A Magyarországot bírálók vaksága az európai civilizáció megszűnéséhez vezethet – tette tisztába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető arra reagált, hogy az Európa Tanács és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága felszólította Magyarországot, hogy tartózkodjon a menekültekkel és migránsokkal szemben intoleranciát, félelmet és idegengyűlöletet gerjesztő politikától és gyakorlattól.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kifejtette: a két szervezet azt állítja, hogy Magyarország félelmet és idegenellenességet gerjeszt.

"Ez nem igaz. Magyarország a valóságról beszél"

- tudatta. A külügyminiszter szerint az ET és az UNHCR azzal vádolja Magyarországot, hogy nem humánus módon jár el, de ez nem igaz, Magyarország a korábbi években is és most is védelmet biztosít azoknak, akik arra valóban jogosultak. Gazdasági bevándorlók tíz- és százezreit azonban nem tudja befogadni – tette hozzá a miniszter.

Azzal kapcsolatban, hogy a két szervezet szerint Magyarország terroristának állítja be a migránsokat, a tárcavezető kijelentette: ez sem igaz, "soha nem mondtuk, hogy minden bevándorló terrorista. Azt mondjuk, hogy az illegális bevándorlók ellenőrizetlen beáramlása növeli a terrorveszélyt Európában".

Arról pedig, hogy az ET és az UNHCR álláspontja szerint Magyarországnak az a feladata, hogy ezeknek az embereknek segítsen új életet kezdeni Európában, Szijjártó Péter úgy vélekedett: ez a migrációs válság legnagyobb tévedése. Magyarországnak nem az a feladata, hogy több millió vagy akár több tízmillió migránsnak új életet tegyen lehetővé Európában, hanem az, hogy segítsen a régi életüket visszakapni, és a konfliktus lezárásáig emberhez méltó körülményeket biztosítson, közel a hazájukhoz – magyarázta.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
@F_Viktor: Hány éves vagy és mi az iskolai végzettséged?
Ezt muszáj megkérdeznem, mert nem igazán tudom eldönteni, hogy az ifjonti hév miatt vagy képtelen megkülönböztetni a könyöködet a seggedtől, vagy épp az olvasatlanság okozta szűk keresztmetszet, vagy akár a bigott pártvallás (nyugdíjas szindróma) vezet téged ennyire félre.
Az 1930 években nem ismerték fel a náci veszélyt:
szh.szltiszk.hu/tanulmanyi/t-rt-nelem/18-fasizmus-hatalomra-jut-sa-s-berendezked-se-n-metorsz-gban
Kedves gazdasági bevándorló! Tisztázzunk néhány dolgot mindjárt az elején.
1, Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját, hiszen a többségüknek már amúgy sincsen, mivel a saját dilettáns, tolvaj kormányuk és a fideszes pereputty rég elvette azt.

2, Tartsd tiszteletben a törvényeket… legalább te, hiszen a fideszes rablóbanda úgysem tartja tiszteletben azokat. 3, Végezetül pedig próbáld meg tisztelni a magyar kultúrát, amelyet jelen pillanatban a Horthy-szobrok, a Szabadság téri szégyen-emlékmű, a háborús bűnös Wass Albert dilettáns művei, az Új Színház és Kerényi Imre reprezentálnak. Nos kedves bevándorló, úgy tűnik, hogy tényleg nem lesz könnyű dolgod Magyarországon… Üdv: a magyar nép.

És végén eljön az, amit Örkény írt meg: "Másnap dr. Tímárt szép csendben átvitték az elmeosztályra. Azóta ott él. Nem bánt senkit, és őt sem bántja semmi. Hátát a falnak veti, és szelíd mosollyal néz a semmibe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@Desischado: Akkor nem értem olyan buzgón , trágár hangnembe szidja a többség Orbánt és a fideszt de több semmi ..Akkor minek ez a nagy gyülölet ??De tegyük fel Orbán megunja lemond ..KI LESZ HELYETTE ???
kutyahűség
Jobb volna, ha egy butuska kutyuska nem ugatna a nagy kutyáknak vissza. Nemhogy "helyreteszi"!

Az EU éppen olyan jól látja a valóságot, mint bárki más, akinek van szeme és egy csöppnyi esze és ki is meri nyitni a száját. Nézzék csak meg a elmúlt napok - gyk: karácsony - médiatermését! Tiszt. a kiv.nek, ha volt. A németeknél mese mese hátán ment, jobbnál jobb filmek, a média szépen elvolt magának. Nálunk? Ijesztgetés ezerrel, irigység - és gyűlöletkeltés (pl. a Rogán család fotója az az volt, nem is kicsit!), hisztéria és paranoiakeltés.

Ebben mindig azok a legjobbak, akik semmi másra nem jók. Úgyhogy talán hallgassunk, kedves Szijjártó and Co. , mert ha sokat jár a szánk fölöslegesen, január egytől még kevesebb lesz az EU-s lóvé.
kutyahűség
@gulyasgyula: Orbán soha nem unja meg és nem mond le, mert az a személyisége összeomlását jelentené. Orbán vagy megbolondul végleg és le kell mondatnia a Fidesznek, vagy meghal. Bárki lesz is helyette, az már csak kevesebbet tud ártani, mert gyengébb. (Egy zsarnok mellett soha nem nő nagyra senki.)
kutyahűség
@Desischado: Soha nem tudhatod, hogy egy-egy mondatod hány most még csak hallgató és csöndben levő emberben érlel meg valamit, ami egyszer virágba szökken. Soha nem felesleges az, amit másokért teszel. :)
gulyasgyula
@kutyahűség: Ne haragudj de nem válaszoltál a kérdésre ..KI LESZ HELYETTE ..?,Melyik ellenzéki párt tudna kormányt alakítani ??? "" UNIÓS LÓVÉ "" ADDIG LESZ MIG A NÉMET CÉGEK IDE FEKTETNEK BE ÉS VISZIK HAZA A -- l ó v é t --Olvasd el ULRICH GRILLÓ a Német gyáriarosok szövetség elnökének és a 5 legnagyobb Német ipari ipari szövetség vezetőinek a véleményét ..
Desischado
@kutyahűség: nagyon köszönöm, én is ebben bízom. Hogy minél többen hallatjuk a hangunkat, és egyszer bekövetkezik a robbanás, és elindul a lavina, ami betemeti ezt a parazita bandát! ! Remélem, nem kell már sokat várni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.