Összesen 14 hektár földet vett a politikus édesapja Hódmezővásárhelyen az eddigi adatok szerint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) földárverésén.

A vs.hu cikke szerint 29 millió 400 ezer forintért árverezett el az NFA egy 10,3 hektáros, hódmezővásárhelyi földet december 30-án. Az állami szervezet honlapján elérhető adatok szerint a föld új tulajdonosa hódmezővásárhelyi, a neve pedig Lázár János. A portál úgy tudja, hogy nem a Miniszterelnökség vezetője a vásárló, hanem azonos nevű édesapja.

Szintén ő lehetett az, aki 8 millió 200 ezer forintért vásárolt meg egy négyhektáros földterületet még tavaly december 15-én, vagyis eddig összesen 37,6 milliót költött földre.

Az ügy pikantériája, hogy Lázár támogatta az állami földek értékesítését, mert az szerinte a gazdák érdekeit szolgálja. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy több fideszközeli családtag is bevásárolt a földárveréseken, a Mészáros família 1391 hektárnyi földet vett majd kétmilliárd forintért, de L. Simon László felesége is alaposan bevásárolt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kell az a kiskert a ház mögé. Valamivel csak el kell ütni a nyugdíjas éveket. Egy kis krumpli, sárgarépa, petrezselyem, jól jön az a friss házi.
Meg az a kis pénz is jól jön, ha eladja a piacon. Friss-háztáji.
Jól jön az a kis pénz, ha az unoka még egy lakást akar venni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Kell az a kiskert a ház mögé. Valamivel csak el kell ütni a nyugdíjas éveket. Egy kis krumpli, sárgarépa, petrezselyem, jól jön az a friss házi.
Meg az a kis pénz is jól jön, ha eladja a piacon. Friss-háztáji.
Jól jön az a kis pénz, ha az unoka még egy lakást akar venni.
Mobil123
Hiába aki közel áll ... vajon a lézer jó barátja is vett ?? :-D
nyanya001
A teljes fideszes falka családtagjait kistafírozták, csak azok nem jutottak
földhöz, akik értenek is a földműveléshez !
Szókrakész
Mit kell itt szétaprózni!

Vigyék ki a földeket a nagybani piacra és majd valami fidesz nepper egyben mind megveszi, aztán szétosztja ahogy akarja.
Toby
A papa is rákapott a harácsra ? Vagy ekkora parcella lesz ?
Hellcat
Nem aszondta a cigányirály, hogy szóljunk neki ha családtagok nyernek itt ott? Szóljon már neki valaki...
spu00
Próbálja meg valaki végre össze számolni, hogy hány hektár föld körül zajonganak ilyen sokan, főleg ilyen hangnemben. Önök szerint eléri a kb. 1-2%-t? Mire jó ez, semmi másra mint felhergelni a hozzá nem értő, ilyen témákban tudatlan embereket.Még normális hangnemben sem tudnak kommunikálni.
egyvandor
Mindenki megnyugodhat! A magyarok kezébe került a magyar föld. A külföldiek nem ve(he)ttek.
egyvandor
@nyanya001: A cél az volt, hogy magyarok vásárolják fel a magyar földet. Gondolom ezek után ez már nem okoz problémát. Jöhet a következő lenyúlás, mert megígérték, folytatják. ... és mivel Gorbán sem hazudozhat éjjel-nappal, ezt be is fogják tartani.
egyvandor
Troll: "... 1-2%-t? Mire jó ez, semmi másra mint felhergelni ..."
Teljesen természetes hogy Gorbán politikusai és azok családi köre haverjai vásárolják fe a földeket, miközben az igazi termelők ezeknek a kiszolgáltatottjaivá válnak.
justhpeter
Eccer mindennek vége lesz. Nagyon szomorú vége. Csak abban bízom, hogy mindegyiket utoléri.
egyvandor
@justhpeter: Hitler harca is befejeződött egyszer. A probléma az hogy az ámokfutás nem válogat. a vétleneket is sújtja. Sőt Gorbán esetében a többség röhögve fog kikerülni belőle és hősként ünnepelteti majd magát, hogy a rendszer bomlasztója volt. (csak azért lopott).
Gyuri Géderről
A fidesz abszolút pártsemleges a földosztás tekintetébe. Ezért nem gond a fidesznek, hogy a volt kommunista párt régi családi dinasztiái is földhöz jussanak.
Ez a demokrácia alapelve.
eugen4402
Egyszer régen a kardfogú tigris felcsalta a kölykeit a hegytetőre. Egy szakadék szélén megálljt vezényelt, és sokáig hagyta, hogy utódai gyönyörködjenek a csodás táj szépségében. Aztán széles mozdulattal körbe mutatva, elérzékenyülten így szólt: "Egyszer majd mindez a tiétek lesz. A Földhivatalban már a nevetekre van írva..."
Teltek-múltak az évek, és valami közbejött: kihaltak a kardfogú tigrisek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.