Pár napja megy az utcákon az a fogócska, amelyben a főváros cége Kocsis Máté javaslatára bontja a Simicska oszlopokat. Nem volt ez mindig így. Történelmi visszatekintésünk következik. A Simicska-cég Mahír Cityposter kft már régóta üzemelteti a hirdetőoszlopait a kerületben, és városszerte. Tudva levő ugye, hogy régi nagy fideszes mutyiról van szó. 2013-ig az illetékes bizottság az engedélyt az ellenzék szórványos tiltakozása mellett évente hosszabbította meg. A közterületen végezhető tevékenységeket egy önkormányzati rendelet szabályozza (a 18/2013-as, jelenlegi formája itt). Ez a rendelet 2013. április 24-én lépett hatályba, ennek ellenére már a 2013-as évben négyszer módosult. Ezek közül az utolsó módosítás érdekes: a reklámrendelet megalkotásához utolsó napi kézbesítéssel csapta hozzá Kocsis Máté előterjesztő ezt a Lex Simicskának bizonyult módosítást, amelyben a hirdetőoszlopok maximális engedélyét 3 évről 10 évre emeli: Ezek után a Mahír közterület használati engedélye 2012...

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bocsika, de ti tudtátok, hogy mit bontanak Tarlós pribéljei, mire adott szabad utat a tekintetes bíróság és mik állnak/álltak szálkaként a főváros szemében?
Nem a Simicska tákolmányait, hanem a városkép sok évtizedes megszokott képelemeit! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.