Nagy a botrány Szegeden, a Városházát is lezárták ijedtükben. Még a Népszabadság újságíróját is kizárták. Háborog a város. Hiába próbált bejutni a szegedi városházára egy közérdekű adatigénylő, hogy megkapja az ingyen parkolók VIP-listáját – nem engedték be. De ez még nem minden. Az újságírók is meglepődve tapasztalták, hogy nem lehet bemenni a városházára, még az egykori hivatalos szocialista napilap munkatársa is kint rekedt. Pedig amikor az MSZP-s polgármester Botka László elfoglalta hivatalát, első intézkedésként eltörölte a korábbi rendelkezést, hogy szigorúan számon kell tartani, ki megy be a városházára, és melyik önkormányzati alkalmazottal beszél. Nagy a botrány, kiderült, hogy a szocialista csókosok hosszú évek óta ingyen parkolhattak, ott ahol közönséges földi halandóktól a budapesti árakat is meghaladó parkolási díjakat szedtek. A VIP-lista 316 nevet tartalmaz! "Ezzel 4 év alatt maximum 95 millió forintos bevételkiesést okozhattak. " A VIP-listán szereplő...

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: enslaved
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
kepkezelo.com/images/n2bxs4cl390z9fkch7p8.png
Hihetetlen, képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Mindegyik csak a pénzért és a hatalomért liheg.
Egyik párt sem különb a másiknál - legfeljebb a pofátlanság mértékében.
eszegfu
Botka 2002. óta polgármester és akkor kb. 2011-ben (ha ez 4 évvel ezelőtt kezdődött) "hülyült" meg?! Remélem van valami igazán tényszerü magyarázat!
36
Minden "szentnek" maga felé hajlik a keze. No meg a pereputty felé.
enslaved
@eszegfu: Mégis milyen tényszerűséget szeretnél? Botka sem különb a többinél, csak próbálta elhitetni mindenkivel a nagyszerűségét. Ismerem őt is, nem csak a Janit...:-)
36
@eszegfu: Van magyarázat. Szavazat vásárlás, a kedvezményekkel. 316 szavazó, azért nem kevés.
enslaved
@eszegfu: Na meg végre találtam egy cikket, amit beküldhettem, életemben először:-))
zöldszem
kepkezelo.com/images/n2bxs4cl390z9fkch7p8.png
Hihetetlen, képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
36
@zöldszem: Sajnos a Kádári összekacsintós politika folytatódik. Ez a nem-e lehetne-e stílus. Szabad ország ez. Mindent szabad annak akinek meg van engedve. Csak hát, nekem gyanús az időzítés. Most egy új csontot kellett bedobni a népnek.
zöldszem
@36: Az elődök és a mostaniak, egy maffia, egy akol! Ha a saját javadalmaik a tét, összezárnak, és egy véleményen vannak.
enslaved
@Horizont: Annyit éltettétek már Botka nagyszerűségét, hogy éppen ideje volt.
KERKA
@enslaved: 19.02 No azért a ti Janitok is nagyon jóban van ám a Botkával! Van nekik egymás közötti egyezségük, hogy a két városnak közös a célja, meg az autópályája, mega jövője meg ilyesmi. Csak kérdezd meg a Janit.
papa.49
Ezért mondom én mindig 1990. ben NEM RENDSZERVÁLTÁS VOLT, CSAK GENGSZTERVÁLTÁS!!!Ha belegondoltok igazam van...
hetöndöe
@enslaved: Csak nehogy kiderüljön ,hogy 70 csókosból több a jobboldali,mint a szoci.Mondjuk az említett alkotmánybíró biztosan nem szoci.:-)
Várjuk meg az ügy végét.Remélem helyre teszik az összes szarházit.
nemkati
@enslaved: A Magyar Időkben megjelent cikkre reagálva Vécsey Ágnes közölte, "a jelenleg is hatályos helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket Szegeden".
- A jelenleg is hatályos helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket Szegeden - reagált Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat szóvivője csütörtökön arra a sajtóhírre, miszerint a hatóságok nyomoznak a városban kiosztott parkolóbérletek ügyében. Az önkormányzata határozottan tiltakozik a Magyar Idők című napilap csütörtöki "Botkát is elsodorhatja a parkolási botrány" című cikkére, mely Botka László polgármestert és a városvezetést alaptalanul és durván rágalmazza. A sajtófőnök hozzáteszi, Szegeden két évtizedes gyakorlat, a jelenleg is hatályos közgyűlési rendelettel egyezően, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik - pártállástól függetlenül - a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselőket, valamint egyes állami szervek munkáját. A rendeletben a jogosultak köre és létszáma szigorúan szabályozott, ami szűkebb, mint más városokban. Az elmúlt években egyébként jóval több fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő kapott bérletet, mint szocialista. A polgármester és a városvezetés egyetlen tagjával szemben sem indult rendőrségi eljárás.
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szabalyosan_osztottak_ingyen_parkoloberleteket_az_onkormanyzat_szerint/2455736/
kutyahűség
Botka nem ilyen ember. Ezért a cikkért én a helyében beperelném az újságírót.
izo
@Horizont: 1904 Akkor jobb lesz, ha figyelsz!
hetöndöe
@enslaved: Hajaj Pubi,megint lesre futottál,Nemkati megírta a frankót.:-)
izo
@Horizont: Senkit nem érdekel a véleményed!
eszegfu
@enslaved: 17:24 Örülök én is... jöhet a pezsgő!:)
eszegfu
@36: 17:21 Belátom igazad lehet! Csak nekem az idő nem stimmel valahogy...2002.óta polgármester és "csak" 2011-től volt az ingyen parkolás... a választás pedig 2010-ben volt...nem tudok eligazodni...
nemkati
@eszegfu: Ez a ripost.hu egy ócska társaság, engem eddig minden cikkük felbosszantott, mert annyira gusztustalan stílusban támadják az ellenzékieket!

Ráadásul azt írják, idézve a másik szennylapot, a Magyar Időket, hogy 2008-2012 között több mint 300 a VIP listán szereplők száma. Majd hozzáteszik, hogy az MSZP-s VIP listások száma 70.

Hatalmas csapat van ráállítva, hogy az ellenzékieket, főleg a szocialistákat bármilyen módon amortizálják. Mindegy, hogy követtek el valamit, vagy nem, mire kiderül hogy koncepciós vád, addigra úgy be tudnak sározni valakit, hogy az életben nem mossa le. Számtalan példa van erre az elmúlt évekből, több mint egy évtizedből.
eszegfu
@enslaved: 17:21 Szomoru lennék, ha Botka ezzel szeretett volna "népszerü" lenni! A tekintélyt, mások általi megbecsülésemet, vagy a népszerüségemet nekem kell kivivnom, nem pedig "megvásárolnom"! De ki az a "Jani"?!
silber13
@eszegfu: Ne félj @36 sem, csak grafomán a lelkem, illő, hogy idekaparjon valamit!
eszegfu
@nemkati: 8:25 Ez olyan "pletykalap"-szerüség... nem?! Bevallom: én csak max. 1-2x olvashattam, ha valaki ide feltette, de ugy különösebben nem keresgéltem benne. Abban én is biztos vagyok, hogy nagy erőkkel igyekeznek lejáratni a szocikat!:( Kiváncsi leszek a Simon ügy végére is, ami közel 2 éve folyik és ami ugy kezdődött, hogy a külföldi bankban lévő pénzét nem irta be a vagyonbevallásába!!
eszegfu
@silber13: 8:32 Azért egy kicsit megnyugodtam... nem vagyok egyedüli értetlen!
eszegfu
@Horizont: 23:26 Akkor én egy @izo: szerinti "senki" vagyok, mert engem érdekel a Te véleményed!:))
silber13
@eszegfu: Hagyd már azt az izét, azt a szellemi nyomortanya lakót!
eugen4402
@silber13: Tippelhetek? A "Jani" véletlenül nem Lázár miniszter úr fedőneve?
Csizmás Kond
Mi a baj gyerekek, csalódottak lettetek ?...:))
eszegfu
@Csizmás Kond: Én ezt nem jelentem ki mult időben, ugyanis olvasd el -- persze csak ha kiváncsi vagy és van időd -- @nemkati: tegnap 20:00 hsz-t... mely szerint nem ugy van, ahogy az eredeti cikkben szerepel!
silber13
d@Csizmás Kond: Nem jobban, mint ti odaát a szerelmetes bukott püspökötök viselt dolgainak kitudódása után.
silber13
@eszegfu: Na, az macsekot már nem érdekli!
nemkati
@hetöndöe: @eszegfu: Köszi, hogy propagáljátok a cáfolatot. Sajnos kevesen próbálnak utánanézni, hogy pontosan mi történik. És az ügy még nincs lezárva, tehát a végeredmény akármi is lehet. De mielőtt bárki egy állításból mindenféle következtetéseket von le, pláne olyan hírforrásokból, amiknek alaptulajdonsága a hazudozás, meg kell nézni, hogy biztosan úgy van-e.
papa.49
@nemkati: Kösz hogy leírtad, én is lyukra futottam az eredeti hírrel, és visszavonom amit írtam , az nem vonatkozik a Botka Lászlóra!!!
nemkati
@papa.49: Még ne szívd vissza. Egyelőre csak egy vádat és egy cáfolatot hallottunk. Van igazsága azoknak, akik azt mondják, mindegy, milyen színű a politikus, egykutya. De Botka Lászlót eddig különbnek tartottam bármelyik fideszes gazembernél, nem szeretnék benne is csalódni, ezért egyelőre inkább nem kezdem el én is sározni.
papa.49
@nemkati: Én csak a Botkára vonatkozóan mondtam...
magyarbakancs
@eszegfu: Az egyik 19 a másik egy híján húsz.
Vica verca.
Ezek a politikusok mind szemetek legyen az bak,vagy jobb oldali.
Csizmás Kond
@eszegfu: Mindegy mi van a cikkben, a hozzáállásokat olvasva ez a látszat...:)
Csizmás Kond
@silber13: Én itt ideát vagy odaát honnan tudod milyen vallású vagyok ?
papa.49
Kérdés mindenkihez, nálatok működik a Propi, mert nálam megválogatja mit enged megnézni, pl. a klíma konferenciáról kiírja ,,502,, meg a mellette levő hírekre is szintén...
izo
@eszegfu: Írod: külföldi bankban lévő pénzét nem írta be a vagyonbevallásába!!" az meg sem fordult a fejedben , honnan volt neki annyi pénze?!
Csizmás Kond
@Horizont: Soha senki kárán nem örvendeztem...de azért nevetni csak szabad...:)
silber13
@Csizmás Kond: Nem érdekel különösebben a vallásos hovatartozásod. De foglalkozz inkább a morális válsággal kínlódó volt lelkipásztorotokkal, sokkal inkább, mint a szegedi polg. mestwerrel és a szegedi dolgokkal.
eszegfu
@Csizmás Kond: 11:00 Ne akard azt a látszatot kelteni, hogy Te más hozzászólásaiból "szüröd" le a véleményed?! Nem vagy Te olyan "csacska-macska"!! Csak megint ügyesen kitérsz, hogy a 2 cikk állitásaiból alkossál véleményt és leirjad... szerintem ennyi...
Csizmás Kond
@papa.49: ...akár a tekenő-béli víz...merre dől arra loccsan...:)...igazi hazafias magatartás.
papa.49
@Csizmás Kond: Cirmi írd már le most mire válaszolsz...
Csizmás Kond
@silber13: ...szerintem neked több közöd van hozzá mint nekem...és engedelmeddel azzal foglalkozok amivel akarok...
...és ez is mutatja mennyire csalódtál a hitedben...:))
silber13
@Csizmás Kond: Maradj meg ebben az elgondolásodban.:-))))
36
@silber13: Bizony "grafomán" vagyok, első reakcióm mindíg az, amit nagyapám tanított nekem. Mégpedig, "a kommunistát, bolsevikot(majd liberálist) ütni kell!"
Azóta viszont rá kellett jönnöm, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, hanem még egyszrűbb. A kapitalistát, nemzetit, populistát, szélső jobbost és a liberálist, szocialistát is egy azon hatalom hagyja Magyarország nyakán ülni. A pénz hatalom. Te is csak egy járulékos veszteség vagy és rád sem fog senki emlékezni, hacsak nem születtél bele valamelyik elit családba.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...szerintem csak kibúvót keresel az elhirtelenkedett megállapításodra...:))
különben előre látatlanban azt írod, hogy nem hiszed...és mindenik aki megingott vagy visszasunnyant.
eszegfu
@magyarbakancs: 11:00 Tulajdonképpen egyetértek, de pont a kivételek erősitik a szabályt! Pl. nekem Gémesi és Botka is ilyen... nem tudom elképzelni, hogy utóbbi 2002-től pont most "ébredt" fel és korrupcióra vetemedne...
Csizmás Kond
@papa.49: Nem válaszvolt hanem megállapítás...:)
silber13
@36: Akkor szerinted mindenki csak püfölve jó. Magadat is beleértetted, vagy te kivétel vagy?
Csizmás Kond
De ha már a becsületességről beszélünk, miért titok ki a kivételezett ?
...vagy kerülne a névsorba olyan is aki nem igazán jogosult az ingyenparkolásra ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Eszembe sincs nekem kibuvót keresni és azt sem gondolom, hogy "hirtelen" döntöttem, meg meginogtam volna. Első hsz-ben is azt irtam, hogy remélem van valami tényszerü magyarázata, mert nekem hihetetlennek tünik! Na jó... azt hiszem lezárhatjuk ezt a felesleges kölcsönös elemzésünket...légysziv küldjél zenét!:)
36
@silber13: Dehogy vagyok kivétel. Engem is elverhet, bármelyik ideológia rendőre. Tudod, 2002-ben sikerült belevinniük a haverjaimnak, hogy menjünk fel a Kossuth térre a Fidesz mellett korteskedni. Ott voltunk. Szerintem, rengetegen voltunk, a Fidesz, mégsem nyert választást akkor. Sokan akkor azt mondták, azért mert túl szolídan kampányoltak. Hát, én ezt nem hittem el. Át kellett adni a szociknak a hatalmat, hogy aztán 2010-ben egy új, ideológia mentén, elsöprő győzelemmel, jöjjön a Fidesz. 2002 után, már senkire sem szavaztam, mert érzem, hogy Magyarország a pénzhatalom játékszere és senki másé. 2006-ban szintén a haverok, hívtak hogy menjünk Budapestre tüntetni. Nem mentem. Azt sem bántam, hogy a haverok ezután elfordultak tőlem. Éreztem hogy baj lesz és este néztem is a TV-ben, ahogy a lelkes szoci ellenes és fidesz pártiak, el lettek verve a rendőrök által. El lettek verve és ki lett lőve a szemük, mert a pénz hatalom, azt akarta hogy a szocik. mindenképp maradjanak. Dolguk volt még, 2010-ig. A tervet be kellett, minden erővel tartani. Az egyszerű polgár, csak eszköz. Megszavaztatnak vele amit csak akarnak.
eszegfu
@36: 11:46 Érdekes a felfogásod... arra rájöttél -- ahogy irtad -- mindenkit ütni kell a szociktól kedve a jobboldaliakig. U. akkor az utolsó hsz-dben csak a szocik "büneiről" beszélsz: "át kellett adni a szociknak a hatalmat", meg "lelkes szoci ellenes és fidesz pártiak"..."el lettek verve és ki lett lőve a szemük"... meg "dolguk volt még 2010-ig". Szerinted akkor 2010. óta minden rendben van?! Csak ennyit a minden pártbéli "ütlegeléséről"...
KERKA
@Csizmás Kond: Gyönyörűek ezek a nóták, na ezekre lehet igazán danolni:))
36
@eszegfu: Arra akartam rámutatni, ahogy a nagyapám, felfogta a politikát, mert ő azt nem felejtette el soha, hogy kisiparosként, megélte a szeretlek is meg nem is, de inkább a gyanús vagy az állam szemében státust. Arra jó volt a Kádár rendszernek, hogy a "dolláros boltban" valutáért eladhatták a termékeit, de attól még a 70-es években a rendőr, heti rendszerességgel felforgatta az árú raktárát, nincs-e valami csempész cucc benne. Ő 1992-ben meghalt. Rövid ideig szemlélhette furcsán, hogy a TSZ elnökből, mezőgazdasági vállalkozó lett. A párttitkárból, kft. vezérigazgató. A tanácselnökből, polgármester lett hirtelen.

Én pedig, a 90-es években úgy fogtam fel a dolgokat, hogy minden ami nyugatról jön és kapitalista, az jó. Ami keletről jön és kommunista, az csak rossz lehet. Pl. Ha beülök a moziba, a sor elején nem ül már egy rendőr, nehogy valaki rendetlenkedjen az állam ellen. A 80-as években ez volt.(Sajnos megint abban élünk, csak most terror fenyegetésnek nevezik). Mindegy. A kezdeti, örömködésem, hogy már csak pár év és nyugati színvonalon élünk elillant. 2003-ban meg véglegesen, amikor az apám, tulajdonképpen a munkanélküliségbe, pénztelenségbe halt bele. Nem bírta elviselni, azt hogy nem dolgozhat és abból amit összekapar, sem/nem lehet megélni. Tök mindegy, ki van hatalmon, alapjában véve, egyre rosszabbul élünk. Az ideológiákkal meg csak egymás ellen fordítják az embereket. Az elit, nem változik.
eszegfu
@36: Lehet, hogy félreértettem az előző hsz-det, de nekem ez "jött le"... ezen ne csodálkozzál, hiszen a "tök mindegy ki van a hatalmon...rosszabbul élünk" ellenére mégis csak a 2006 "szemkilövetést" emlitetted... a ma "élhetetlenségét" még csak véletlenül sem. Ezért érzem ezt ellentmondásnak.
enslaved
@nemkati: @papa.49: @hetöndöe: Természetes, hogy véditek, főleg annak tükrében, hogy Botka volt az egyik azon kevesek közül, aki meg tudta anno tartani a pozícióját. Most abba ne menjünk szerintem bele, hogy mi a szennylap, és mi nem, mert bármelyik lap leközölhet igazat és nem igazat. Ahogy lesz bizonyíték is, én leszek az első, aki közzéteszi.
JAJMÁR
Ha ez igaz - helyesebben, ha csak egy kicsi igazság is van benne - egész biztos, hogy a törvény jobb és bal keze is lesújt rájuk. Sőt, ujjal is mutogatnak feléjük,hogy lám-lám, milyenek ezek a baloldali politikusok!

Én mégse vagyok elégedett. Azért nem, mert nem tudom mi lesz a büntetése a kereszteződésben parkolóknak, az öv nélkül vezetőknek, a vezetés közben mobiltelefonozóknak, a lakbértámogatást és benzinpénzt egyszerre felvevőknek, a helytelen vagyonbevallóknak, az adótörvényt hozó de azt nem ismerőnek - akinek ez a mentsége lett - és satöbbi satöbbi satöbbi...
Egyébként pedig az egész parkolási díj hülyeség, a parkolókban az autókra nem is vigyáznak.
eszegfu
@Csizmás Kond: 12:05 Kösz. a dalokat! Én valamikor karénekes voltam, de ezeknek a daloknak a furcsa "ritmusát" egyszerüen nem tudom még dudolva sem követni, pedig többször meghallgattam!! Ők meg játszi könnyedséggel adják elő!
magyarbakancs
@eszegfu: Én minden politikust egy álnok kígyónak tekintek.
KERKA
@eszegfu: az autentikus zene, az ősi magyar zene, vagy ha úgy tetszik a cigányzene, keleti motívumokat tartalmaz. Ezt a zenét játsszák még Erdélyben, Moldvában, a csiki és csángó együttesek. Ha jól megfigyelted, a Csík zenekar felhasználja ezeket a ritmusokat, Majorosi Mariann, valamint a Muzsikás együttessel Sebestyén Márta csodálatosan énekeli.
Neked , mint régi kórustagnak azért furcsa,mert a mi iskola rendszerünkben a Kodály módszerrel tanultunk, ahol a dalok 4/4 es ütemben, azaz egy motívumban 2x4 van, tehát 8 leütés, még a cigány zene 11 leütést tartalmaz. Sokszor vannak benne nyújtott ritmusok, figyeld meg amikor a Mariann énekel a CSÍK zenekarban:))
Ezeket a dallamokat használta fel Kodály nagyon sok zeneművében Székelyfonó , Este a székelyeknél, persze az ő sajátságos átdolgozásában.
eszegfu
@KERKA: Kösz. a segitséget! Én már elfelejtettem, pedig énekkaron sok elméletet is tanultunk többek között az ütemekről is! Tudod halvány fogalmam van az erdélyi zenéről, de elénekelni nekem képtelenségnek tünik... pedig velük együtt próbáltam és a jó égnek sem találtam el szinte egyetlen ritmust sem... a zene nem tünt nehéznek, a szöveget meg kiirták... hát igy sem sikerült!:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.