A fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária kapta a Népszabadság által alapított Respekt-díjat. Ennek kapcsán interjúzott vele a lap.

Sándor Mária többek közt arról beszélt: az egészségügy már összeomlott.

(...) nem lehet nem belátni, hogy a rendszer már összeomlott. Már annyi nővér hagyta el a pályát, hogy most még csak kórházi osztályokat kellett bezárni, de hamarosan sor kerül teljes intézményekre is. És akik a jelen körülmények közt is maradnak, vállalva az ember feletti terhelést, azokat muszáj megfizetni.

A nővér szerint a kormány azért nem reagál arra, hogy 50%-os béremelést kérnek a dolgozóknak, mert "dacpolitikát" folytat. Ezen az fog változtatni, "ha ezt az emberek nem tűrik".

Az is kiderült, hogy egykor miért az RTL Klubot kereste meg a történetével:

Nagyon sok médiumot megkerestem, és rendre azt válaszolták: az emberek nyomora nem érdekli az embereket. Az nem hírértékű. Az első elutasítások után néhány napig a gépet sem nyitottam ki, ám amikor bekapcsoltam, láttam, hogy RTL Klub válaszolt a megkeresésre, hívtam a férjem, hogy te, nézd, ezeket érdekli. Aztán már szinte maguktól történtek a dolgok.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@verum: En viszont nagyon is szamolok vele: addig, amig az egeszsegugyiek csak a sajat helyzetukert allnak ki, a pedagogusok is csak a sajatjukert, egy masik idopontban, masik helyen,. vagy a kozlekedesi dolgozok, a tuzoltok, a kereskedelmi dolgozok, addig a fide$$ marad az uralmon, a markukba rohogve...
Ugy ertettem a "do"lo" domino'sort, ", hogy na, akkor most azert tamogatom Sandor Mariat es a mozgalmat, mert lehet, hogy holnap en szorulok orvosi ellatasra, viszont az O gyereket nekem kellene tanitanom jo dolgokra, es nem arra, amit a szentfazek kdnp-sek eloirtak nekem abban a par elerheto, sz@r es hiteltelen tankonyvukben, viszont azert is kimegyek ma a tuntetesre, mert az egeszsegugyi dolgozokat, meg a tanarokat is en szallitom a buszainkkal, a rohado metronkon, a lassu vasutjaimon,... A kereskedoknek meg azert kellene kimenniuk, mert mindenki menne a boltokba vasarnap is vasarolni, nem pedig szombaton ejfelkor, vagy csutortok hajnali 5-kor...

Sztem nincs mar olyan retege a magyar polgarsagnak, parasztsagnak, ertelmisegieknek, akiknek az eletebe ne nyult volna bele melyen es arrogansan az allam.
Erre a legutolso korona kover es akos totalisan noellenes kirohanasa volt, ami egyaltalan nem rajzol fenyes jovot a magyar noknek. Masodosztalyu allampolgarok lehetnek a sajat hazajukban. Ha hagyjak, es nem huznak el a tarka fulre mielobb, ahol megbecsulik a munkajukat, es a noi szerepuket, amibe a feleseg es az anyasag kategoria is belefer.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Gorbán hatalmának fenntartásához, kedvezményezett köröknek zöld utat adott a szabad rablásban. A meghatározó, befolyással bíró erők ezzel vannak most elfoglalva. Ezek kiváltságainak fenntartása nagyon nem olcsó dolog. Különmösen azért, mert e kedvezményezett réteg nem a teljesítményük, hanem párthűségük és használhatóságuk alapján lettek kiválogatva. Az így előnyökhöz juttatott vízfej viszont sohasem fogja visszahozni a beléjük fektetett vagyont. A tényleges teljesítmények hiányában valahol meg kell spórolni ennek költségét. Az egészségügy nagyon alkalmas erre. Rengeteg mára inaktívvá vált embertől lehet így nagyon gyorsan megszabadulni.
aremy
@F_Viktor: kösz a címet én is rászavaztam!!!
varirmag
A politikusaink és az orvosaink is lesz@rnak bennünket.
Ezeket is azokat is csak a pénz érdekli..
Nincs pénz ? Elmegyünk külföldre.
Nincs pénz ? Nem gyógyítunk !
Nincs pénz ? Nem fogadunk a minimálbérből épített magánklinikán !
Nincs pénz ? Dögölj meg adót és járulékot fizető beteg !
dr lópicigáspár
Én elmentem volna egy kórházi kivizsgálásra. Magánbeteg lett belőlem. Azért, mert az ott várakozó betegek elmesélték, hogy ha egészséges akarok lenni, akkor nem itt várakozok, hanem a főorvos magánrendelésén. Persze a vizsgálatokra a kórházba rendelt a főorvos, de a jattot a magánrendelésén kellett odaadnom.
F_Viktor
"Ez a történet nem az én történetem, ez a rothadó magyar egészségügy története – mondta Sándor Mária, a „feketeruhás nővér”-ként ismert szakember, akit az RTL Klub nézői az év emberének választottak.
(...)
A csatorna Év Embere szavazásán voksolók fele Sándor Máriát tartotta a legérdemesebbnek a díjra. A nővér a díj átadásakor azt mondta az RTL Klub hírigazgatójának:

„Ez a díj a kolléganőket, az orvosokat, a kiszolgáló személyzetet, a sterilizálókat, mosodai munkásokat,az irodai dolgozókat, a műszakisokat illeti. Ez nem az én történetem, ez a rothadó magyar egészségügy története.”

www.168ora.hu/itthon/ev-embere-lett-feketeruhas-nover-141845.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.