Magyarországon egészen különös dolgok történnek. Szerintem. Lehetséges, hogy most, a XXI. században teljes erővel zajlik egy újfajta társadalom kiépítése? Azt gondolhatná az ember, a kormányzat dilettáns, ostoba módon gazdálkodik a közösből. A külfölddel megromló kapcsolatok a hozzá nem értő külpolitika eredményének tudhatók be, az emelkedő munkanélküliség a szar gazdaságpolitikának, az egészségügy és az oktatás agóniája a pénz és hozzáértés hiányának, a zuhanó életszínvonal pedig mindezek egyenes következménye. Na de mi van akkor, ha mindez tudatos tervezés eredménye?

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
@Szeparepa2: Miért kell ennek így lennie?
Kell még egy véres nemzeti ünnep?
Mert a magyarnak csak véres nemzeti ünnepei vannak?
Ez annak is bizonyítéka lehet, hogy semmit nem tudott kulturáltan megoldani.

Most békésen elküldhetné a sunyiba a suttyókat, de nem megy el szavazni, bedől lejáratásnak, elhiszi Gorbán ezeregy meséjét, vevő a nemzethy tömjénfüstre, a MET-es rezsicsökketésre, és elhiszi hogy megtakarított háromszáz forintot.
De neki egy olyan suttyó kell aki csak akkor akar demokrata lenni, amikor éppen nics hatalmon, csak akkor kell neki a sajtószabadság, ha nem a mamalukjai irányítják azt, ...
Mégis rá szavaznak. Mert ennek a rendszernek az élvezői elviszik hívőiket az urnákhoz.
Toby
@Szeparepa2: Ez pontos helyzetkép !
Eriksson
Jól megírt cikk ez, benne van az összes félelmünk a jövőtől. De benne van a múltunk is, mert ami most történik, az egy hosszabb folyamat eredménye. A népek viszonylagos biztonságból lépésről lépésre a teljes nihilizmus felé tolása. Ez most világjelenség, tehát semmiképpen sem lehet véletlen.
Mangu
Na, valaki feltalálta a spanyolviaszt. Ez már a 80-as évektől így zajlik folyamatosan és a rendszerváltás csak felgyorsította. Egyébként ez nem csak magyar téma, nemzetközi tendencia, csak körül kell nézni. Más, - "Mi van, ha csapdában vagyunk?" - ez a záró kérdése. Válaszom, semmi. Mi építettük mindazon felsorolt tények tudatában, - mert ne gondolja az az okostojás, hogy csak ő látja mindazt, ami itt zajlik már évtizedek óta -, magunknak és jól elvagyunk benne. Régi nóta, melyet biztosan nem ismer a vélemény alkotója, hogy "langyos a sör, de nekünk így is jó" - és énekelte, dúdolta mindenki, na meg Hofi szövegei - dűlt a röhögéstől az egész ország és mit tett, egy elb@szott rendszervál-tást! Épp most volt a TV-ben egy riport az MDF egyik alapító tagjával e témáról. Valaki ré-gen azt mondta, hogy forradalmat, forradalmi helyzet nélkül nem lehet csinálni és ezt is-merik, tökéletesen működik az oszd meg és uralkodj. Tehát még várni kell, a kelés is ak-kor fakad ki, ha beérik.
@Szeparepa2: Ezt már többször megtehették volna, ha lettek volna elkötelezett vezetőik és nem a saját karrierjüket féltő megélhetési politikai bűnözők. Ne várj a Jobbiktól sem semmit, mert minden hergelés után visszakozót fúj, kivárásra játszik - majd a generáció váltás megold mindent (hiszik), csak addig húzzuk ki.
Csak egy szomorú példa. Én 56-ban sok mindent láttam és éltem meg, de te tudod, hogy ténylegesen hány ember "harcolt" igaz hazafiként?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.