Széles körben igénybe vehető a 10 plusz 10 millió forintos otthonteremtési támogatás, és a kormány azon is dolgozik, hogy a közfoglalkoztatás területén működjön annak rendszere – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Azzal kapcsolatban, hogy egyes szociológusok véleménye szerint "az igazán szegényeknek ez a csok nem szól", Tuzson Bence azt mondta: elég általános jelenleg is az otthonteremtési támogatás. Példaként megemlítette: ha két minimálbérből élő ember vállalja, hogy három gyermeket fog nevelni, akkor igénybe veheti ezt a támogatást.

Kitért arra is: gondolkodnak azon, hogy a közfoglalkoztatás területén miként lehetne működőképes ez a rendszer úgy, hogy a lakások is fenntarthatóak legyenek. Azt mondta: azon dolgoznak, hogy a vonatkozó jogszabályba hogyan emelhetnek be olyan részeket, amelyek segítik ezeknek az embereknek az otthonhoz jutását is. Jelezte: ennek konstrukciója kidolgozás alatt áll, várhatóan tavasz környékén megszületik az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezet.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter december 16-án jelentette be, hogy tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatásuk rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kiterjesztéseként további 10 millió forintot is kaphatnak a családok huszonöt éves futamidőre, ennek kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál. Önerős építkezésnél 5 millió forintig visszaigényelhető lesz az áfa.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Eddig nem ezt hablatyoltátok.
Hazug banda!!!
nezelodo
Ez is el tudta mondani, hogy egyszer sem röhögte el magát? Ekkora zabszem van mindegyik seggében, hogy ilyen fapofák?
RonaGyuri
Ugyan már tessenek odafigyelni jobban! Mit mondott ez a derék atyafi? A Széles körben (na jó magyarul körében jobb lenne) igénybevehető! =))
papa.49
Igen jó széles körben, kb. az igénylők 5 % nak lesz rá lehetősége, meg azoknak akinek nem is kellene a segítség, akik meg valóban rászorultak lennének azok nem juthatnak hozzá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.