Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egymilliárd forintot "kaszált" 33-szoros tiszta haszonnal amikor a közelmúltban értékesítette hengergumizó vállalatát.

Gyurcsány Ferenc 1994-ben, a szocialista-szabaddemokrata kormány idején 33 milliót fizetett a hengergumizó cégért, most pedig csaknem egymilliárdért adott túl rajta a legfrissebb hírek szerint – fejtette ki a kormánypárti politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint a volt kormányfő újabb egymilliárdot tett zsebre, egy olyan tranzakcióval aminek szálai a 22 évvel ezelőtti privatizációig nyúlnak vissza. Ez az üzlet is rávilágít arra, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását folytatták, és még a tranzakció után 22 évvel is "veszik ki a lovét" – ismertette Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét.

Azt mondta: a volt kormányfő politikai kapcsolatai révén hizlalta fel a céget, amely egyike a szocialista kormányzás alatt futószalagon privatizált állami vállalatoknak.

Közölte: Gyurcsány Ferenc a korábban az általa állami hitelből megvásárolt gép- és technológiaszerelő vállalatot használta fel a hengergumizó vállalat megvásárlásához. Gyurcsány Ferenc – állításával ellentétben – nem üzletember majd aztán politikus lett, hanem éppen fordítva, már egyetemi évei alatt a kommunista párt vezetésében rutinosan mozgó, a KISZ országos vezetését is megjárt politikus volt. Jövedelmező politikai kapcsolatai révén vált üzletemberré – mutatott rá a kormánypárti képviselő.

Hollik István kitért arra is: ebben az időszakban született meg az Altus cégbirodalom, amely az úttörővagyon végelszámolását is végezte és amelyet kezdettől fogva az MSZP-SZDSZ kormány látott el privatizálandó cégekkel, illetve bevétellel, hitellel.

Gyurcsány Ferenc ugyanebben az időszakban jutott hozzá a magyaróvári timföldgyárhoz, a Motimhoz is, s ehhez anyósa, Horn Gyula egykori kabinetfőnöke 700 milliós forintos hitelt biztosított – mondta.

Megállapította: Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik leggazdagabb embere, de vagyonosodására nemhogy választ nem kapnak, hanem egyre több a kérdőjel és a homályos ügy. Az Altus ma is elfogadhatatlan és botrányos megbízásokból él – mondta és felidézte a az Európai Bizottságtól kapott másfél milliárdos megbízást, amely szerinte felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ti csak foglalkozzatok a saját , az egész ország lábán álló Rühelkével
meg a férjével !
Meg a kanásszal aki több ezer hektár földet vásárolt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@bence: Már 25 éve nem tudjuk, hogy az orbánc family miből és milyen úton lett milliárdos !
Amennyiben törvényes úton - ami sci-fi jól menő vállalkozás nélkül ! - akkor miért nem hozta soha nyilvánosságra ?
Bercifiu
@pbalage: Tudományosan megállapították, hogy egy sperma, több mint 1,5 giga adatot hordoz a mikroszkopikus méretével. Egy 70 . 80 kilós ugyan mennyi adatot hordoz?
bence
@Toby: ! Csak azért , mert mindig törvénytelen úton a legnagyobb kussba jutott mindenhez ! Most meg , hogy a törvényeket magára szabta , azt mégsem mondhatja , hogy törvényes úton loptam ki a szemeteket !
coni
Most amikor röpködnek a százmilliárdok Gyurcsányt már-már sajnálom, hogy csak ennyi jutott neki. Mindenesetre jó tanítómester volt.
bence
@coni: ! A mesteri fok orbánt illeti !
Toby
@pbalage: Bizony. " Főnők, ma hogy érzem magam ? "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.