Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője két Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban – írta a belga RTL televízió internetes oldalán szerdán.

A cikk szerint Abdeslam szeptemberben járhatott Magyarországon egy Belgiumban bérelt autóval, és ekkor vehette fel a Szíriából érkező két embert, akik később részt vettek a merényletekben.

A Magyarország felől érkező Abdeslamot és két társát szeptember 9-én állítólag regisztrálták is az osztrák hatóságok, bár az utóbbiak személyazonosságát nem lehetett pontosan megállapítani.

Abdeslam egy belga rendszámú bérelt autóval az év folyamán többször járt Európában – olvasható a nyomozati forrásokra hivatkozó belga internetes oldalon. Augusztus 4-én Görögországban ellenőrizték az autóját, amellyel az olaszországi Bariba indulóra hajóra szállt fel. Ekkor sem volt egyedül : autójában az a marokkói származású (belga állampolgárságú) Ahmed Dhamani ült, akihez később a párizsi merényletek szálai ugyancsak elvezettek. Őt november 20-án elfogták Törökországban – emlékeztetett a cikk szerzője rendőrségi forrásra utalva.

Salah Abdeslam Európát átszelő utazásai azt jelzik, hogy a fiatalember szervezői feladatokat láthatott el a merényletek előkészítésében és elkövetésekor. Ezt az állítást erősíti az is, hogy ő bérelte a párizsi támadásokhoz használt két autót Belgiumban, és a támadók párizsi szállását is ő biztosította – írta a belga szerző.

A brüsszeli születésű Abdeslam ellen a párizsi támadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, de azóta is szökésben van. A belga rendőrség által első számú közellenségként aposztrofált fiatalember két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hétvégén őrizetbe vették Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében.

Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy Salah Abdeslam visszatérhetett Szíriába, de ezt a hatóságok nem erősítették meg – írta a belga RTL.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csigabiguli
Százezrek papírok nélkül, oda mennek ahová akarnak, azt csinálnak amit akarnak... Ennyi volt Európa.. :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Na akkor majrésok! Gyűjtsetek aláírást a nyugati határok lezárásáért.
Az értelem úgysem ér utol benneteket, a szemét nem fog tudni bejönni, maffiózók meg vannak a határon belül.
Azért a román határnál figyeljetek, hogy erdélyi barátaitok nyugodtan járkálhassanak ki-be.
Szókrakész
És hol van az Interpol központja?
Hol van az EU rendőrség központja?
Hol volt itt nemzetközi tenorellenes együttműködés?
Akkor mit csinált eddig az okos, csúcs, agyonfejlett, agyonképzett, agyon... nyugat?
Jozefina
Esetleg a tekesektől kért tanácsot??!!!
nezelodo
@Jozefina: Lehet, hogy a Rózsa Florest kereste, meg a Toásó forradalom exportőrt, de tájékozatlan volt, hogy az egyik már úgy járt ahogy ezek fognak előbb-utóbb.
Levendula
@csigabiguli: Nekünk pedig majd újból az útlevelet és a személyi igazolványt kell mutogatnunk, hogyha a szomszédos országokba szeretnénk utazni...
papa.49
Két kérdés tennék fel HOL VOLTAK A TITKOS SZOLGÁLATOK, HOL VOLT A TEKTÖK???
Egyáltalán minek vannak ha ilyen elemek úgy járkálnak köztünk mintha normális emberek lennének, mire költik a temérdek pénzt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.