Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozója előtt.

Garanciát akar kapni Magyarország arra vonatkozóan, hogy nem lesz hátrányos az ország számára a vasárnapi találkozó keretében elfogadásra váró akcióterv – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette, hogy a legutóbbi uniós csúcstalálkozón megfogalmazott terv szerint, ha az "rosszul sül el", Magyarországon kényszerbetelepítéssel kellett volna embereket befogadni.

Orbán: Fizetünk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy ilyen kötelezettség nem lesz, és egyetlen tagállamot sem lehet majd arra kötelezni, hogy a Törökországgal megkötött megállapodás alapján ilyen jellegű intézkedéseket legyen kénytelen eltűrni. A miniszterelnök kijelentette, hogy az erre irányuló törekvéseket Magyarország megakadályozta, aminek a következményeit a vasárnapi találkozó eredménye tükrözni fogja.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az elfogadásra váró akciótervet Magyarország támogatni fogja, és reményét fejezte ki, hogy az eredményes lesz, és könnyíteni fogja az unióra és Magyarországra nehezedő migrációs nyomást.

Az EU-török csúcs előtt külön egyeztetést tartanak a visegrádi országok vezetői.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Mármint az adófizetők a "fizetünk" ! Nem így gondoltad - te selejt ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Mármint az adófizetők a "fizetünk" ! Nem így gondoltad - te selejt ?
papa.49
Hazugovics most ,,stefinap van, ezért mostantól s, te fizetsz,,!!!)))))))))))
lampa laz
Nyugodtan bevállalhatná őket, mert ide senki sem akar jönni, ha hozzák őket, tuti, hogy 24 óra múlva mind olajralép. Senki sem szeretne Európa sötét orbánországában élni.
tothjani
A Uniónak nem a menekülteket kellene befogadni, hanem a Magyarországnak szánt segélyt megduplázni, hiszen Európa gazdasági motorja vagyunk.
Ha nem duplázzák meg a segélyt majd jól kilépünk, és abból a pénzből azt csinálnak a menekültekkel amit akarnak!
justhpeter
Majd meglátjuk a végét. Nem csak fizetünk, de nem kapunk támogatást sem.
nevemnick
Nem tudom mit csodálkoztok? Már 2010-ben megmondta, hogyha az EU megbünteti Magyarországot egy kormányhatározatért-törvényért, azt új adók bevezetésével a népnek kell megfizetnie, nem a költségvetésnek. Ezt elfelejtették a fidesz fanok, amikor a nyakunkra hozták ezt a bagázst?
verőce21
Magyarország nagyon helyesen, az erő helyzetéből csekkönyvpolitikát képvisel.
kkalman
Hazugovics, te mennyit vállalsz a fizetnivalókból? Vagy csak a lepénylesőd jár ránk hivatkozva, és fizetni csak mi, a nép fogunk? Aljas vagy a bandáddal együtt!
papa.49
@kkalman: Gondolod véletlenül lett az a törvény, hát pont ezért, ha a hazugovics befaszol, a nép áll jót érte))))))))))))
Butautáló
@verőce21: Te hol látsz erőt vagy csekk-könyvet?
verőce21
@Butautáló: A németek eszméletlen dühvel észlelik, hogy már nappal sem tudnak néha a kisvárosokban sétálni a migránsoktól, azok uralják a térségeket, fél mindenki. Nálunk nem így van, fizetünk a törököknek az Unióval együtt, de ide nem jöhet kvótás migráns.

Szerintem amikor Németországban rövidesen utcai harcok robbannak ki, ott a média akkor is hallgatni fog.
zöldszem
Remélem abból a pénzből fizetsz, amit a letelepedési kötvényekért kaptatok!!!
vadsanca
@tothjani: A kilépésnek nagy ára van!
Szókrakész
@justhpeter: És mi van ha az unió(direkt kisbetű) növeli a fizetnivaló összeget. Ha elkezd zsarolni?
Mert itt már éves kvótaszámokról regélnek a németek.
Pedig nem úgy indult.
teuton
@verőce21: Ezt ugye nem komolyan gondolod? Erö helyzeteböl??? Idaig minden EU-törvenybe ütközö elkaszalt törvenyert es hatarozatert kemeny büntetes jart, akkoris, ha visszacsinaltak. De at te bizonyara szivesen fizetsz meg tovabbi különadokat, amiböl a büntetest kell kifizetni. Be kellene mar vezetni, hogy csak a fidesz nyaloncai fizessek meg azt a kart, amit kedves veterük a politikijaval okoz! Akkor hamarosan nem lenne 2/3, de meg 1/3 sem!
teuton
@verőce21 + Butautáló: Te hol elsz, hogy arpadsavos magyarkent ilyen jol tudod, mit erez egy nemet? Inkabb csak a magad neveben nyilatkozz, de inkabb hallgass! Aki kevesebbet ad mint kap, az ugyanis inkabb köszönje meg es hallgasson, mert ha mocskolodik, bizony kevesebbet fog kapni...
verőce21
@teuton: Én azért tudom, mert köztük éltem. Az, hogy a német sajtó el van némítva ezügyben, még az interneten írogatnak a németek és a kint dolgozók.(még egy ideig, amíg le nem tiltják, mint Kínában, vagy É-Koreában. Csak a migránssimogató kommentek jöhetnek ki, mint a tied.)
keresztapa
Nos a liberális simogatás megszűnt a fizetés kihirdetéssel, így van ez amikor a liberálisok úgy viselkednek mintha ők lenének a többség. Szegény gondolkodás mentes személyek, csak a rossz oldalt ismerik, erről nem tehetnek, ez már születési hibának tudható be! A 18 millió euró milyen tudathasadást idéz elő a menekült simogatók körében, most már nem kell védelmezni őket? Most jön majd a fizetéses hiszti liberális módja!
Strong
idióta uniós politika: befogadjuk, kvótázunk, szétosztjuk, beillesztjük a társadalomba őket stb...

akinek van agya az pedig így: ok...nincs gáz, de: ahogy vége a háborúnak, akkor tűnés haza...(persze még ez az elképzelés sem vizsgázott)
teuton
@verőce21: Köztük eltel? Mint vendegmunkas biztosan nem, mert azok a magyar gettokban elnek, mint munkas pedig talan a proli-letra legaljan, a prolik között! A kerdes pedig az is lehetne : hol es meddig eltel? En mar 32 eve elek Nemetorszagban, es itt demokraciarol lehet beszelni. Amit te irsz, az pont Orbanod illiberalizmusa, aki velemenye nem tetszik, azt elhallgattatjuk. Fizikailag is...
JAJMÁR
Minek kellenek a kvótaellenes aláírások? (Amit ugye önálló döntésként hoz meg minden ember, és kifejezi ezzel a véleményét, vagy mégis inkább mások érdekeinek alátámasztására szolgál? Az emberek ebben az országban semmik.) Hiszen a döntés már megszületett, és a "nem akarunk" hanem inkább "fizetünk" helyettem is ki van mondva.
...és leckéztetjük az eu-t demokráciából...
Butautáló
@verőce21: A helyzet normalizálódni és nem romlani fog Németországban! Az interneten fellelhető híradások 99% csak uszításra szolgál, kamu, hamis, félrevezető! Ez a dolog is lecseng egyszer és utána a szarkeverőknek számot kell adnia a hozzáállásáról! Orbán miatt kell majd szégyenkeznie a magyar embereknek!
teuton
@Strong: Ha ismerned a törvenyeket, akkor tudnad mi van, de te valszeg csak a kormanypropagandat ismered a palkatokrol, mert csak a negybetüket tudod olvasni. Itt egy kis felvilagoritas: A menekült statusz csak egy korlatozott idöre, max. 3 evre szol es nem letelepedesre! Tartos letelepedest senki nem mondott, talan csak Orbanod! (Igaz, ö a letelepedesi engedelyert nem keves penzt ker, amit a holdudvar tesz zsebre off-shore cegeken keresztül.) A menekülesre szolgalo ok megszünese utan pedig automatikusan megszünik a tartozkodasi jog es mindenfele juttatasra valo jogosultsag! Ezert hazugsag a menekülteket migransoknak tekinteni, mert nem le- vagy betelepedök, hanem csak menekültek, korlatozott idöre, amit nemzetközi törvenyek es egyezmenyek hataroznak meg!
Strong
@teuton:
Már ha nem haragszik nem tudom, hogy mikor tegeződtünk össze.

Ugyanakkor ..én menekültekről írtam, nem gazdasági betelepülőkről..ugyanis az utóbbit be sem engedném az unió területére.

Kérem moderálja magát.
teuton
@Strong: Es te miota idiotazhatod az unios politikusokat? Ja, ez a magyar kulturad resze? Egyebkent meg mindig ervenyes a felszolitasom, a törvenyeket es szabalyokat kell elöbb elovasni! Hogy TE kit engedsz az Unio területere, az se nem TE, se nem Orban dönti el! A menekültekröl többfele unios es nemzetközi törveny rendelkezik, egyedül a betelepüles nemzeti hataskör. Persze ha jo penzert mutyizni lehet vele off-shore cegeken keresztül kinaiaknak, akkor ugye rendben van. Na hat ezert hianyzik 4000 orvos es 10000 apolonö, mert ugye ki a szar jönne MO-ra, ha meg aki ott van is elmegy? Nemhogy a kepzett szakemberek letelepedeset tamogatnak, hanem meg az ottelöket sem, akik a röghözkötes ellenere is elmennek! A hivatalos statisztika szerint a fiatalok 40% menne tartosan külföldre (nem csak ideiglenesen dolgozni!) letelepedni! Szoval elöbb a sajat stadionok elött kellene tisztara söpörni, mielött a szomszednak adsz tanacsokat... Egyebkent pedig ha nem csak a plakatok lozungjait olvasnad, hanem hivatalos külföldi statisztikakat a bevandorlasrol, akkor tudhatnad, hogy a külföldi letelepedök Europa orszagaiban több erteket termelnek, mint kapnak, köztük a segelyböl elök szazaleka is alacsonyabb, mint a belföldieke. Erre tudsz hivatalos es megbizhato magyar statisztikat is emliteni?
Butautáló
@teuton: @Strong:Megjegyezném, hogy eddig nem volt probléma a tegeződés a propin. Szerintem, akinek ez gondot okoz, menjen a nőegylet oldalára kommentelni!
kakaósbögre
nos,innentől kezdve elvárom hogy a ránk eső fizetendő részt azok fizessék meg akik aláírták a kvótaellenes papírost.ne az én faszommal verjétek a csalánt,héló.
verőce21
Egy Rajna közeli kórházban a migránsok késekkel támadták meg a személyzetet, azért, mert egy 8 hónapos gyereket halál közeli állapotban adtak át, akit korábban 3 hónapig fél Európán keresztül vonszoltak. És a gyermek két nap alatt meghalt, annak ellenére, hogy top ellátást kapott az egyik legjobb gyermekgyógyászati klinikán Németországban.

Az orvost meg kellett műteni és két ápolónő az intenzív osztályon fekszik.
Senkit nem büntettek meg.
verőce21
Mostanáig a helyi kórház személyzete még nem kapta el azokat a betegségeket, amiket a sok száz, meg száz napi ellátást kapott bevándorló hurcolt be magával, de ez csak idő kérdése.
A helyi sajtóban tilos írni róla.

@teuton: A vendégmunkásokra vonatkozó beírásaidból és nicknevedből következtetve nem egy német ember vagy, ne erőltesd, csak egy agymosott, bevándorolt tót.
Butautáló
@verőce21: És ez a hír teljesen igaz is? Van valami linked hozzá vagy csak írta szájról-szájra?
verőce21
Mi történt volna, hogy egy német szúrt volna meg egy orvost és az ápolókat késsel?
Vagy ha ő öntötte volna saját szifilisszel-fertőzött vizeletét egy nővér arcába és így akarta volna őt a megfertőzni?
A minimum az lenne, hogy őt egyenesen a börtönbe vinnék, majd később a bíróság elé. Ezekkel az emberekkel - eddig semmi nem történt.

Éppezért kérdezem, most hol vannak mindazok, akik üdvözölték és fogadták a vadakat a vasútállomásokon?
verőce21
@Butautáló: (10:44) Mert egyébként ma Bajorországban minden kórházban csak a fegyveres rendőrség és rendőrségi kutyák tudják fenntartani a rendet.
www.youtube.com/watch?v=TAOJ2OJfEpY
Butautáló
@verőce21: Te komolyan azt hiszed, hogy a Cseh 2 hiteles forrás? Él pár barátom (németek) Bajorországban de ilyesmiről nem beszéltek. Nagy ott a tömeg és vannak súrlódások de a szélsőséges híradásokat ne hidd el mind. A legtöbb csak azért készül, hogy kattints oda és a kattintásod pénzt ér valakinek. Miközben leszarja, hogy csak szennyezi a gondolataidat! Semmi szarkazmus, ezt jó szándékkal írtam!
verőce21
@Butautáló: (10:59) A pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve!
Ha azt hiszed ezek nem igazak, akkor önmagadat utáld. :)

Szerintem amikor Németországban rövidesen utcai harcok robbannak ki, a média akkor is hallgatni fog.
Butautáló
@verőce21: Nem érzem attól butának magam, mert nem hiszek el mindent kapásból! Szerintem te vagy túl hiszékeny és ezek a hírek neked készülnek.
Nem lesznek Németországban utcai harcok! Ezt csak a Fideszesek ajvékolják és remélik, hogy igazolva lássák önmagukat! Jellemző, hogy mások vére sem lenne drága, csak a Fidesz-Hitgyüli igazsága manifesztálódjék!
libellle
@verőce21:Te ezt a mesét most találtad ki? Vagy valami nagy okos elmondta, hogy egy Rajna közeli blabla...A rajna az egy folyó nézz utánna, elég hosszu, akkor most hol volt a ez az esemény?
libellle
@verőce21: Németországot ha lehet ne dobd egy kosárba Magyarországgal együtt. A te elképzelésed szerint amihez ott szokva vagy, hogy ez van tiltva az van tiltva, vagyis már minden tiltva van, nem jelenti azt, hogy nállunk ugyanolyan az államforma, mint Magyarországon.
libellle
@verőce21: november 29 21:13 Ne igyál már ennyit. A vége még az lessz, hogy alkoholmérgezést fogsz kapni.
1magyar
Miért köteles a magyar eltartani az arabokat? Én meg havi 22 ezerből éljek?
libellle
@verőce21: Bizonyára a volt Kelet-Németországban éltél és most kevered a helyzetet
DND
@libellle, @teuton: (nem) csak nektek:
In einem Krankenhaus in der Nähe des Rheins griffen Migranten das Personal mit Messern an. Sie gaben ein halbtotes, 8-Monate altes Kind ab, welches 3 Monate lang durch halb Europa geschleift worden war. Das Kind starb, trotz der erhaltenen Top-Fürsorge in einer der besten Kinderkliniken Deutschlands.

Der [verletzte] Arzt musste operiert werden und zwei Krankenschwestern wurden auf die Intensivstation gebracht. Niemand wurde bestraft.
verőce21
@Butautáló: (17:08) A norvégok bekeményítenek, a bevándorló tüntetők "éljeneznek".
hirtop.in/kezdodik-norvegia-bejelentette-hogy-csokkenti-a-bevandorlok-juttatasait-itt-a-valasz1/

(Ez is csak máshol történhetett, mert ott nincs hírzárlat a gazdasági bevándorlókról.) :)
Butautáló
@verőce21: Te a hirtop-ról informálódsz? Mindent értek...
Lepényleső
Állítólag az beszél aki fizet. Én fizetek,de aki fizetni óhajt,az is abból él,amit én befizetek,ergo;
akkor beszéljen többesben,ha befizet egy személyben.
teuton
@1magyar: A fideszes vezered valasza az volt, hogy aki keveset keres, az nem is er többet! Hat igy nyaljal nekik! A menekülteket pedig kötelezö befogadni (lasd nemzetközi egyezmenyek) es nagyreszt az EU meg ENSZ finanszirozza, marmint ha közben nem nyulja le valaki ezeket a penzeket! Amire nagy a valoszinüseg, mert a röszkei taborba nem engedtek be az UNHCR hivatalos kepveselöjet, hanem gyorsan felszamoltak...
teuton
@DND: A forrast is mellekelned hozza? Kurucinfo???
teuton
A hirböl 1 nagyon fontos reszlet kimaradt, aminek megis nagy jelentösege van! Orban kerte, hogy beszelhessen Merkellel, de ezt a nemet fel az utobbi idökbeli uszitasok es EU elleni tamadasokra hivatkozva elutasitotta. Hat ennyire veszik öt komolyan Europaban. Erre aztan durcasan elvonult Iranba. Ezt persze nem verte nagydobra a fideszmedia. Mar a legutobbi menekültügyi tanacskozason Maltan sem volt hajlando semelyik vezetö europai politikus vele targyalni, az elözö konferenciara pedig meg sem hivtak. Ö ezt azzal indokolta, hogy nem ment el, mert MO-on nincs menekült-problema. Aki ennyire betegelmejü, annal problema van...
teuton
@verőce21: feketelista.1www.hu/ Talan ezt is olvasd el... Ez a szutyok-oldal is oda sorolhato, mint a többi hasonlo. Nem hir, hanem mindenfele hivatalos forras megadasa nelküli nyilt uszitas. Persze nem csodalkozom, ha te ilyeneket olvasol, meg hunhirt, kurucinfot, stb. Mindenki szellemi szinvonalarol vall, mit olvas.
teuton
@DND: Viccelsz? Egy nev nelküli firkalmany nev nelküli nyilatkozora hivatkozva es forras megadasa nelküli lopott fenykekeppel? Mostmar ertem, hogy a plakatok lozungjai miert tudtak nalad is hatni...
teuton
@DND: Mondtam mar, talan meg kellene tanulnod olvasni! Nemetül is! Akkor tudnad, mivel foglalkozik ez a szelsöjobb Kopp-kiado... UFO-könyvek, ezoteria, összeesküveselmelet es szorosan együttmüködik egy neonaci kiadoval (Grabert-Verlag). Szoval ilyent akarsz egy komoly forrasnak tekinteni??? Olvasd el, mit ir rola a független es parttatlan vikipedia...
verőce21
@teuton: @kakaósbögre: @libellle: A politikai érdekek szerinti manipuláció kell az Uniónak, Németországnak és kell a magyar politikának is!
Kevés az, hogy fikázzuk az oldalt, ahonnan a hírek származnak, mert mások is a kattintásokból élnek. Nem tartom egyiket sem jobbnak a másiknál!
verőce21
Jelenleg 76 fórum várja a bérkommenteket, de a legizgalmasabb terület mindenképpen a politikáé.
Kína, Oroszország és az USA is lebukott már azzal, hogy bérkommentelő-hadseregeket tart fenn, hogy a kormány számára pozitív mederbe terelje a közbeszédet a közösségi oldalakon.
Az sem lehet véletlen, hogy a Németországba és Merkelbe szerelmes kommentelőhadak éppen akkor bukkantak fel tömegesen a magyar neten, amikor a német kényszerbetelepítéseket erőltetik az EU-ban, ráadásul olyan afgán bevándorlókat kellene befogadnunk, akivel harcban áll a NATO.
DND
@teuton: olvasgasd tovabbra is a baloldali lapokat :)
engem annyira nem erdekel a politika, csak azon csodalkozok, hogy milyen sok fanatikus ember van mindenhol.
( nur fur Dich : Du bist in Deutschland ein Ausländer, genauso wie ich in Ungarn :) , bin CSU Wähler, wie meine Eltern es auch sind. )
JAJMÁR
@verőce21: 09:19 Ja, és "Éljen Orbán!" Kiáltod.
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Strong
@teuton: nincs kedved befogadni magatokhoz néhány szír családot? (vagy csak egyet)
1 apa, 4 anya, 20 gyerek...

ha neked ez kell, szabad a pálya...
teuton
@DND: CSU? Alles klar... Amigos, wenn du verstehst was ich meine... Also seit Generationen korrupt...
teuton
@Strong: Miert magunkhoz? Nalunk nem satorban helyezik el öket, holott az EU elegendö penzt ad ra, hanem lakasokban! Egyedül a mi kis 16ezres varosunkban több mint 600 külföldi, ebböl kb. 400 menekült el...Szamitsd ezt at a magyar lakossagra...
DND
@teuton: ki nem az a politikaban???
nincs olyan part amelyik igy vagy ugy ne lenne az
aber! bin nicht fanatisch, eher etwas rechts als links
verőce21
@JAJMÁR: (10:44) "Konrádka, menj ki a szobából, itt fontos dolgokról van szó!"
libellle
@verőce21: csak neked. Te tényleg gondolod, hogy ilyen hülyeség amit egy magyar náci imádó kitalált engem érdekel.
libellle
@teuton: Genau. Vor allem Seehofer der dödel.
DND
@libellle: orul neked a die Linke :)
JAJMÁR
@verőce21:13:58 Na, mondjad...
(Konrádkát kiküldtem a szobából, nyugodtan fontoskodhatsz :-))) )
teuton
@tothjani: Ez lenne am az igazi bosszu, jol megbosszulnank Trianoint!!!;-)
teuton
@DND: CHRISTLICHE CSU? Seehofer als Vorbildvater und Ehemann? Erzkatholisch? Naja, wenn nebenher noch ein Kind von der Sekretärin reinpasst... Wirklich vorbildlich!
libellle
@teuton: ma 00:9 Sehr-sehr passend, Topp! Danke
libellle
@DND: tegnap16:00 Teljesen hülyeségeket irsz, honnet veszed, hogy én a linksparteit választom. De, nem is a hülye tökfej Seehofert. Mert Seehofer egy NIEMAND !!! Szerintem te a nácipártokat szoktad választani. Ich bin fest davon überzeugt. Egyébként költözzél Magyarroszágra, egy oriási vivmánya az EU-nak, hogy szabadon választhatod azt ahol élni szeretnél. DE, ott nincs Harz IV und mietzuschuss mert ott éhenhalsz. Ugyanis pont ehhez a réteghez tartozol. Mindent kritizálok minden rossz csak éppen mi adófizetök tartunk téged el.
kukac50
Persze nem akarja,hogy Magyarországon betelepítettek éljenek,mert akkor az unió meghatározása alapján kellene 600-700 vagy 800 eurót apanázsként adni személyenként a megélhetéshez,ez azt jelentené a kormánynak,hogy a Magyaroknak is ennyi ellátást, vagy a minimálbér nem lehetne ettől kevesebb. akkor nem lenne miből lopni a politikusoknak,kénytelenek lennének a tanácsadókat is elküldeni közmunkásnak.
DND
@libellle :21 eve dolgozok ugyanannal a cegnel ( bin kein harzler ). kannst wohl keine Kritik vertragen.
nimm die Scheuklappen runter, dann siehst Du die Welt ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.