Elképesztő történetről számolt be Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció politikusa.

"Egy barátom fia felkért, hogy legyek a bérmakeresztapja. Megtisztelő és felelősségteljes feladat; vállaltam. Megadtam az adataimat, s beszereztem a plébániámról a szükséges hozzájárulást. Ezután közölte leendő keresztfiammal hittan tanára, Sárhegyi Zoltán atya, hogy nem lehetek bérmakeresztszülő, mert úgymond „megtámadtam” Lambert Zoltán városmajori plébánost, s csak azután kaphatok jóváhagyást, hogy nyilvánosan bocsánatot kértem Lambert atyától."

- írja Facebookján a politikus.

Nem engedte a pap a DK-snak, hogy keresztapa legyen

Hozzáteszi:

"Tisztességtelennek érzem az eljárását. Egy tizenkilenc éves fiatalembert hozott nehéz helyzetbe azelőtt, hogy velem tisztázta volna a helyzetet.

Egyikünk sem tévedhetetlen, s mindannyiunknak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A szabadság és megbocsátás senki máshoz nem köthető jobban, mint Krisztushoz, s aki ezt megkérdőjelezi, legyen akár ateista vagy (szavakban) keresztény, blaszfémiát követ el."

Kerék-Bárczy a posztjában idézi az Egyházi Törvénykönyv keresztszülőkre vonatkozó kánonjait, majd megállapítja, hogy "fentiek alapján tökéletesen megfelelek a feladatnak, és Sárhegyi atya kifogása egyházjog ellenes, sőt egyenesen bornírt politikai állásfoglalás. Ezt visszautasítom."

A politikus nem hagyja annyiban a történetet:

"Ha kell, elmegyek a kánonjog legjelesebb magyarországi tudósáig, Erdő bíborosig, vagy a Vatikánig."

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül.
/ Jeremy Bentham/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
A papanak van felettese. Tessék ahhoz menni panaszra. Én a kedves papot érdemei elismerése mellett azonnal felmenteném a hivatása gyakorlása alól, mert ez, amit tett gyökeresen ellentétes minden hit és vallás lényegével. Aki nem való papnak, az ne menjen el papnak.
Papuska1
@kutyahűség: Nem hiszem hogy megrónák. Utána érdeklődtem, ha valaki nyilvánosan haragban van, vagy megsértett valakit, ahhoz, hogy keresztszülő legyen, meg kell bocsájtani, ki kell engesztelni az illetőt. Ez olyan, mintha leülnénk sakkozni, és nem tetszene, hogy a futó keresztbe, a bástya meg egyenesen léphet. Egyszerűen ez a szabály!
Vizual
@Csizmás Kond: Hogyne. Elkisérem a dédit ha haza megyek, elmegyek a vallásos rokonokkal, olvasom az egyházi kiadványokat. Az élet nem csak a Kommunista Kiáltványon fordul meg. ( Amúgy meg vallásvitákat folytatok a falum papjával, a kocsmában. meg ha segitek megjavitani pár dolgot a templomon ennek a pária falunak. Ja és olvastam a Bibliát is. Hogy tudjam miért hülyézlek le.
Csizmás Kond
@Vizual: Azért hülyézel le mert ennyi az intellektualitásod...
Vizual
@Csizmás Kond: Nem. Mert emlékszem az elmúlt időkben folytatott szemétkedéseidre. Én fehér ember vagyok. Nem felejtek ! Még akkor sem ha mára kicsit megnyugodtál. Nem érdekel.
Csizmás Kond
@Vizual: ...szerintem akkor is a nevezgetés intellektuel kérdés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.