A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását, a jelenleg alkalmazott arányos teherviselést eredményező rendszer, amely elismeri a legális munkavállalást, a gyermeknevelés költségeit, sokkal jobb, mint amit az IMF, az OECD vagy más nemzetközi ajánlás Magyarország számára megfogalmazott – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A helyettes államtitkár arra reagált, hogy az OECD egy európai országokat vizsgáló tanulmányában progresszív adózást javasol, mert megállapítása szerint tágul a jövedelmi olló.

A 2010-ben megfogalmazott, majd 2011-től hatályba lépett adópolitika annak idején nagyon sok nemzetközi szervezet véleményével szembement, miközben ma már azt látni, hogy a legtöbb nemzetközi szervezet pontosan ezeket a lépéseket tartja kívánatosnak, így az élőmunka terheinek a csökkentését, a fogyasztási, forgalmi típusú adók súlyának növelését – mutatott rá Pankucsi Zoltán.

"Ez az adópolitika meghozta a sikereket, egy olyan gazdasági bővülésnek lehetünk szemtanúi, ami példa nélküli az Európai Unióban. Semmi ok nincs arra, hogy akár az szja, akár más adónem vonatkozásában érdemben eltérjünk a már kialakított rendszertől" – mondta a helyettes államtitkár.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mintha igertek volna 9%-os adot is?
Gondolom elvitte a rizsacsokkentes.
Birkak, hol vagytok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
"Ez az adópolitika meghozta a sikereket, egy olyan gazdasági bővülésnek lehetünk szemtanúi, ami példa nélküli az Európai Unióban."

Ha igaz lenne, mindenki saját bőrén érezné és nem kellene kiplakátolni ...
6. éve Fidesz kormány van, a korrupció mértékén kívül nem sok minden növekedett ...
Vagy ha olyan jól megy...akkor a világrekorder 27%-os ÁFÁ-t, hogy nem lehet csökkenteni..sőt emlékszünk az élelmiszer felügyeleti díjjal cirka 33%-ra emelték volna...majd a románok bejelentették, hogy az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját 9%-ra csökkentik..akkor fújt visszavonulót az Európában mindenkitől jobban teljesítő magyar kormány..
Hellcat
Tudjuk mi lesz abból ha tagadnak...vagy igazából ha bármit mondanak...
Yoda69
@Szókrakész: A kitermelesnek is ara van. Valahol olvastam, hogy araboknal, - akik kulfoldi robotokkal dolgoztatnak, mert ok nem akarjak bemaszatolni a kezuket - a legolcsobb a kitermeles 20-25 dollar korul barrellonkent. Szoval a vegletegik nem eshet. De majd meglatjuk. Szerintem elerte a melypontot, 15 eve nem volt ennyire lenn. Persze azert fogadni nem mernek ra :)
coni
Az osztrákok most törölték el az szja-t 11.000 (3,5 Millió/év) eurós jövedelemig, de felette is progresszív az adózás. Szakemberek szerint így lehet a fogyasztást legjobban ösztönözni, ha a kis jövedelműeknél marad relatíve több pénz, mert ők elköltik (kénytelenek).
Szókrakész
@Yoda69: Hogy tudd.
Libia ellen nem véletlen folyt háború.
Egyik ok a kb 1 USD/hordó kitermelési költség, a másik, hogy a világ legtisztább, legkevesebb kéntartalmú olaja bányászható az országban.
namihami
@coni: Csakhogy nálunk nincsenek kisjövedelműek, mert ők, akik az adótörvényeket hozzák, azok nem mondhatók kisjövedelműeknek.
A többi pedig (vagyis MI), akik annyit érünk, amennyink van (mint azt egy nagy klasszikus kijelenté), egyébiránt se számítunk a szemükben semmit. Ergó: bejött a Bástya elvtárs effektus. Hát Bástya elvtárs már le van sz@rva? Hát le, velünk együtt.
A lényeg: csak nekik legyen jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.