt a csürhét,most tartják a markukat.
human
Volt ugye a hír, hogy van egy Magyar Diákolimpiai Szövetség, ami természetesen a kormányé és mostantól 60 ezer forint helyett 350 ezer forintot kell leperkálni nekik, ha valaki diákolimpiát akar csinálni. Ugyanez lesz itt is. Majd jól lenyúlnak mindenkit, hogy csókos igazgatókat, helyetteseiket, tanácsadókat szépen kifizessék. Sokan tartják a markukat a választások után, hogy a párt kifizesse őket valami zsíros állással.
cs.n.
"Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (NIF)"
Ez meg hogy jött ki az MTI-nek? Nif is szó NIF-ről, NAPÜF van, MNV, meg NFA. (na ezt próbálja valaki kimondani köpködés nélkül:)
Na mindegy, ha az MTI szerint MNV=NIF, akkor így kő lehozni, mese nincs. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.