Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint majdnem minden európai országban jobban élnek az emberek, mint Magyarországon. Csak abban a 3 országban -Bulgária, Románia, Horvátország – alacsonyabb az életszínvonal, amelyek hazánk után csatlakoztak az EU-hoz.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint az a 9 másik ország, amely 2004-ben velünk egy időben csatlakozott az Európai Unióhoz, mára minden tekintetben megelőzte hazánkat.

Arra is felhívták a figyelmet: Orbán Viktor nem is olyan régen még úgy írta le saját szerepét egy brüsszeli tanácskozáson, hogy

"ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan országot képviseljen, ami ilyen kiugró sikereket érjen el".

A "kiugró sikerek" kifejezés ezek szerint azt jelenti, hogy a magyaroknál ma már a csehek, a ciprusiak, a lengyelek, a lettek, a litvánok, a máltaiak, a szlovákok és a szlovének is jobban élnek – és persze az összes többi, korábban csatlakozott tagállam állampolgárai is – írják.

A DK szerint az Orbán-kormány történelmi szégyene, hogy a baloldali kormányok alatt még ígéretesnek tartott Magyarországot mára Európa legnyomorúságosabb sereghajtójává tette. Szerintük "beszédes, hogy még abban a Görögországban is jobban élnek az emberek, ahol fél éve még államcsődöt rebesgettek."

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kicsit átírva a szöveg sokkal valóságosabb,

"ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan CSALÁDOT képviseljen, aki ilyen kiugró sikereket érjen el".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
A hazai magánvállalkozók élete nem más, mint azt lesni éjjel és nappal, hol , kinek, hogyan tudok a hasznára lenni és fizetséget kapni a szolgáltatásért.A járulékokat, adókat fizetni kell mert ha nem, rád másznak, renitenssé válsz, akire folyamatosan " hatást lehet gyakorolni ".
Aki meg kontárként , leadva igazolványát , tovább folytatja korábbi munkáját és szolgáltat, már nincs oka félelemre, mert nem tudják munkálkodását, mert ő már nincs mint regisztrált vállalkozó. A vevő nem kéri az okmányait, csak azt látja ő olcsóbb mint a konkurense. Ez a meghatározó. Olcsóbb legyen. Lehet , én is visszaadom az engedélyeimet, én is olcsóbb leszek. Persze feljelentenek majd. A következmények súlyosak, lehet többe kerül, mint a kötelező fizetni valók.
Te a jólétedet magad alakítod - írod. Azt hiszem ma ezt nagyon sokan így teszik. Ügyeskedünk, ahogy és ahol lehet. Vannak ebben kifejezetten sikeresek. Magam is ismerek ilyeneket. Olyanokat, mint amilyenekről írsz, volt Mszmp.-seket akik mára gazdag emberekké lettek csak egyet ismerek. Ő az általa vezetett céget saját maga magánosította, majd jó áron eladta. A különbözet akkor elég volt az induláshoz. Mára annak a pénznek az 50 - 60 szorosát tudhatja magáénak ingatlanban, termelő üzemekben, kiskereskedelmi üzletekben, Nemzeti Dohányboltokban, tengerparti nyaralóban, tengeri yachtokban. Ő lehet a kivétel . Több gazdaggá vált régi vagy új szocialistát én itt ahol élek, nem ismerek, pedig tudnom kellene ezekről, hiszen a kortársaim , vagy azok gyerekei voltak, lettek.
Ha a magánvállalkozók, vagy a " szabadfoglalkozásúak "kötelezettségeit pontosan ismered, láthatod, csak ügyeskedve maradhatnak talpon. A lebukás kockázata nagy. Ismerek olyat, akit délelőtt is, majd egy másik csapat délután is ellenőrzés alá vontak. Ma már nem magánvállalkozó, de azért látom, megél, jó autókkal jár és gondtalannak látszik.
Egyébként közszájon forog a közmondássá lett közönyös szlogen : Ja ha nem a brancsba tartozol, ne is indulj ! Nekem ez nem megy
kukac50
Orbán a statisztika adataival tünteti el a szegénységet a nagyon lecsökkent életszínvonalat!
Attól, hogy papíron minden jó a valóságban egyre alacsonyabb az életszínvonal kb 8,5 millió ember esetében.
nyanya001
Itt jól él a maffia banda és a kiszolgálói meg a rokonok !
teuton
@rugacs: Josolgatsz megint? Miert nem fogadsz inkabb? Ja, mert semmi vesztenivalod nincs az uszitassal? Hat akkor azt magyarazd el, hogy MO mennyivel jobban teljesitett a masik 9 2004-ben csatlakozott EU-s orszaghoz kepest 2010 ota? Mert te akarsz viszonyitani egymashoz kepest! Es azt is megnezhetjük, honann indultak el a Balti-orszagok... Egyebkent ha olvasni tudnal es nem csak a kormanypropagandat hallgatnad, akkor tudhatnad, hogy Franciaordszagban a neonaci barataid sehol sem nyertek, merkel pedig a kongresszuson megerösödve került ki. Annak ellenere, hogy semmit sem vett vissza, söt szo sincs a menekültek befogadasanak korlatozasarol vagy felsö kvotarol! Aki leszakad, az MO. Ennek a levet pedig a magyarok isszak meg, mert meg mindig kitartanak a harcosan EU-ellenes es mindenkivel szemben gyülöletet szito kormanyuk mellett. Egybekent mi is volt a tema? Mert ahhoz nem nagyon szoltal, csak a magadet hajtogatod mindig...
teuton
@rugacs: A Nyugat köszöni szepen az aggodasodat, de nem ker belöle! Mar vagy 200 eve hanyatlik, de olyan magas fokon, hogy mindig elöbbre jut mint a Kelet... Inkabb magad miatt aggodj, mert a butra magyarok többsege nagy tehetseggel mindig a rossz oldalra allt. Mint most is, a vesztesere... Hajra Oroszorszag, hajra, Azerbajdzsan, Iran, stb.! Lesz ennek meg böjtje, ill. mar van is, mert az EU-s penzek lassabban csordogalnak, a büntetesek pedig folyamatosan jönnek. A beruhazasok pedig masik orszagokba költöznek. A munkakepes koru lakossag közel 10%-a pedig mar külföldön fizet adot...
Everest
Elismerem azt, h "Magyarország jobban teljesít" - ha a nyugdíjasok megkapják a 13., sőt a 14. havi nyugdíjukat! Sőt!!! Lehet, h 18-ban a Fideszre fogok szavazni! - de csak ekkor! A költő szavaival élve: "...ábrándozás az élet megrontója".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.