A magyar labdarúgó-válogatott 44 esztendei szünet után vehet részt Eb-n. A kijutásban vajon van-e szerepük a hazai futballakadémiáknak? A válasz: nem túl sok. E speciális intézeteknek csaknem másfél évtized óta egyetlen nemzetközi szintű játékost sem sikerült kinevelniük.„Na, ugye" – így kommentálta hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök a futballvá­logatott Norvégia elleni kettős győzelmét. A rövid megjegyzésből egyértelműen kihallatszik, hogy a kormányfő jelentős szerepet tulajdonít önmagának a pótselejtezőn kivívott ­sikerből. Tulajdonképpen joggal, hiszen politikai kockázatot is vállalt az évek óta tetszhalott állapotban ­lévő magyar futball melletti megingathatatlan elkötelezettségével. De vajon ­ebben a „na, ugyéban" benne van-e az is: az új útra ­lépő utánpótlás-képzési rendszer, a csaknem tizenöt esztendeje elkezdődött akadémiai képzés eredménye az Eb-szereplés kivívása?Nyugat-Európában régóta ebben hisznek – gondolják Magyarországon. A bentlakásos, illetve...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A nagy túróst a viktor szopkin érdeme!!!Véletlenül így sikerült!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Azt azért mélyen önmagában senki nem gondolhatja komolyan, hogy közpénz százmilliárdok elherdálása szükséges a sikeres focihoz. Még orbán is megmondta, hogy a stadionokat a nézőknek építik, mert a focistáknak pálya kell, az meg van. Tehát a pármezer szurkolóra költ ennyit.
F_Viktor
Ha a 2016-os kiírásban nem bővítik az EB-n részvevők számát 16-ról 24 országra, akkor nem jutott volna ki a Magyar válogatott Franciaországba!
adrenalink
@F_Viktor: De még így is csak a pótselejtezőn csosszantak be...
F_Viktor
@adrenalink: Igen, még így is csak a pótselejtezőn, s ehhez kellett az a véletlen, amit @dr. prédikátor: írt.
papa.49
Az etnikum szokása, hogy magának tulajdonít minden jót, a rosszat meg az ellenség csinálta, nincs ezen mit csodálkozni))))))))))))
adrenalink
@F_Viktor: Vak kappan is talál szemet:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.