Az államfő nem lett jobb szónok, sem megnyerőbb személyiség az elmúlt évben, de legalább lerítt róla az erőlködés. Szövegírói viszont feladták, hogy értelmes dolgot adjanak a szájába. Magyarország államfője e szerfelett nehéz világhelyzetben már csak a Jézuskában, illetve a klímaváltozásban bízik – tudtuk meg az éjfél után elmondott beszédéből. Mondjuk, e kettő együtt simán kimeríti az „örökzöld gondolat” fogalmát. De nem csak az volt a baj Áder Jánossal ezen a szilveszteri éjen, hogy a karácsonyról beszélt, s arról is csak a falvédők szövegei jutottak eszébe: családi kör, mézeskalács szeretet, s például az ingyenkonyhák előtt ezidőtájt tömegesen sorakozó magyar emberek a legkevésbé sem, hanem például az is, hogy semmit nem tanult az elmúlt ötven év magyar történelméből. S kábé ott tart, ahol Kádár János sajtófelelősei a hatvanas évek végén: az USÁ-ban tizenhét másodpercenként késelnek meg valakit. Áder szerint ugyanis Magyarország az egyedüli biztonságos hely ezen a bolygón, de...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Csak erre az egy felvetését értelmezném: "Magyarország államfője e szerfelett nehéz világhelyzetben már csak a Jézuskában, illetve a klímaváltozásban bízik – tudtuk meg az éjfél után elmondott beszédéből."
A Jézuska az rajtunk értelmes embereken kívüli történet, de a klímaváltozás az bizony cselekvésre kellene, hogy késztessék az embereket.
Most itt elsősorban, -sőt csak- a gazdagokra, a tehetősekre gondolok.
(a szegények a túlélésért szennyezik a környezetet)
A gazdagok és az ilyen áder féle funkcik, akik megtehetnének a környezetvédelemért mindent, de nem tesznek. (csak egy két példa: környezetvédelmi közlekedés, ezzel szemben a minél több minél nagyobb autó tartása. A lakhatásban energia takarékos fűtés, világítás, napelemek, napkollektorok, ezek gyártásban munkahelyteremtések,...)
Szinte biztos, hogy azok közül, akik megtehetnék, még a 10 % sem teszi meg, hogy a fentiekkel és még többel is küzdene a klímaváltozás ellen!
Ennyit az áderi igazságról a klímaváltozás és környezetvédelem szempontjából!
És persze a többiről is.
Mindez hazugság, üres ígérgetések, a tömegek félrevezetése a saját fideSSkdnp érdekekért.
Toby
Áder nem tudja levetkőzni magáról a pártkatona jelzőt ! Cselekvéseiben sem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.