Előrehozott választásra készül a Fidesz, mondta Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és európai politikusa az atv.hu-nak.

Mint fogalmazott, Orbán decemberi, tisztújító kongresszuson elmondott beszéde „már szagos volt”, és sokat mondó, hogy Orbán máris miniszterelnök-jelöltként beszélt magáról. A képviselő ezért kezdett el a lehetséges forgatókönyvek után nyomozni.

A kormánypárt stratégái érdemben dolgoznak azon, hogy akár hónapokon belül előrehozott választást írjanak ki.

- állítja a szocialist politikus közelebbről meg nem nevezett fideszes forrásokra hivatkozva.

Ujhelyi szerint a Rogán-féle „propagandaminisztérium” is egy esetleges kampány kiszolgálója lehet, s a jelenlegi jogszabályi környezetben másfél nap alatt, feles többséggel lehet dönteni arról, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Valódi Orbán-húzás lenne! Biztosan nyerne, hát nem lehet kizárni, hogy megcsinálja! Két plusz évet nyerne vele, az elég is. Utána már csak a vízözön mert a pénzözön elapad 2020-ra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kutyahűség
Természetesen. Már egy átlagembernek is feltűnik, hogy Orbán lelke nagyon beteg. Azért ne várjuk már meg, amíg teljesen elborul az agya, és olyat tesz, ami ártatlanok életébe kerül. Nyílván van a helyére testileg és lelkileg alkamas vezető.
Butautáló
Valódi Orbán-húzás lenne! Biztosan nyerne, hát nem lehet kizárni, hogy megcsinálja! Két plusz évet nyerne vele, az elég is. Utána már csak a vízözön mert a pénzözön elapad 2020-ra!
wagabund
Nemsokára bemondja a rádió, hogy az emeszpé, és a többi ellenzéki párt gáncsoskodása miatt megnehezült a kormányzás...a migránsellens aláírásokat is akadályozzák, tehát bizalmi (nép)szavazást kér a fidesz...akarja-e a nép, hogy Orbán megmentse e az országot?
Igen x
Nem
ez ilyen egyszerű lesz...olyan pik-pak meglesz a kétharmad, hogy csak na...

ha valaki szeretné átnézni a szavazócédulákat mondjuk három nap múlva, azok már rég ledarálva..

(nemsokára egyik reggel Orbán titkára letesz az asztalára egy cédulát: itt az idő, most, vagy soha!... fél óra múlva Orbán már sajtótájékoztatót tart az előrehozott választásról...)

fogadjunk...
perfekt
Nini-"kis Marosán et."--valamit mondani kell néhány ezer Eurós fizetésért! Ugye?
agnes200
Nyilván kiszámolták, hogy egyébként nem biztos, hogy nyernének a következő választáson. Aztán picit még kicsinosítják a választási törvényt, hogy tuti legyen a dolog. És újabb négy év gondtalan harácsolás.
orbán egy igazi államférfi! Komolyan, szerintem már csak pár afrikai kiskirály lehetne nála rosszabb, nincs még egy ekkora gazember.
human
Az elég rossz vicc lenne, ha csak úgy választást lehetne rendezni éppen mikor csúcson (30-40%) van a népszerűsége a fidesznek. Ezt nem hiszem. Ez nem lehet. Ilyen nem történhet ... remélem.
human
@agnes200: Vagy legyen 8 év vagy 20 év vagy mindörökké, ómen.
human
@kutyahűség: Én a jobb oldali értelmiségtől (bár már kétlem hogy létezik ilyen) vártam volna, hogy egy ponton azt mondják, hogy ez azért már nekik is sok és elzavarják Orbánt és az orbanistákat a kormányból. De ezek inkább megalkudnak. Ahogy entero/enslaved írta, amíg őt anyagilag nem érintik a lopások addig ő nem panaszkodik.
ted
orbán tartja össze ezt a mocskos rendszert.
Ha másért nem is, ezért soha nem fogják elzavarni orbánt.
Ha orbán megy, jön a bukás.
Ezért a végsőkig összezárnak.
orbánnak sikerült begyűjtenie az összes gané.gazembert egy táborba, ahogy Hitlernek is.

orbán nem azért náci, mert náci (szó szoros értelemeben), hanem azért, mert naciteológus, náci retorikus.
ted
Aki nem értené: orbán egy megélhetési náci.
Desischado
orbántól minden kitelik! De ha ne adj isten ez bekövetkezik, esküszöm, felhúzom a nyúlcipőt, és megyek innen akárhová!
human
@Desischado: Eddig én is azt mondtam, hogy középkorúként már nem ugrálok és maradok itthon. De most, hogy már nyíltan egy újnemzeti arisztokrata rétek kiépítéséről beszélnek a jobboldali elemzők is, hát megfordult a fejemben, hogy talán jobb lenne legalább demokráciában leélni életem hátra lévő részét. Egy volt munkatársam a feleségével már elhagyta az országot és egy másik szintén a költözést tervezi, hogy legalább a gyerek egy emberibb társadalomban nőjjön fel.
Szókrakész
Miért akarna előrehozottat a fidesz?
Baromság.
Épp most van a legjobb szériájuk.
Most tudják a legtöbbet lopni, privatizálni.
Miért kockáztatnának?
2 év rengeteg idő.
Ha ügyesen csinálják, addig az egész országot kilophatják alólunk.
Aki Én
@Szókrakész: 07:43 De négy év még több. Éppen csúcson vannak, ami múlandó. Nem kellene az ígérgetős kampányidőszak elején érezni magukat, zökkenőmentesen mehetne minden tovább. Gondolom ők is látják, hogy a kozmetikázott gazdasági mutatók nem tarthatók sokáig, arra pedig egész egyszerűen képtelenek, hogy lendítsenek rajta.
Szókrakész
@Aki Én: De te is olvashattad, hogy a menekültáradat csak nőni fog.
Propagandalőszer van bőven.
És ha már kilopták alólunk az országot, akkor már kormányozni se kell.
Jöhet a Tus, Nass, Simuló boleró.

Főleg ha nem tartható a hazug gaz. politikájuk, akkor jobban járnának, mert másnak, a következő garnitúrának kéne szart lapátolni, nem nekik.
magyarbakancs
A hatalomvágy a dugásnál is nagyobb élvezetet okoz ö felségénél
human
@Szókrakész: Lehet, hogy érzik, már nem lesz jobb a támogatottságuk ennél és ha most nyernek választást (esélyes) akkor gyakorlatilag +2 évet kapnak hisz akkor 20-ban járna le a mandátum. Tehát még 4 évet lophatnak a 2 helyett.
Szókrakész
@human: De már most nincs mit lopni.
Csak a földek maradtak.
Talán még az italárusítás.
Autópálya építés, síksági hidakkal.
Aki Én
@Szókrakész: A migránsokkal már fele annyit sem foglalkozunk. Pontosan tudják, hogy megoldani képtelenek, csak lovagolnak a hullámain. Nem tudom mi lesz, képtelenség a fejükkel gondolkodni. Ez a simli logika, más érdekek hajtják ezeket.
Az a baj, hogy becstelenek, mert kevesebb erőfeszítéssel lehetne közérdekűen csinálni úgy, hogy senki nem firtatná a vagyonukat, ha tudnák hol a határ. Olyan még nem volt, hogy ezt valaki a végtelenségig tegye.
Szókrakész
@Aki Én: Már most látszanak az eredményei, hogy OV összeugrott Simicskával.
Addig még valahogy volt mérték(csillagos ég), de nem ilyen gátlástalan harácsolás.
Már a látszatra se adnak.
human
@Szókrakész: Jajj. Hát nem nyilvánvaló, hogy miért építenek stadionokat? De nem csak stadiont lehet építeni. Most elég jól fognak járni az új lakást építők a kedvezményes áfa miatt.
De mondok jobbat. MET. Ez a cég a nekünk járó gázzal kereskedik. Ez egy svájci magán cég. De furcsa mód magyar vezetőkkel. Beékelte Orbán a gázellátási rendszerbe. 3 év alatt 150 milliárd tiszta hasznuk volt. De kitől is vették el ezt a hasznot? A magyar adófizetőktől.
Tehát a kaszinók mellett a gázpiac nyereségét is odaadta Orbán a haveroknak.
agnes200
@Szókrakész: lehet, hogy lassan már nincs mit szétlopni és eltulajdonítani, de arra is kell ám gondolni, hogy ha most jönne egy ellenzék, még megtámadhatja a csalásaikat jogi úton. 4-5 ÉV ALATT MINDEN PAPÍR ELTŰNIK/ELÉVÜL, az üzletet/földet már rég eladták, és mást vettek belőle, és azt már legálisan... okosak ám. Sajnos.
Szókrakész
@agnes200: Mondjuk erre én se gondoltam.
De akkor nem lenne efgyszerűbb szükségállapotot kihirdetni?
a la fidesz
Szükségünk van arra az állapotra, ahol szabadon lophatunk, garázdálkodhatunk, játszadozhatunk az állam tulajdonával, pénzével mindörökké.
Ámen

Ja!
A mindörökké külön sorban kéne legyen.
Sanyi2015
@agnes200: jogilag most sem lehet belekötni, le van törvényekkel védve minden.
Politikailag vagy erkölcsileg támadható, de az nem bírósági kategória!
coni
Van benne logika:
Egy MSZP-s képviselő eltűnt az adósságával együtt (Simon II.), látványos állásfoglalás Budapest (Tarlós) kontra VIDÉK!, gyurcsányozás felmelegítése, 10+10+5 Milka bemondásra,...plusz a hamarosan várható hatalmas megszorítások.
Persze senki nem veszi komolyan, hogy úgy akarunk Olimpiára pályázni, hogy nem jár a metró, nincs aggromerációs tömegközlekedés,..
Egy csőd szélén álló főváros nem lenne vetélytársa Párizsnak, Los Angelesnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.