Bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntek éjszaka a XVIII. kerületben. Egy férfi Faebookon tett beszámolója szerint a fia fuvart rendelt egy kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva – írta az Index.

Összevertek egy Uber-sofőrt a taxisokFotó: Index / Facebook

A támadók állítólag az autó visszapillantóját is lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, ütni kezdték. Akkor sem fejezték be, amikor a férfi a földre került,

a végén már hatan is rugdosták.

Közben az autóban is további károkat okoztak, betörték az ablakait, megrongálták a karosszériát és állítólag még egy karkötőt is elloptak belőle.

A lap elérte az áldozatot, aki azt mesélte: kiérkezett a címre, de nem volt ott az utas, ezért megpróbálta telefonon elérni. Eközben egy részeg férfi odalépett autójához, és azt kérdezgette, hogy elviszi-e valahová. Az illetőt taxisnak nézte, mivel egy régen taxiként funkcionáló sárga, de fehér rendszámos autóval volt.

A megvert férfi a Merényi kórházban látták el borda-, és orrtöréssel. Később saját felelősségre hazaengedték.

A rendőrség megerősítette az Index érdeklődésére: január 23-án, péntek éjszaka bejelentés érkezett hozzájuk, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
Meghirdetem a "Ne utazz taxival" mozgalmat. Mi lesz a következő ? A póstások megverik az állampolgárt mert e-mailt ír, levél helyett ? Minden fejlődés érdeksérelemmel jár . Ez van !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hát igen ezek a derék hiénák sohasem voltak vicces fickók! =))
wagabund
szomorú, hogy ilyen alja emberk vannak... a még szomorúbb, hogy ezeknek lehet családjuk is, akik otthon rettegve várják a hős, de pocsolyarészeg apukát, aki megmutatta...őő...mit is? azt nem tudja, de a kapott pénzért jól megrugdosott valakit..ja, igen, valami uberest kell megtanítani a jó modorra...legalábbis ezt mondta, aki fizette az egész esti piát.

Közben olvassuk a lelkendező híreket, hogy az uber kitalálója, egyben tulajdonosa dollármilliárdos lett ebből a vállalkozásból...
Fradigege
Kemény világban élünk. Beindult a természetes szelekció.
Dr plágium
Ja a részeges taxis nem hibás amiért elvették a jogsiját...
Mindenről a Uber tehet.
profon
Meghirdetem a "Ne utazz taxival" mozgalmat. Mi lesz a következő ? A póstások megverik az állampolgárt mert e-mailt ír, levél helyett ? Minden fejlődés érdeksérelemmel jár . Ez van !
volvós
.és ez egyre roszabb lesz, kiélezödött a helyzet...
Régen csak az volt, ha egy utas megtámadta a
taxist, az a CB-n értesítette a kollegáit, akik - mint
a focihuligánok - kérdés nélkül összeverték a
" támadót " De mindig többen egy ellen !!!
wagabund
@Horizont: 17.01...

a nap legtalpraesettebb rövid kommentje.

nálad a pont.
Toby
Addig nem volt véres atrocitás, amíg a főgeci bele nem pofázott a rabló taxisok oldalán !
human
Csak aztán nehogy mindenkit Uber-esnek nézzenek ezek az észlények.
kerekkocka
Nem is rég, vitám volt itt a helyi hittérítővel. Akkor is biztos voltam benne hogy igazam van. A tetves taxisokat irtani kell, mégpedig tizedeléssel!!!
pbalage
Ezek a taxisok tökre hasonlítanak az angol luddistákra (géprombolók) akik a 19. század elején tevékenykedtek, amikor összetörték a szövőgépeket, mert azt hitték az a gond, hogy szövőgép van a világon.
1magyar
A taxis ne az egyedet bántsa, mert az csak azt teszi ami a megélhetését biztosítja. Ez ügyben a kormány a sáros.
vadsanca
Mint minden piacon itt is verseny van. Azé a bolt aki kedvezőbb áron adja el ugyanazt a terméket. Magamrészéről örülök az alternatív személyszállítási lehetőségnek. Ezt nevezhetjük "fapados szolgáltatásnak" is.
Emlékezzünk csak a "Poptarisznya" műsorra a Petőfin annó B.Tót Laszló vezette! Abban is volt "tele-kocsi" hírdetés. Akkor nem volt baj? Mi bajuk van a TAXI-soknak? Ők nem a szegényebb réteghez igazodtak. Ők kérték néhány éve az áremelést. Akkor most mi nem tetszik nekik? Már ott tartunk, hogy 5000Ft-ért eljuthatunk Barcelónába.
Tudomásul kell venni, hogy sok autó van magántulajdonban és még több jogosítvánnyal rendelkező személy. Ebből adódik, hogy -ha már fizeti a polgár az autó adóit- akkor saját autóját részesíti előnyben. Persze vannak helyzetek amikor ez nem kivitelezhető.
Szókrakész
@wagabund: Csak 60 milliárdot ér a cége.
És ezt az olcsó munkásaiból hozta össze.
Ez is egyfajta lehúzás, és megint a szegényeket szívatják.
A szegény, keresetkiegészítésért fuvarozókat.
Mellette persze a taxitársaságokat és főleg az államot.

Vajon egy totál komoly, bénulásig menő baleset esetén az Uber milyen részt vállal?
verum
Eddig sem adtam igazat a taxisoknak, de most aztán mélyen megvetem őket.
Miféle hozzáállás ez, hogy összeveri a konkurenciát? Ezek tényleg a kormány szárnya alatt növögetnek és csalnak, erőszakoskodnak. Nehogy eggyel összejöjjek, mert bizton hogy kiosztom. Ha összever, akkor is.
Szégyen, hogy a rendes taxisok (mert van ilyen is) nem határolódnak el ezektől a vadállatoktól.
Nem félnek és ennek csak egy oka van, hogy védett állatok.
Ezen túl, ha szükségem lesz fuvarra és taxist hívok, megkérdezem előbb mi a hozzáállása az Uberesekhez. Ha keménykedik, vagy közönségeskedik, úgy elküldöm, mintha ott sem lett volna és rendszámát kirakom Facebookra, és a létező minden fórumra, ahol cikkezni lehet vele.
Ezek a vadak az utasokkal sem mások, én meg öreg vagyok ahhoz, hogy az ilyen semmirekellőktől félnem kelljen!
kerekkocka
@Horizont: Nem kiirtásról írtam, csak ritkításról
Macskaszem
Értem én, hogy verseny van, meg piacgazdaság, de tisztességes versenyen nem szokás előnyt adni senkinek. Márpedig az Uberre nem ugyanazok a szabályok és feltételek vonatkoznak, hanem sokkal lazábbak, mint a taxisokra, vagyis messze nem azonos feltételek mellett versenyeznek. No ez a tisztességtelen, nem az, hogy a taxisok ezen felháborodnak. Mellesleg ez is a kúrmány sara.
Lepényleső
Az uber sofőr megússza ezt cirka öt évvel,aki többször is lefejelte az elényújtott kezeket,
lábakat,közben megrongálta saját autóját is,ráadásul közgyógyellátásra tett szert?
1magyar
Szervezzék meg a taxisok is az uberezés folyamatát, hogy olcsóbbá váljanak. Az uberesek meg ha nem fizetnek adót, nem dolgozhatnak.
kerekkocka
@Horizont: Fuss neki még egyszer!!! irtani vagy kiirtani!!! Kiirtásról te írogatsz
eugen4402
@Szókrakész: 00:18 ...Igazad van, itt kezdődnek a problémák: vajon egy maradandó bénulást okozó balesetben mekkora anyagi felelősséget vállal az Uber? Csak tippelni tudok, a legravaszabb ügyvédeket már megvették eleve, ezért hát mindenki más hibás, csak ők nem. Mióta az igazságszolgáltatás piaci portékává silányult, ez a dolgok rendje-módja. Vagyis az ősközösség óta.
verum
@Macskaszem: - akkor lenne tisztességes, ha a kormány embereit gyepálnák meg azért, hogy nekik legyen könnyebb feltétel és nem az ubereseket, hogy szűnjenek meg.
Egyébként a tisztességről meg jobb, ha a taxisok hallgatnak. Hány adózik a borravaló után és hány ad számlát, ami után adózni kell?
És micsoda dolog az, hogy egy embert megvernek, csak mert nekik úgy tetszik?
Ezek után te nyugodtan beülsz egy taxiba és esetlegesen végignézel egy ember megverését?
verum
@1magyar: - nézz már utána, hogy fizetnek adót!
Mikipapa
@Macskaszem: és az szerinted tisztességes, hogy hat vadállat félholtra ver egy egyedüli védekezésre képtelen embert? Az állatok, hiénák viselkednek így!!!
Mikipapa
@verum: Utánanéztem, sőt tapasztaltam, amikor el lehet sumákolni a számlát, meg is teszik, sőt kétszer körbehurcolnak a városon ha nem vagy a város alapos ismerője. Mit művelnek a reptéri fuvarokért? Épeszü ember nem száll be a kocsijukba.
wagabund
@Szókrakész: 00.18...na, erről próbáltam valahogy kinyögni valamit. Te naprakész vagy, és részletesebb.

nálad a pont.
csa-csa
legközelebb az utast is félholtra verik???
tetves csűrhe!
Bercifiu
@1magyar: Na az UBER nél nem kötelező a sárga kocsi, amit ez az idióta Taplós kitalált. Nem kötelező a hatósági viteldíj.
1magyar
@Bercifiu: Igen az a baj, hogy minden szart kitalálnak, megdrágítva a taxizást, de minden másra is igaz ez, utána meg ha a csóró nép próbálkozik,hogy olcsóbban utazzon, a két csoport veszik össze.
Pedig az elgondolás jó, hogy a legközelebb lévő autó menjen az utasért, de ezt a taxik is megszervezhetnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.