Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiapályázat vezetője szerint a magyar főváros valós eséllyel bír a rendezési jog elnyerésére, és örömmel tapasztalja, hogy egyre több magyar ember hisz a pályázat sikerében.

A kiemelt kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tartott szakmai konferencián elmondta, az Ipsos szerdán közzétett közvélemény-kutatása bizakodásra ad okot, miszerint a magyar emberek 60 százaléka örülne, kétharmada pedig büszke lenne arra, ha Budapest adhatna otthont a kilenc év múlva esedékes játékoknak.

Fürjes Balázs kiemelte, az országhatárokon túl is komolyan számolnak Budapesttel, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai, a nemzetközi szakszövetségek és a NOB nemzetközi partnerei nélkül nem is lenne lehetséges a rendezési jog elnyerése 2017 szeptemberében.

A budapesti pályázat vezetője kiemelte, valamennyi rivális, Los Angeles, Párizs és Róma is képes lenne otthont adni az ötkarikás játékoknak a NOB reformprogramja nélkül, Magyarország számára viszont az Agenda 2020 nyitotta meg az utat, hogy egyáltalán pályázhasson.

"A riválisaink kivétel nélkül rendeztek már olimpiát; ezt ők érvként használják, az én szememben viszont ellenérv. Mi azt az ajánlatot tudjuk tenni a NOB-nak, hogy mi leszünk azok, akik megvalósítják az Agenda 2020 gazdaságos olimpia reformját, átültetjük azt a valóságba. Ha valóban az a cél, hogy Budapest méretű nagyvárosok is rendezhessenek olimpiát, akkor mi meg tudjuk ezt csinálni, készen állunk rá. Tegyük együtt valósággá a gazdaságos olimpiát!" – fogalmazott Fürjes Balázs.

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára kijelentette, Budapest számára nemcsak a részvétel, hanem a győzelem is fontos ebben a nemzetközi versenyfutásban, és úgy véli, ez közel sem lehetetlen küldetés, kemény munkával, összefogással megvalósítható.

"A sikeres rendezéshez elengedhetetlen szükség van +kiművelt emberfőkre+, innovatív ötletekre, kreativitásra, és az egyetem ebben messzemenőkig partner" – hívta fel rá a figyelmet Józsa János, a BME rektora.

Katona Zoltán, a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég vezető szakértője – aki maga is részt vesz a pályázat kidolgozásában – ígéretet tett arra, hogy a múlt hibáiból tanulva egyetlen felesleges beruházás sem valósulna meg a játékok kapcsán.

A BOM a Magyar Sportért Alapítványt elnöklő Szalay-Berzeviczy Attila előadásában rámutatott, a korábbi játékokkal kapcsolatban számos tévhit kering, és nemcsak Budapest, de Magyarország is rengeteget profitálna az első közép-európai olimpiából.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
"Az Olimpiai Mozgalom és társadalom közötti párbeszéd erősítése kívánatos a
jövőben."

Forrás: Agenda 2020

Ahhoz, hogy a társadalom nagy része ilyen hatalmas kiadást támogatni tudjon rendkivül fontos a fenti elhatározás betartása a szükséges információk közzététele és nem a maszatolás.
Továbbá szükséges, hogy az ország egésze résztvegyen az olimpia lebonyolításában, és ne csak néhány amúgy is jó helyzetben lévő település profitáljon a rendezésből! Ezzel is csökkentve az ország tájegységei közötti különbséget. Pl. ami a Dunántúl és Keleti országrész között van.
bakegya
F-TÁRSAK mostantól OKIMPÍA-TERRORBAN AKAROM-ÉS AKAROM TARTANI AZ ORSZÁGOM -na ,erről van szó!!!
A kurva sok pénz megy ki a vizes létesítmények után a betonstadionokra-amiből az összes sóder-A TEKNŐS FELCSUTKAI BÁNYA-RÉM SÓDEROL AZ UTOLSÓ LEHELLETÜMKIG LEHÚZVA MAGYARORSZÁGOT-erre a dilire megy ki az olimpiai játszadozás!!!
simmering73
2024-ben olimpia? Azt se tudjuk mi lesz az országgal jövőre.
Hellcat
Más értelmes városok már leszavazták ezt...A fidesz ámokfutásába fog beledögleni ez az ország.
magyarbakancs
@ThAdam: "Online Népszavazás alapján:
Egyet ért-e Ön azzal hogy 2024-ben Budapest rendezzen olimpiát?
Igen egyetértek: 13%
Nem értek egyet: 87%"

A 13% a Fidesz hívek.
Menyi pénzt lopnának el a megrendezés keretéből?
Tönkretenné az országot egy ilyen esemény megrendezése.
Nem merik ki írni népszavazásra mert a fenti eredmény jönne ki.
Jozefina
Majd nem fog tetszeni senkinek ha bevezetik a nemzeti olimpia adót!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.