Csütörtök délelőtt értesítette egy nő a rendőrséget, hogy a férje megfenyegette a mezőhegyesi idősek házában – a házaspár az intézményt együtt üzemelteti. A kiérkező rendőr az utcáról az épületbe kísérte a nőt, hogy meghallgassa a történtekről, azonban az egyik szobánál utolérte őket a férj – írja a rendőrség közleménye.

Váratlanul elővett egy éles kézigránátot, és a felesége felé hajította. A gránát felrobbant a szobában, de a rendőr mikor meglátta a gránátot, ellökte a nőt és a férfit is a szobában, hogy mentse őket a repeszektől. A robbanás után a földre teperte és megbilincselte a 61 éves P. Bélát.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a nő súlyos sérülést szenvedett, a rendőr mozdulata arra viszont elegendő volt, hogy mérsékelje a kézigránát repeszeinek és lökéshullámának hatását – a további részletek felderítésén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkálkodik.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hülye ez a madár, az asszonyt dobálja a petárdával, amikor annyi, de annyi piszkos, mocskos, rohadt tróger van, zakóban, nyakkendőben, "saját lábon állva " !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@eszegfu: @eszegfu: Háborús relikvia, ezt lehet gyűjteni, használni, régiségként értékesíteni, kereskedelmi egységek csatlakoztak az üzlethez. Az emberek a törvényért vannak: és nem a törvény az emberekért. Ez a mindent szabad ideológia ami az értékes emberi tevékenység ellen jött létre, értéktelen tudatmódosított hatalommal visszaélő emberektől...
keresztapa
@sentinel216: A bíróság megbénította a TEK tevékenységét. Háborús relikvia gyűjtése használata, értékesítése nem büntetendő cselekedet a bíróság szerint. Az ember aki eldobta a kgrt- az a haladó bírói hagyományoknak megfelelő törvényes emberi tevékenységet végzet... Igaz ő csak eldobta a háborús régiséget, mert már nem látta szükségét, megszabadult megunt régiségétől.
eszegfu
@keresztapa: 13:58 Tudom, hogy én csak egy nő vagyok, ugyan nem szőke... nem is értek a fegyverekhez sem. De a "háborus relikvia" és a robbanóanyaggal töltött gránát, de akár lőszer között is különbség van. Ha csak pl. vadásztöltényeket találnak egy házban, fegyvert nem, akkor is "visszaélés". Ha pl. találta valahol, akkor is kérnie kell a hatóságot, hogy hatástalanitsák és akkor utána esetleg visszakaphatja. Természetesen az nekem is világos, hogy hatástalanitott gránátot, vagy üres töltényhüvelyt gyüjthetek, cserélhetek, vehetek, tarthatok, de éleset kötve hiszem!
keresztapa
@eszegfu: Mindenekelőtt: régészeti célú, műszeres régészeti lelet és lelőhely felderítése csak a KÖH engedélyével végezhető, és ilyen engedélyt csak státusban lévő régész kaphat. A szándék szempontjából tehát csak a régészet tárgykörénél fiatalabb emlékek kutatása megengedett.
Mi számít bele a régészet tárgykörébe? A törvény szerint régészeti leletnek tekintendő az emberi tevékenység bármely, 1711 előtt a földbe, a föld felszínére, vízbe vagy barlangba került tárgyi emléke. Az ennél fiatalabb korú emlékek tehát szabadon kutathatók. Azonban azok sem akárhol! Terület tulajdonos engedélye szükséges, a talált régiségnem a kutató tulajdona, hanem a terület tulajáé, ha nem kincsről szól a lelet, ha meg kincs az akkor az államé. Minden esetben engedély köteles a kutatás, keresés!
eszegfu
@keresztapa: 14:59 Hsz-dben irtakról nekem is van egy kis fogalmam, mert megnéztem... Csakhogy nem válaszoltál nekem arra, hogy mi a helyzet az "éles" gránátokkal, esetleg töltényekkel... vagyis szerinted nem "visszaélés" ezek tartása?! Szabad "relikviaként" tartani?!
Lepényleső
Ez a kukorica,ha a háztájiban termett,jaj a tek-nek,hát még ha fő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.