A vasárnapi zárva tartás bevezetése után fél évvel a magyar lakosság több mint kétharmada (68 százalék) inkább nem, vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező vasárnapi boltzárral – derül ki az Ipsos által végzett reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Az Ipsos a törvény március 15-ei életbe lépése előtt, és fél évvel később végzett közvélemény-kutatás a magyar lakosság körében. A mért adatokban nem sok változás figyelhető meg: a magyarok nagy többsége utálja a vasárnapi zárva tartást.

A felnőtt lakosság 68 százaléka inkább nem vagy egyáltalán nem ért egyet a boltzárral, ugyanakkor a korábban mért 41 százalék helyett már csak 33 százalék az egyáltalán nem egyet értők tábora.

A törvény bevezetése után fél évvel a lakosság 51 százaléka látja úgy, hogy a törvénymódosítás valamennyire megváltoztatja a hétvégi tevékenységeit.

Az Ipsos felméréséből az is kiderül, hogy a lakosság többsége a vasárnapi vásárlást inkább valamelyik más napon végzi (71%), míg körülbelül az egynegyedük a kisebb boltokat választja.

Ami még szembetűnő, hogy a felnőtt népesség mindössze 10%-a gondolja úgy, hogy az elmúlt hónapok során a kiskereskedelmeknek sikerült alkalmazkodnia az új feltételekhez, és több vásárlási lehetőség van.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Még azt is utálom, aki kitalálta és ráerőlteti a lakosságra
- akaratuk ellenére - !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
...És akkor mi van? A kutyát nem érdekli, milyen a fogadtatása egy-egy intézkedésnek, a népszerűséget bármeddig megőrzik, ha állandóan a magyarságra hivatkoznak. Ezzel nyerik a szavazásokat, és minden más kérdésre amúgy focista módon reagálnak: homorítva kidüllesztik a mellüket, és ökölbe szorított kezeik mutatóujjaival a péniszükre mutatnak...:-)
lópicigáspár
Igen jól leszűrhető, hogy a mennyire nem a népért, hanem kicsinyes önös érdekeiért "dolgoznak" ezek a férgek, akik elvileg azért kerültek oda, hogy azokat szolgálják, akik a parlamentbe juttatták őket! Már csak az a kérdés, hogy ezt a kdnp nevű ál-ájtatos gyülekezetet, ki a fene ültette be oda!!
Aki Én
A fidesz nem szereti, nem tiszteli, soha nem is tisztelte a valós kétharmadot. Sőt, fél attól. Ez a téma az egyik bizonyíték erre. Tudja, hogy ezzel (is) megdőlne.
Szókrakész
Ezek a finimítások!
Inkább nem vagy egyáltalán nem...
Mellette csökkent az egyáltalán nem...

Churchill, Göbbels, Sztálin vs. Propaganda.
pagoda
Én nagyon utálom a vasárnapi zárvatartást!!!
Fradigege
És akkor pofáznak, hogy Ausztriában is, meg csomóhelyen vasárnap zárva tartanak, blablabla... Nagy mellénnyel mindig különcködnek, most bezzeg Ausztriát példaképpnek hozzák fel. Na, akkor lehet az osztrák minimálbért is példaképpen bevezetni. 1200.- euró. Seggfej banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.