Hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán, Budapesten vasárnap. 

Az újraválasztott pártelnök beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is – közölte.

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – jelezte.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Helyes, de majd az építőanyagok ára meg harminc százalékkal emelkedik.
nevemnick
Helyes, de majd az építőanyagok ára meg harminc százalékkal emelkedik.
nemjoezigy
Mikor találják ki végre, hogy állami tulajdonú lakások is kellenek?
Ennek legolcsóbb megoldása, ha elérhető feltételekkel minden deivzás az eszközkezelőn keresztül a lakásban, házban maradhatna, így az ingatlan az államé lenne, a mocskos élősködő bankoktól megszabadulnánk.
Az államnak van alku pozíciója a bankkal szemben a polgárnak nincs.
Milyen törvény az, hogy a polgár kérje a bankot az ingatlan eszközkezelőhöz juttatás engedélyezésére?
A bank nem egyezik bele. Ennyi. Az állam fele-harmada-negyede áron megvehetné a banktól az ingatlant, aminek már jó része egyébként is ki lett fizetve!
nemjoezigy
Megint a szokásos ámítás, hogy "magyar családok támogatása" "minden család feje felett legyen saját fedél"akinek van még azét is elveszik és odaadják valami gazdag havernak.
Pedig megoldás lehetne amit ide írtam: propeller.hu/itthon/3178001-orban-szazalekra-csokken-lakasepites-afaja?all#c1492444
"...következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni." Eddig mit csináltak?
Jó ez csak költői kérdés volt. Tudom mind ennek az ellenkezőjét: a népet le/kirabolták, saját magukat tovább gazdagították. Már az értelmetlen gazdagság szintjét is túlhaladták.
Már nem tudnak mit kezdeni a hatalmas vagyonukkal.
A többi lózungot már nem is minősítem.
Toby
Ja ! A következő 4 évben...értsd: a 4. év december 31-.-én !
Macskaszem
Ez is csak tüneti kezelés. Mint a rákos betegnek, ha csillapítják a lázát, adnak neki gyulladáscsökkentőt, kiveszik a manduláját, leveszik a tyukszemét, betömik a fogát stb, a rákja ettől sajnos megmarad.
verőce21
Az ÁFA-csökkentést le fogják nyelni az építőipari vállalkozók.
Ha nem tudják lenyelni az egészet, akkor nem indul be az építési kedv. Itt most az a nagy kérdés, hogy éppen azon a szinten vannak-e az árak, hogy a legkisebb segítség is meglódítja-e az építési kedvet? A beruházáson gondolkodó cégek látják az árakat. Legyen pl. a pesti oldalon 13 MFt/garzon. Mivel az új építésű lakásoknál nincs illeték (15 millióig), a nullával közel egyenértékű építési hajlandóság azt mutatja, hogy nem tudnak haszonnal kivitelezni 12 milliós eladási árért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.