Az Index értesülése szerint a fővárosi választási bizottság két népszavazási kérdést is engedélyezett hétfőn. Az első így hangzik: Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére? A második pedig így: Egyetért-e Ön azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új múzeumi épületek építését a Városligetben? Az elsőt civilek adták be, a másodikat pedig Karácsony Gergely zuglói polgármester. Karácsony az olimpia ügyében is támogatja a népszavazás kiírását, ám a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlésben nem tudta elérni, hogy a testület maga írja ki a referendumot. Ha több mint 140 ezer ember támogatja aláírásával a két kérdés kiírását, akkor ezekről népszavazást kell majd tartani, amelyeken a budapesti lakosok vehetnek részt. Karácsony azt ígérte, hogy már janbuárban elkezdhetik gyűjteni az aláírásokat. (Index)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Mobil123: Pont ezt akartam írni. Olyan ez, mintha választáskor csak a fidesz holdudvar szavazhatna, hogy ki kerüljön kormányra. Nem 4-5 milliárdról van szó hanem akár több ezer milliárdról. Ebben bőven benne lesz az én pénzem is mégis ki vagyunk zárva a döntésből. A terhet viseljük és az esetleges előnyöket nem élvezzük vidéken.

A BKV egy másik történet. Az sem önfenntartó, hanem kiegészíti az állam a hiányt minden magyar adófizető pénzéből. Ez mondjuk rendben van, még belefér. De egy olimpia mikor lesz hatással a vidékre? Remélem a budapestiek hátrább lépnek egyet és messzebbről is megvizsgálják a problémát.

Itt elég részletesen kivesézik a témát:
444.hu/2015/06/23/10-meglepo-allitas-a-budapesti-olimpiat-megalapozo-tanulmanybol/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Amit a fütyisz ma produkál azt úgy hívtuk még aktív koromban a ,,lázas semmittevés,,)))))))))))
Mobil123
@human: Jó ! Akkor mondaj meg már valalki, hoyg a bánatos pityába jut el a tanyáról Budapestre a termény? egyáltalán melyik tanyáról ? A Felcsútiról? mert csak azt tudom elképzelni .
Mobil123
@human: Nekem egy film ugrott be amit láttam a híradóban hoyg mutatnak valamelyik felújított piacról ami üres volt mert olyan drága volt a bérleti díj hogy nem volt senki . (de lehet hogy rosszul emlákszem)
human
@Mobil123: És ott van még a MÁV is. És még lehetne sorolni a mutyitól vagy csak pazarlástól bűzlő állami cégeket. Ezért nem is hiszem el, hogy attól olcsóbb lesz majd az energiaszolgáltatás, hogy állami tulajdonba kerül. A kaszinók voltak amik minimális ráfordítással hatalmas bevételt hoztak, de azt odaadták Vajnának. Enyhén szólva nem volt logikus lépés.
Mobil123
@human: Na igen, most mélységes csend van pl. arról hogy megszüntetnek ( vagy már megszüntettek) nem gazdaságos vonalakat. Amikor Bajnai (tán ) ezt tette mekkora fröcsögés ment . Vagy lásd az új forma ruhákat :-(
verőce21
Nem egy fajsúlyú a két kérdés!
Ismét egy elrejtett gyutacs a szavazóíven, Olyan, mint a "négyigenes" szavazás volt a kezdetekben, de volt ilyen később is.
A Fidesz egyszer már meghátrált a Városliget projekttől - éppen itt a Propin kezdeményezett ellenkezés miatt is -, mert megbuknának, ha az elfuserált tervek szerint készülne el. Most visszacsempészik egy népszavazási kérdőíven, ahol amúgy magyarosan, karikásostort rittyegetve, bajuszt pödörve, nagy nekibuzdulással, igenekkel szavazna a szittya magyar.
Tudni kell néha nemet mondani is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.