Egyre több részlet derül ki arról, hogy miért menekülnek az orvosok a Szent Imre Kórházból, ahol ugye az elmúlt napokban egyszerre hat aneszteziológus is felmondott, veszélybe sodorva a kórház működését, a menetrendszerű műtétek végzését.

A 444.hu most új elemmel egészítette ki a történetet: az online lap úgy tudja, hogy a főigazgató, Bedros J. Róbert vezetési stílusa, a munkatársak folyamatos megalázása is hozzájárult az áldatlan helyzet kialakulásához.

A nyilatkozó források szerint a főigazgató megtiltotta például a nővéri túlórázást, ami az intenzív osztályon folyamatos szakemberhiányt okozott, de azt sem engedte, hogy a munkatársak a folyosón használják a telefonjaikat:

Bedros J. Róbert megtiltotta az orvosoknak és a nővéreknek, hogy a kórház folyosóján használják a mobiltelefonjukat, vagy pedig hangosan nevessenek. Úgy vélte, hogy ezek a betegekben rossz érzést kelthetnek.

- mondta egy névtelen forrás.

Az aneszteziológusok egyébként azután álltak fel, hogy osztályvezetőjük, Fejér Csaba is elhagyta a megállíthatatlanul süllyedő hajót.

A főigazgató állítólag gondoskodott róla, hogy a kórházban rossz hangulat legyen, egy értekezleten megszólaló telefon után megfenyegette a munkatársakat, hogy kirúgja, akinél ez még egyszer előfordul, viszont az ő hívásait a szabadnapokon is fel kellett venni (vagy ha nem, írásban kellett beszámolni, hogy miért volt a munkatárs kikapcsolva).

A hangulatot jól jellemzi az alábbi idézet:

Belépése után külön értekezleten hívták fel a dolgozók figyelmét, hogy a főigazgató úrnak mindig előre kell köszönni, és aki még nem látta volna, az onnan ismerheti meg, hogy „magas, jóképű, és az öltönyzakóját mindig vállra vetve viseli”. A kórház dolgozóinak aláírásukkal kellett minden héten jelezniük, hogy a főigazgató aktuális körlevelét már elolvasták.

Nem meglepő, hogy Bedros J. Róbert állítólag nagy örömet okozott a kistarcsai kollégáinak, amikor az ottani kórház éléről távozott:

Amikor távozott a Flór Ferenc kórházból, akkor volt beosztottjai közül többen együtt mentek templomba, hogy közös imádsággal köszönjék meg a változást.

Az aneszteziológusok felmondása állítólag a – körülmények ismeretében – nem egyedi, a különbség annyi, hogy a kórház körüli helyzetről ezúttal a sajtó is értesült.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Nagyon sok javítandó lenne a magyar vezetői kultúrán.
Az egészségügy áldatlan állapota is sokban függ a beágyazott hierarchia megváltozhatatlansától.
Helyi kiskirályok, ellenőrízhetetlen vezetők, összefonódások, kéz-kezet mos virtus.
Hatalomhoz juttatott erkölcsi nullák.
És ez - bármennyire is utálom a Fidesz fiúkat- nem most van így. Legfeljebb az utóbbi időben nyíltabb lett a káderezés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Na, lehet fogadni...kirúgják...nemrúgják...a mi kutyánk kölyke, vagy benézte a hatalom?
vagy a nagy terhelés megviselte az egészségi állapotát, a további romlást elkerülendő, gyorsan felmentik?

én arra fogdok, hogy marad... elismert szakember, tehát csak más lehet a hibás...ne tessenek reménykedni...

nos?
Freewolf
Annyit azért tegyünk már hozzá, hogy a liberáluszító sajtó azonnal a kormány egészségügy ellenes politikájáról kezdett el vinnyogni. Hopp, most meg kiderült, hogy egy hülye főnökről van szó! Természetesen senki nem kérdezte meg az érintetteket, mert a liberálkoncepció már kész volt és ezt a szép hazugságot nem akarták az egyszerű igazsággal összerondítani!
Világos, hogy a liberálfasiszta sajtó csak manipulálni és uszítani tud a hazudozás mellett. Ennyit róluk, akik felbukkantak a sajtó berkeibe a pöcéből!
soljanka
Nagyon sok javítandó lenne a magyar vezetői kultúrán.
Az egészségügy áldatlan állapota is sokban függ a beágyazott hierarchia megváltozhatatlansától.
Helyi kiskirályok, ellenőrízhetetlen vezetők, összefonódások, kéz-kezet mos virtus.
Hatalomhoz juttatott erkölcsi nullák.
És ez - bármennyire is utálom a Fidesz fiúkat- nem most van így. Legfeljebb az utóbbi időben nyíltabb lett a káderezés.
szaboria1
@Freewolf: A Kistarcsai kórház dolgozói mikor Bedros elment azonnal templomba mentek hálát adni istennek, hogy elfogadta a könyörgésüket.
Freewolf
@szaboria1: Ami számomra elfogadható magyarázat, de gondolj csak bele, mikor ezek az emberek felmondtak azonnal Orbán egészségügyi politikája lett a ludas. Ez ment két hétig, aztán kiderül, csak egy hülye alak lehetetlenítette el a munkát. Na ez a csúsztatás és a hazudozás média szinten! Senki nem kérdezte meg az érintetteket? Biztos nem hallgattak volna, ha már felmondtak! Mennyivel jobb volt megint Orbánt sározni! Na ezért aljas ez a "sajtó"!
soljanka
Az nem aljasság, ha Orbánt sározzák.
Az csak sima realitás.
szaboria1
@Freewolf: Sajna azért az is közre játszik, mert a jelenlegi politika nem hajlandó a panaszokat meg hallgatni. Saját meglátásom is az némelyek kiskirályként viselkednek.
Pálinkafőző Rézüst
@Freewolf: szájjá le szerről, vazze...:) Ott voltam most nehány napot, a cikk igaz! Öklendezik mindenki, aki ott dolgozik. miközben a zárómón olyanokat írnak, amik nem történtek meg. Ja, hörgöd, mennyek panaszra...nem megyek, mert legközelebb akkor még ennyit sem kapok,,Amióta a kubatov listázásotokat bevezettétek, azóta ez van ...:((
Bravó efftásak, így tovább. Azért nézegess ki a Duna-partra, ott nem csak cipők vannak.. hanem lámpavasak is...Ja, ezzel nem mondtam semmit, de vagy te, vagy a rühes, vagy enthernyó ezt jelenteni fogja a kifizetőinek...:))) Szarok rá...:))) És örülök, hogy független tudtam maradni! :P és minden más meg csak bla bla bla...
Freewolf
@szaboria1: Szavazzátok le őket! Áll a zászló 2018-ban!
Freewolf
@Pálinkafőző Rézüst: Lehet magyarázkodni, de a liberálfasiszta sajtó megint hazudozott!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szaboria1
@Freewolf: Csak egy kis újabb adalék ma megint felmondott egy orvos és kettő is csak a hóvégéig fog dolgozni. Erre mondják nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja.
silber13
@Freewolf: 13:56-ra: Ézt neked jobban kell tudnod, te kis köpönyegforgató. Hol Fitymaszosnak , hol jobbikosnak képzeled magad,Keservesen bemagoltad a liberálfasiszta szót és azt szajkózod!:-)))) Röviden: buta vafy!
silber13
@Freewolf: Óh, le is fasisztázol? Igazán rendes tőled!:-)))
Freewolf
@szaboria1: Írták: hülye a főnök. Orvos kell máshol is, így nem fognak nyelni!
silber13
@Freewolf: Nem kell fröcsögni, ez egy semmi beszéd részedről, olyan,semmi, mint egy Hammond orgona fogaskerekek nélkül!
remenykedo
@Freewolf: Ha normalisan mukodne a kurmany, ha nem, uri murinak tekintenek a kormanyzast, ha Orbanba csak picike egyutterzes volna,az ot magasra emelo emberek irant, ha nem csak a hatalma megtartasaval lenne elfoglalva, ha neha a sajat zsebebe is nyulna egy- egy alpitvany tamogatasara akkor talan nem saroznak ennyire. De mivel buta, makacs, ratarti XIV. Lajosnak kepzeli magat " az allam en vagyok" igy nem csoda, hogy sarozzak. A peldamutatasaval, bizony raszolgal minden negativ megnyilvanulasra.
nusika
Szétverték az egészségügyet, ma holnap nem lesz még kisegítő személyzet sem!! A""temetkezési"" vállalatuk nyereséges lesz, ha nem térnek észhez!
nezelodo
Lehet, hogy jutalékot kap a "kiközvetített", eddig még a munkahelyükön kitartó orvos kollégák után a fogadó kórházaktól? Mással nehéz magyarázni ezt a remek, kollegiális viszonyt a beosztottakkal. Vagy az is lehet, hogy ilyen kitűnő a kormányzati személyzeti politika? Akkor is gyanakszom, hogy sikerült felkutatni és oda csábítani ezt a nagyszerű embert?
Freewolf
@remenykedo: És látod, még sincs Orbánnak alternatívája! A sok "demokratát" úgy elveri megint, mint a huzat!
Freewolf
@silber13: Majd csak megtanulsz viselkedni, ha az orrodra koppintanak!
Toby
@Freewolf: Neked nem egy orrkoppintásra lenne szükséged, hanem egy tökös fejberúgásra, hogy helyrezökkenj !
Freewolf
@Toby: Nem zavart soha a csótányok zizegése, így maradtam nyugodt!
Toby
@Freewolf: Mondtam, hogy gyógyításod módja a fejberúgás, de lehet színezni.
justhpeter
A magyar egészségügyi sorozat: urizálás a romokon.
darwin
Volt nekem is ilyen főnököm.Ha tüsszentett és az öt méteres körzetében lévők azt dörmögték,hogy " Egészségére",akkor nem azt mondta,hogy kösz,hanem azt
hogy "A többi süket?"
Ismerősnek amerikai főnöke van.Nem tudják megelőzni a köszönésben,pedig milliárdos.
Desischado
Ilyen is van sajnos. Tuti, fidesezs, azért nem tudják elmozdítani! Szörnyű egy ilyen alatt dolgozni!
Freewolf
@Toby: Nem érdekel a gyökér, paraszt, tahó stíl! Na pá!
kutyahűség
Talán ki kéne rúgni a zsarnok igazgatót - úgy mondjuk legkésőbb ma délben. Ahol rossz a főnök, ott a legtehetségesebb ember sem tud jól dolgozni, de még átlagos szinten sem.
Freewolf
@Toby: A patkányoktól undorodom! A mocskos, beltejres, géntörött, folyamatosan rettegő, de visítva támadó patkányoktól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.