A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról – erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.

A szakszervezet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a kongresszus résztvevői megállapították, hogy a köznevelés rendszerének működését számos kérdésben újra kell gondolni: az állami fenntartás ugyanis jelenlegi formájában nem garantálja a zavartalan működést.

Szerintük a pedagógusok foglalkoztatásának új rendje átláthatatlanná tette a munkavégzést. A kongresszuson arról is döntöttek: azonnali tárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal a sürgős, nem halasztható korrekciók végrehajtására.

A résztvevők felhatalmazták a PSZ elnökét, hogy folytasson tárgyalásokat a kormány képviselőivel. A tárgyalások elmaradása vagy sikertelensége esetén pedig 2016 első negyedévében szervezzen utcai demonstrációt, indokolt esetben tegye meg a szükséges intézkedéseket a jogszerű munkabeszüntetés megszervezésére valamennyi köznevelési intézményben.

Arról is döntés született, hogy a PSZ ismét levelet ír a miniszterelnöknek. Korábban, november 23-án az érdekvédelmi szervezet már megkereste levélben Orbán Viktort, hogy tájékoztassa a köznevelés tarthatatlan helyzetéről. Erre a napokban Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár válaszolt, de ezt a választ a kongresszus nem fogadta el.

A kongresszus döntéseit elsöprő többséggel hozta meg: 124 igen szavazattal, 1 nem és 1 tartózkodás mellett – olvasható a közleményben.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Nem lesz semmiféle sztárjk, ahhoz is balfaszok vagytok.

Fizetést nem kaptok, csak ha éppen úgy jön ki, nektek kell behordani a krétát az iskolába, több órát dolgoztok ugyanazért a pénzért, gyakorlatilag fát fágnak a hátatokon évek óta amihez félévente annyit tudtok hozzászólni, hogy "akár sztárjk is lehet". Hu, kemény fenyegetés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
A pedagógusok minősítésének most kiépülő rendszere egy csomó olyan embernek adott lehetőséget a feljebb lépésre, aki érdemi munkát nem igazán tett le az asztalra, de dúródott és dúródik rendületlenül. Ők a rendszer nyertesei, kegyeltjei és kiszolgálói. Ráadásul az értelmesebbje tudja, hogy amit csinál, az baromság, de csinálja, mert jól jár (jelentősen magasabb fizetés, a csökkentett óraszámot más dolgozza le helyette). A kevésbé értelmes meg el van magától ragadtatva, hogy micsoda fontos ember lett, mindent megcsinál, csak gyereket ne lásson...!!!
nezelodo
@Levendula: Lám nem dolgozott hiába oly keményen a Orbán a nemzet megosztásáért, ahogy az Ön hozzászólása is bizonyítja. Vélhetőleg az éltében "előfordult" pedagógusoknak, nevelőknek viszont nem sikerült építeni semmi magasztosat a kisgyerek korában kialakult alapokra. Hozzáteszem, nem vagyok pedagógus.
justhpeter
Ha van még miről tárgyalni, akkor megint vesztettek. Szerintem nincs miről tárgyalni. Elküldeni egy listát, ha nem lesz változás, januárban nem indul az oktatás. Oszt Jónapot !
aremy
@papa.49: de azért a mendrei sem külömb csak a nyálukat verik csak így tovább előre és nem sírni !!
papa.49
@aremy: Tulajdonképp már nincs is igazi szakszervezeti vezető a felsőbb régiókban, csak ilyenek mint ezek, akik csupán a szájukkal erősek, és ez a baj, a hazugovics kisebb előnyöket biztosít egyiknek, másiknak, ők meg az igazi szövetségesüket hagyják a kakiban, az meg erre számít, és csak szítja a tüzet...Szerintem se lesz ebből semmi!!!
kukac50
Össze kellene fogni A pedagógusoknak orvosoknak ápolóknak az összes kórházi dolgozóknak meg a szülőknek Klikket és Orbánt elzavarni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.