Az Országos Roma Önkormányzat által koordinált, botrányos Híd a munka világába nevű, ötmilliárdos költségvetésű uniós foglalkoztatási program támogatási összegét a felével, közel két és fél milliárd forinttal csökkentették, írja a RomNet. A lap a Magyar Közlönyben fedezte fel a döntést.

Az Emmi a Romnetnek a pénzelvonással kapcsolatban azt írta, arra azért volt szükség, mert a projekt „szakmai okok miatt nem az eredeti tervek szerint haladt”. Az Emmi szerint a szakmai hiányosságokra az „időközi ellenőrzések” mutattak rá, így a projekt „az eredetileg tervezetthez képest csökkentett műszaki-szakmai tartalommal és ehhez mérten csökkentett költségvetésből valósult meg”.

Orbán haverját már a Csalás Elleni Hivatal vizsgálja

A RomNet úgy tudja, hogy az uniós pénzek elköltését felügyelő Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) már tavasz óta vizsgálódik a Farkas Flórián időszakához kötődő ORÖ-s pénzköltések miatt. Ennek tényét ismerte most el az Emmi.

 „Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az OLAF vizsgálatával kapcsolatban a RomNet-nek elismerte a vizsgálat tényét, és közlésük szerint a hivatalos tájékoztatás és a kapcsolatfelvétel is megtörtént, de mint közölték, arról egyelőre nem rendelkeznek információval, hogy a csalás elleni szervezet eddig milyen megállapításokat tett" − írja a lap.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
Megvizsgálja és minden rendben lesz . Rendben lesz a másfél milliós kréta beszerzés , a huszonöt milliós iroda-berendezési tanácsadás . Meg minden hasonló " lepapírozott " tétel.
Desischado
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Lehet, hogy flóri kap egy is dorgálást, de komoly következményei nem lesznek, sajnos!
kukac50
Ellopták a pénzt, nem történt semmi, hoznak olyan törvényt ami miatt nem büntethető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok