Az amerikai Kongresszus utasította a nemzetbiztonsági szolgálatokat, végezzenek átfogó vizsgálatot arról, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországa milyen eszközökkel igyekszik megbontani az EU egységét. Az amerikai szolgálatok Magyarországot is veszélyzónának tartják, írja a sztorit megszellőztető The Telegraph, a lap szerint ugyanis a Jobbik finanszírozása kapcsán felmerülhet az orosz szál.

A Kongresszus konkrétan arra utasította a szolgálatokat, hogy végezzenek átfogó vizsgálatot az orosz forrású illegális párt- és civil szervezeti finanszírozások kapcsán. Az amerikai képviselők attól tartanak ugyanis, hogy Oroszország így akarja stratégiai céljait megvalósítani és gyengíteni az EU egységét.

A brit lap által látott amerikai dokumentum orosz befolyásolási aktivitást érzékelt Magyarország mellett Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban és Csehországban. Konkrét pártokat nem neveztek meg a The Telegraph forrásai, de a lap szerint vélhetően a szélsőjobb lehet a vizsgálat középpontjában, így a Jobbikot vizsgálhatják Magyarországon, az Arany Hajnalt Görögországban, a Nemzeti Frontot Franciaországban és az Északi Ligát Olaszországban.

De más esetekre is odafigyelnek az amerikaiak. Ausztriában előfordult, hogy orosz kémeket osztrák papírokkal füleltek le, Hollandiában pedig úgy tűnt, az orosz propaganda befolyást kíván gyakorolni az áprilisi, EU-Ukrajna-megállapodásról szóló népszavazáson. Nagy-Britanniában vélhetően Jeremy Corbyn frissen megválasztott munkáspárti vezért és nézeteit látják "orosz lehetőségként" a Kremlben.

A lap által megszólaltatott szakértők szerint az oroszok fedetten, de gyakran legálisan lépnek fel, céljuk a nyugati egység megbontása az EU-val és a NATO-val kapcsolatos "kétségek" felkorbácsolása.

A Jobbik reagált a hírre, jelezve, hogy nagyon örül az amerikai vizsgálódásnak, remélve, hogy annak eredményeit minél hamarabb nyilvánosságra is hozzák.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ezek a jenkik sem értik, hogy a "Ruszkik haza" lobogó forradalmárjából hogy lett a gonoszok szerint "Putyin pincsije". Hosszú, és nehéz munka vár rátok, mire kiderítitek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na ezek a jenkik sem értik, hogy a "Ruszkik haza" lobogó forradalmárjából hogy lett a gonoszok szerint "Putyin pincsije". Hosszú, és nehéz munka vár rátok, mire kiderítitek!
papa.49
@nezelodo: Pontosabban tudják ők hogy mi van itt mint mink, csak ugye nem mindegy mennyire is fontos ez nekik...
silber13
--Szólni kéne Anikó asszonynak,, vegyen már a férjének egy tisztességes öltönyt, mert ahoogy a képen kinéz, az valami röhejes!
papa.49
@silber13: A ,,zsíros kalap,, hiányzik a tökfejéről)))))))))
Bercifiu
Nem fussa a bevételből uj ruhára. Majd ha Tiborc kinövi, neki adja.
sokanvagyunk
Én meg az USA-t vizsgáltatnám, például a töretlen közös űrprogram miatt... - ki tudja mit és ki ellen sutyorognak egymás között ott fenn. :)
Mangu
Otthon vizsgálódjanak az amcsik! Egyébként még be sem kaphatják (méltatlanok rá), álszent prűd bagázs a világ csendőre szerepkörben.
justhpeter
Van még amit nem tudnak, vagy viccelődnek csak.
Butautáló
Így van ez, ha valaki odaszarik a közös asztalra!
Lepényleső
Vezérünk nem bír elszakadni a gyökerektől,hisz ezen nevelkedett kezdetektől,és ő jónevelt.
Rockxy
"...milyen eszközökkel igyekszik megbontani az EU egységét."
Mi van? :D
Az eunak van egysége?
Hol? :)
bakegya
-PULYKA HELYETT TEKNŐST-de méginkább csakkk egy STRUCCOT kergetnek-hajrá, le a korrupt fijjukkal!
wanderer
@Lepényleső: miről írsz okoska??kapcsolj gondolkodó üzemmódba...
bundi
@wanderer: 444.hu/2016/01/19/putyin-hivta-magahoz-orbant
csak info képpen...
tudod a fiúk a maci kezéből mazsoláznak...jó pénzért bármire ugranak...
@Rockxy: "A lap úgy tudja, hogy Putyin célja elsősorban az, hogy erős szövetségeseket találjon az Európai Unióban a decemberben újabb félévre meghosszabbított gazdasági szankciók ellenpontozására."
csak a gond az, hogy pénzt eddig csak az eu adott...és támogatást...és piacot...
nem hiába van hogy a beruházások 80-90 százaléka eu-s pénzből ment eddig...
papa.49
Szerintem meg a Putyin egyetlen célja hogy minél jobban meggyengítse az Uniót, hiszen ha az gyengül az ő befolyása erősödhet, na én nem kérek az ,,orosz medve öleléséből,, elég volt belőle a 45 év.!!!
Yoda69
@papa.49: Egyertek! Barmennyire is szidjak az Uniot es az USA-t, inkabb ok mint ujra a ruszkik es komcsik.
papa.49
@Yoda69: Igazad van, kicsivel jobbak mint a nyekernyikovok...
namihami
@silber13: Mi bajod azzal az öltönnyel?
Ebben szokta a disznót vágni a Mészárostestvérrel és ebben tölti a jóféle házifőzést a Vejkónak.
Univerzális darab, persze, hogy nyűvődik. Nem lovagi páncél az, ami vasból van.
Lepényleső
@wanderer: Síktükör,volt már kezedben?
wanderer
@Lepényleső: le kéne jönnöd az anyagról...
wanderer
@bundi: ez csak a te interpetácíód...
wanderer
@Yoda69: ők ugyanannak az éremnek a két oldala...USA-Russia...ha az egyiket választod,azért megkapod a másikat is...nekünk nagyon ügyesen kellene lavírozni,de azt nem hagyják...főképpen a nemzetközi-hazai szoc-lib seggfejek...
wanderer
@bundi: Gyurcsány is járt anno Moszkvában,az nem zavart akkor?? És nem hívta,hanem MEGHÍVTA,ami nem elhanyagolható különbség bundi bácsi...az Unió sokkal kevesebb pénzt adott nekünk a jogosnál migránskezelésre,a többi uniós tag sokkal több gempát kapott,kapisgálod?
bundi
@wanderer: mint gazsi a soron...úgy osztod...
Yoda69
@wanderer: Nekunk nem kell.itt lavirozni meg pavatancolni. Mi letettuk a husegeskut a NATO mellett hat tessen betartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.