Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter rokonsága alaposan bevásárolt a Csongrád megyei földekből – írta a Blikk.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy

- Lázár János édesapja (akit szintén Lázár Jánosnak hívnak) 37,6 millióért vásárolt,
- nagybátyja és üzlettársa, Gyapjas Károly 180 millióért.

A Blikk viszont azt is kiszúrta: Lázár unokatestvére és annak hozzátartozója 376 hektárnyi földet vitt el több mint félmilliárdért. Ugyanis Gyapjas Károly lánya, Gyapjas Mária a Hódmezővásárhely melletti Óföldeákon 141 hektárt szerzett meg, a vele egy háztartásban élő Légrádi József pedig Makón, Hódmezővásárhelyen, Óföldeákon és Földeákon jutott összesen 234 hektáros birtokokhoz.

A lap kiemeli: a rokonok összehangolták a vásárlást.Makón például Gyapjas Károly 115 hektáros szántója szomszédos Légrádi József százhektáros birtokával, tehát 215 hektáros összefüggő területet sikerült megszerezniük.

Lázár Jánosék az üggyel kapcsolatban azt válaszolták:

Mint ahogy Lázár János miniszter úr korábban már a sajtó nyilvánossága előtt elmondta, rokonai, akik évtizedek óta mezőgazdasággal foglalkoznak, és minden feltételnek megfelelnek, hogy a liciteken részt vegyenek, nyílt árveréseken, esetenként a piaci eladási ár többszöröséért jutottak a földterülethez. Az ár kifizetéséhez miniszter úr rokonai banki kölcsönt fognak felvenni.

Az Együtt a hírre közleményben reagált, szerintük felháborító, hogy Lázár családja "a szabályokat kijátszva vásárol állami földeket"

Az Együtt szerint a forrás is tisztázatlan, nem lehet tudni, miből volt a Lázár-rokonságnak csaknem nyolcszázmillió forintja földvásárlásra. Az Együtt szerint a Fidesz számára a családbarát kormányzás azt jelenti, hogy saját családtagjaik sorra nyerik a trafikokat, állami földeket és közbeszerzéseket

- írták.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mit is mondtak 2010-ben ???
- FOLYTATJUK !
Mármint a szabadrablást és a mutyikat !!!
De vigasztalódjunk : Egyszer csak elfogy a
" talpalattnyi föld...és utána ..." talpunk alatt fütyül a szél ! "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@Butautáló: Nincs semmi gond, velem is előfordul, hogy elküldve, majd elolvasva nem pont az jön le amit szerettem volna.
De irány @wagabund: Te sokszor poénkodsz, ez jó, de most vagy félre értem, vagy nagyon érzékeny vagyok az igazságtalanságra, de írod, hogy:"helyes! jól tették!"

Én erre írtam is és most is tartom, hogy mennyi egyéni gazdálkodónak lehetetlenítették el az életét ezzel a földvásárlással. Vagy majd bérbe adják nekik a földet?
wagabund
@Horizont: ...a tiszteletes úr elpirul, ha ilyent mondsz...
...amúgy baromira igazad van...

(sajnos)
Pestilence
Azt már tudtuk, hogy nagy paraszt a Jani, de ettől ez még nincs rendben.

Trolloknak pedig nem érdemes válaszolni.
satan
Hogy a fenébe, hogy a közmunkások nem tudtak venni, csak a politikusok abból is a Lázár család, kiemelkedő menyiséget.
namihami
Annak, hogy földbe ölik a lopottat azért van egy haszna.
Ha, mondom HA sikerülne ezeket a f@szba zavarni, akkor legalább ezt nem vihetik magukkal. Bár ezen földek nagy része állítólagos bankhitel, de legalább ez itt marad.
Sajnos a készpénz már veszett fejsze nyele, pedig abból is van bőven. Igaz, az már nincs itthon.
Mennyivel okosabb a Timike, mert a gyémántot elég zsebrevágni és illaberek-nádakerek, mehet a vén totyi urával a karibi nyaralójukba.
kutyahűség
Ó, hogyne. Bizonyára totál legálisan, a saját megtakarított kis fizetésből, hagyma- paprikapénzből ilyesmi. Már ahogy a talpig becsületes fidesz szokta: megáll a maga lábán.

Vagy a lábunkon? Ez a rohadt ragozás ...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.